Neler Yeni

16000 TL sistem tavsiyesi

Efe0101

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mahmut Ali
Bütçe
16000
İyi akşamlar arkadaşlar ben masaüstü sistem toplayacağım bütçem Max 16000 daha da çıkamıyorum sistemde OC yapmayacağım 1,5 yıl kullanıp satacağım ve YouTube ders ve ETS 2 valo oynayacağım, en yüksek grafikli oyun olarak Ride 5 oynarım Anakart olarak A520M k v2 düşündüm, SSD 512 yaklaşık 1k TL, ram ise şimdilik 8 alıp 1 ay sonra yükselteceğim hikvision 3200 MHz n11de 450 civarında, PSU da ikinci el alacağım o da yaklaşık 1-1.5 k TL, kasa almayacağım (uzay sistem), işlemci ve ekran kartı önerilerini bekliyorum şimdiden çok teşekkürler iyi bayramlar.

xTURANN

80+ Silver
16K'ya 2.elde iyi bir sistem toplayabilirsin. Pazarlıklarını sağlam yap, kasaya bütçe bile kalır. Elden alabileceklerini al, alamayacaklarını param güvende tarzı şeylerle alabilirsin.
5600 işlemci öneririm, ekran kartı olarakta 2070 ve üzeri ya da 3060Ti ve üzeri. RAM'i önce 8 alma, direkt 2x8 16 olarak al.

Eminim ki 16k'ya hepsini rahat bir şekilde toplarsın.

Efe0101

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mahmut Ali
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
16K'ya 2.elde iyi bir sistem toplayabilirsin. Pazarlıklarını sağlam yap, kasaya bütçe bile kalır. Elden alabileceklerini al, alamayacaklarını param güvende tarzı şeylerle alabilirsin.
5600 işlemci öneririm, ekran kartı olarakta 2070 ve üzeri ya da 3060Ti ve üzeri. RAM'i önce 8 alma, direkt 2x8 16 olarak al.

Eminim ki 16k'ya hepsini rahat bir şekilde toplarsın.
Ekran kartında RX 6000/7000 serisine ne dersiniz, işlemci olarak ben de 5600 düşündüm. Mesela RX 6650 XT nasıl olur

xTURANN

80+ Silver
Ekran kartında RX 6000/7000 serisine ne dersiniz, işlemci olarak ben de 5600 düşündüm. Mesela RX 6650 XT nasıl olur
Ben AMD Ekran kartı kullanmam, önermem fakat sizin bütçenize göre olabilir. Bütçenize ekleme yapamayacaksanız F/P olur hatta yerine göre daha iyi FPS'ler alırsınız.

Efe0101

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mahmut Ali
Ben AMD Ekran kartı kullanmam, önermem fakat sizin bütçenize göre olabilir. Bütçenize ekleme yapamayacaksanız F/P olur hatta yerine göre daha iyi FPS'ler alırsınız.
İkinci el ile alakalı mı yoksa genel olarak mı AMD önermiyorsunuz

xTURANN

80+ Silver
İkinci el ile alakalı mı yoksa genel olarak mı AMD önermiyorsunuz
Genel olarak. Yazılım sorunları nedeniyle. Çoğu kişi düzeldi dese de hala sorun yaşayanlar var ve çözümleri de kolay olmayabiliyor. Hatta çözene kadar kriz geçirtebiliyor.

Vesselam

80+ Bronze
3060/ti da kullandım, şuan imzadaki sistemi kullanıyorum herhangi bir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar AMD kanadında. Ben ikinci elden 19a bu sistemi almıştım 2k monitör klavye vs birlikteydi mouse ve kulaklığı sonradan kendim ekledim sadece. Kesinlikle 2. El bakmalısın.

Efe0101

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mahmut Ali
Genel olarak. Yazılım sorunları nedeniyle. Çoğu kişi düzeldi dese de hala sorun yaşayanlar var ve çözümleri de kolay olmayabiliyor. Hatta çözene kadar kriz geçirtebiliyor.
Tamamdır teşekkür ederim ekran kartlarına bakayım o zaman hangisini alacağıma
Mesaj otomatik birleştirildi:

3060/ti da kullandım, şuan imzadaki sistemi kullanıyorum herhangi bir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar AMD kanadında. Ben ikinci elden 19a bu sistemi almıştım 2k monitör klavye vs birlikteydi mouse ve kulaklığı sonradan kendim ekledim sadece. Kesinlikle 2. El bakmalısın.
Teşekkürler hocam peki Ryzen 5 5600le ne onerebilirsiniz bu bütçeye siz de

X SHADOW X

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
Oğuzhan

Arkadaşla fikir ayrılığındayın ben AMD almanı tavsiye ediyorum RX 6700 vram bakımındanda saf güç bakımındanda oldukça güçlü bir kart tam f/p denilebilir.Sorun yadayanalrin çoğu diğer bileşenlerinin kötü olmadi nedeniyle yaşıyor overclock yapiyosun psun dandik o watt değerini kaldiramayip çöküyor başka bilmediğim nedenlerde vardır illaki fakat bir sıkıntı yaşarsan forumdaki arkadaşlar bilgili zaten sorarsın çözülür

Efe0101

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mahmut Ali
Arkadaşla fikir ayrılığındayın ben AMD almanı tavsiye ediyorum RX 6700 vram bakımındanda saf güç bakımındanda oldukça güçlü bir kart tam f/p denilebilir.Sorun yadayanalrin çoğu diğer bileşenlerinin kötü olmadi nedeniyle yaşıyor overclock yapiyosun psun dandik o watt değerini kaldiramayip çöküyor başka bilmediğim nedenlerde vardır illaki fakat bir sıkıntı yaşarsan forumdaki arkadaşlar bilgili zaten sorarsın çözülür
Çok teşekkürler hocam OC yapmayacağım zaten yine alırken dikkat ederim iyi akşamlar

Vesselam

80+ Bronze

Uyguna dusurebilirsen 6700xt çok iyi olur onun dışında 7600 bakabilirsin hocam ya da arkadaşın dediği gibi 6700.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,078,420
Üyeler
171,364
Son üye
levent6444
Top Bottom