16 yaş asgari ücretli için faiz önerisi

Yazın dünya kupası var boşver faizi falan iddia var

16 yaşındayım babam bana banka hesabı açmak istiyor çünkü yazın 4 ay çalışacağım haziran'dan eylül'e kadar, kazanacağın parayı en iyi şekilde finanse edip A1 ehliyet, TVS raider (sıfır) ve koruma demiri gibi aksesuarlarını almak istiyorum, bakan asgari ücretin yaklaşık 28.404 TL olacağını söyledi bu 4 ayda 113 bin TL yapar sadece banka hesabımda tutarsam, lakin ben bu parayı finanse etmek istiyorum ilk imza hesabı avantajları ile bu parayı yaklaşık 130-140.000 TL civarlarına çıkarmayı hedefliyorum, bunun için ilk imza yüksek faiz oranı veriyor aylık %12 civarı (chatgpt öyle dedi) şimdi ben seçeceğim faizi bilmiyorum hangisini seçmeliyim bilmiyorum vadeli TL mi ? Vadeli döviz mi? biriktiren genç hesap faizi mi? Yoksa ama maksimum vadeli faiz mi? Benim hedefim ben geç Ekim ayında ehliyeti almak motorda en geç kasıma kalabilir, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim,konu dışıya atmak istedim sanki yanlış oldu diğer konuda...
Önce 4 ay boyunca çalışıp 113000 TL'yi kazan sonra bakarsın hocam yatırım için de altın al ben de 14-15 yaşımda motor alıcam diye tutturmuştum babamın bana alma imkanı yoktu ben de mecbur para kazanıp yatırım yaptım altın vs almıştım 2 drift parası çıkmıştı 16 yaşında ama alamadım bir şekilde olmadı şimdi de yks işi var yine alamıyorum çünkü alsam günde 10 saat sürerim heralde dersler sıkıntı. yksden sonra mt-25 düşünüyorum inşallah alırım alacak param olup alamamak kötü oluyor

kanka faiz düşündüğün gibi değil belki yorumlarda da anlatmışlardır zaten. ayda 3-4 gibi bişeye denk gelmesin lazım. fon sormuşsun son yorumda; fon baya çeşitli ama kısa sürede paranı katlamaz. hisse senedi ağırlıklı fonda stopaj kesintisi yok ama şu türkiyede borsayı biliyorsundur az çok şirketler zorda. para piyasası fonları yaklaşık faiz kadar getiriyor aylık 3-4 ama stopaj keser yüzde 17,5 falandır sanırım. sonuç olarak kısa sürede paranı katlama işi biraz zor. değer kaybetmesin bari dersen altın güvenli liman ama o da oynak son zamanlarda. parayı hemen kullanacaksan dursun kenarda.
Yani maaşımı her aldığımda ay ay direk yatırım yapacağım 2 ay civarı maksimum bekleme payım var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yazın dünya kupası var boşver faizi falan iddia var
Ben hiç iddia tutturamıyorum geçen yıl 1000 TL batırmıştım bir daha düşünmedim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Önce 4 ay boyunca çalışıp 113000 TL'yi kazan sonra bakarsın hocam yatırım için de altın al ben de 14-15 yaşımda motor alıcam diye tutturmuştum babamın bana alma imkanı yoktu ben de mecbur para kazanıp yatırım yaptım altın vs almıştım 2 drift parası çıkmıştı 16 yaşında ama alamadım bir şekilde olmadı şimdi de yks işi var yine alamıyorum çünkü alsam günde 10 saat sürerim heralde dersler sıkıntı. yksden sonra mt-25 düşünüyorum inşallah alırım alacak param olup alamamak kötü oluyor
Ben her ay kazanıp yatıracağım hocam yani toplu para beklersem değeri kalmaz o yüzden her ay maaşımı aldığımda ay başı yatırım düşünüyorum,benim aklımda altın gümüşte vardı ama çok dalgalı dediler hala aklımda,bende tvs raider alma hevesi var şuan ehliyetim vs yok umarım alabilirim.

Son düzenleme:
Geri