16 GB RAM NASIL TAKILIR ?

ThePrine

80+
Reaksiyon skoru
26
elimde 4x4 16 gb kingston hyperx beast ram var. Hepsi aynı ram. Ancak anakartım mini atx ve 120 mm işlemci soğutucusu kullanıyorum bu yüzden en soldaki ram slotum kapanıyor. Bende 12 gb olarak 2,3 ve 4. slotları doldurayım dedim ancak bilgisayarı açmaya çalıştığımda bilgisayar çalışıyor ancak görüntü gelmiyor yada kısa bir bip sesi verip power hemen gücü kesiyor. Şuan 8 gb dual channel olarak kullanıyorum. 2. ve 4. ram slotlarına ram taktım. Bazıları ramlerin takılma sırası vardır diyor bi bilginiz var mı ? En azından 12 gb olarak pcyi çalıştırmam mümkün mü ?

Sistem şuan bu şekilde
  • İŞLEMCİ: INTEL CORE i7 4790
  • EKRAN KARTI: MSI GEFORCE GTX1050 Ti GAMING X
  • ANAKART: MSI H97M-G43
  • RAM: KINGSTON HYPERX BEAST 8 GB (4x2)
  • HARDDİSK: 1 TB WD BLUE
  • SSD: SAMSUNG 860 EVO 250 GB
  • KASA VE POWER: EVEREST RHINO 432 600W MidT ATX SİYAH

RAM'ler prensip olarak 1-2-4 olarak çalışır. 3 RAM kullanmak neredeyse her zaman soruna yol açar.

Edit: Şimdi bu RAM'ler ya dual ya da single channel çalışır. Siz 3 RAM taktığınızda aynı anda hem single hem de dual çalışmaya zorluyorsunuz.

RAM'ler prensip olarak 1-2-4 olarak çalışır. 3 RAM kullanmak neredeyse her zaman soruna yol açar.

Edit: Şimdi bu RAM'ler ya dual ya da single channel çalışır. Siz 3 RAM taktığınızda aynı anda hem single hem de dual çalışmaya zorluyorsunuz.
bende kendi kendime triplere giriyorum psu yada anakartın devre koruması tam emin değilim ama, gücü neden kesiyor diye :)) çalışan ramler nasıl birden bozuldu mu diye düşünüp duruyodum.

İşlemci soğutucu ne?

İşlemci soğutucu ne?
rampage frosty-r ama pek memnun olduğum söylenemez.
Dark Freezer X90 almayı düşünüyorum hem F/P hemde mini atx anakartlarda 4 ram slotu olsa dahi hiçbir şekilde sorun yaratmıyor. +Şuanki kullandığımdan kat ve kat daha iyi soğutacağını düşünüyorum.

rampage frosty-r ama pek memnun olduğum söylenemez.
Dark Freezer X90 almayı düşünüyorum hem F/P hemde mini atx anakartlarda 4 RAM slotu olsa dahi hiçbir şekilde sorun yaratmıyor. +Şuanki kullandığımdan kat ve kat daha iyi soğutacağını düşünüyorum.
Şuan 3 RAM takılı onlar Quad çalışıyor.

Geri