Neler Yeni
  • ‼️Sizlerin forumda daha keyifli ve sorunsuz vakit geçirmesi adına gece saatlerinde güncelleme ve bakım çalışması yapılacaktır. İşlemler sürerken kesintiler yaşanabilir.

16 Yaşında Birisi Hangi Supplementleri Kullanmalı?

Veviel

80+
kreatin falan istediğin gibi kullanabilirsin kanka günlük 5 gramı aşmadığın sure sıkıntı yok bol su iç vitamin içinde kan sayımına git ekstra olarak d3k2 yi daha çok kışın kullanmanı öneririm yazın dışarı çıkıyorsan güneş ışığı sana d3 vitaminini sentezliyor k2 yi de yumurta sarısından alabilirsin aynı şekilde yumurta sarısı d3 vitamininide içeriyor

Clayz

80+ Silver
kreatın kullanmadan olmuyomu yahu

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,003
İsim
Talha Açıkgöz
Daha yaşın kaç ki kreatinmiş vitaminmiş onların peşinde koşuyorsun ya? Kardeşim böbreklerine yazık. Vitaminsizlik hissediyorsan götürsün baban seni hastaneye kan sayımına bakılsın. Vitamin takviyesini ona göre al. Kafana göre kreatin, vitamin cart curt alırsan bir kaç sene sonra böbreklerine elveda diyebilirsin
Boş bilgi diyoruz. Böbreklere zarar verdiğine dair bilimsel bir çalışma var mı?

Kullandıktan 2 gün sonra bir sıkıntı çıkar demiyorum. Aman kime ne anlatıyorum ya, okuyormuşsun zaten...
Hocam lisede gyme gittim patetes gibi vücuttan hafif şekilli bir vücuda geçtim bunu yaparken uykuma dikkat ettim düzenli spor yaptım ve bol yağlı anne yemeği yedim.Bana göre eğer yarışmaya falan hazırlanmıyorsan bunlar gelişmek için yeterli.Suplemente para vermeyi gereksiz buluyorum ben

Bahoz2162

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Şahin Yılmaz
kreatin falan istediğin gibi kullanabilirsin kanka günlük 5 gramı aşmadığın sure sıkıntı yok bol su iç vitamin içinde kan sayımına git ekstra olarak d3k2 yi daha çok kışın kullanmanı öneririm yazın dışarı çıkıyorsan güneş ışığı sana d3 vitaminini sentezliyor k2 yi de yumurta sarısından alabilirsin aynı şekilde yumurta sarısı d3 vitamininide içeriyor
Bilgileniriniz için çok teşekkürler
D3k2 ve kreatin için marka önerir misiniz??
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam lisede gyme gittim patetes gibi vücuttan hafif şekilli bir vücuda geçtim bunu yaparken uykuma dikkat ettim düzenli spor yaptım ve bol yağlı anne yemeği yedim.Bana göre eğer yarışmaya falan hazırlanmıyorsan bunlar gelişmek için yeterli.Suplemente para vermeyi gereksiz buluyorum ben
Spor beslenme ve uykuya neredeyse tamamen dikkat ediyorum.
Dostum param var alaya bütçem var yani kreatinin günlük maliyeti 5 6 tl 1.5servisi

kreatın kullanmadan olmuyomu yahu
İllaki olur sayın hocam ancak kreatin naturaller için en iyi supplement denilebilir

keremast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
945
İsim
okr
Önerin için sağol dostum
Gyme 1kez gittiğin kreatine zararlı demenden anlaşılıyor. :))

Doktora gideceğim hocam randevu bulabilirsem gitmeden başlasam bir sey olurmu ve 57kgyim 3lt su içiyom günde

Öneriniz için teşekkürler hocam,idmana beslenmeye ve uykuya olabildiğince önem vermeye çalışıyorum.Ayıptır sorması kreatini nerden aldınız?

11.sınıf olduğumdan dolayı ayırabildiğim maksimum vakit budur hocam 15 20dk değilde 40 45 dk yakın yapıyorum haftada 3 gün arada yapardim yeni yeni düzene oturtuyorum.
Bir bilgi birikimine sahibim beslenme ve uyku konusunda tek soru işaretim kreatin ve vitaminler

Tavsiyeler için sağol Dostum
Ah bi randevu bulabilsem doktora sağolsun Annem bakıyor.
Kreatin kullanılabilir o zaman
hiq dan aldım indirim zamanı alıp alabileceğin en f/p kreatin orada oluyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Sezer

Yok kardeşim kardeşimiz araştırmış. Kesinlikle bir şey olmaz ona. Sıkıntı yapma sen. Ana yemeği ve düzenli uyku/spor mis gibi...

Boş bilgi diyoruz. Böbreklere zarar verdiğine dair bilimsel bir çalışma var mı?
"İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Nüket Rüzgaresen, “Protein tozları yerine doğal gıdalar tercih edilmelidir. Özellikle böbrek hastalığı olan kişilerde protein tozları önemli sıkıntılara yol açabilir” dedi

Ancak gerek diyet yoluyla gerekse protein tozları aracılığıyla fazla protein tüketimi böbrekler üzerine direkt olumsuz etki yapabilmektedir. Sağlıklı böbreklere sahip erişkinlerde protein tozuyla ilgili problem yaşanmayabilir ancak devam eden yüksek miktarlarda protein tozu alımı böbrek taşı dahil böbrek hastalıkları riskini arttırmaktadır."

Siz Supplement markalarının açıklamalarına bakarsanız yanmışsınız. :D

İÇ HASTALIKLARI VE NEFROLOJİ UZMANI
Bunu da araştırmışsınızdır çok zeki olduğunuzdan dolayı ama yine yazayım;

Nefroloji; Yunanca nephros “böbrekler” ve ology “çalışma” anlamına gelen bir terimdir. Nefrolog böbrek sağlığı ve böbrek hastalıkları konusunda uzmanlaşmış uzman doktordur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,003
İsim
Talha Açıkgöz
Yok kardeşim kardeşimiz araştırmış. Kesinlikle bir şey olmaz ona. Sıkıntı yapma sen. Ana yemeği ve düzenli uyku/spor mis gibi...

"İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Nüket Rüzgaresen, “Protein tozları yerine doğal gıdalar tercih edilmelidir. Özellikle böbrek hastalığı olan kişilerde protein tozları önemli sıkıntılara yol açabilir” dedi

Ancak gerek diyet yoluyla gerekse protein tozları aracılığıyla fazla protein tüketimi böbrekler üzerine direkt olumsuz etki yapabilmektedir. Sağlıklı böbreklere sahip erişkinlerde protein tozuyla ilgili problem yaşanmayabilir ancak devam eden yüksek miktarlarda protein tozu alımı böbrek taşı dahil böbrek hastalıkları riskini arttırmaktadır."

Nefroloji; Yunanca nephros “böbrekler” ve ology “çalışma” anlamına gelen bir terimdir. Nefrolog böbrek sağlığı ve böbrek hastalıkları konusunda uzmanlaşmış uzman doktordur.
adam ***** değilse kilosu başına 1,5 gram kafiyken gidip 5 gram alırsa tabi önemli sıkıntılara yol açar. ama bu dediğiniz gibi protein tozu için değil tavukla da olsa fazla protein almamalı

Bahoz2162

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Şahin Yılmaz

adam ***** değilse kilosu başına 1,5 gram kafiyken gidip 5 gram alırsa tabi önemli sıkıntılara yol açar. ama bu dediğiniz gibi protein tozu için değil tavukla da olsa fazla protein almamalı
Saçmalama 5gram ne la istesem yiyemem en fazla 2.5 yiyen gordum

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,540
İsim
Mert Metshi
kreatin kullanmaniz icin gereken kas kutleniz yok hocam bosuna kullanmayin hicbir ise yaramaz

Top Bottom