Neler Yeni

160000 Tl'ye Sistem Toplama

oxej

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kerem
Şimdi bu ne amaçla toplanmış bir bilgisayar oyun bilgisayarı ise o anakart o SSD' nin bu sistemde ne işi var zaten sıvı soğutucu ile PSU' nun gereksiz pahalılığını saymıyorum. Hadi Ram'i anladım şekil olsun Trident Z olsun da E. Kartına ayırabileceğin bütçeyi farklı yerlere aktarmışsın. Tabi bu bir oyuncu bilgisayarı ise dediklerim geçerli farklı bir kullanım amacı varsa farklı değerlendiririm.

Sistemi oyun için ve diğer amaçlar doğrultusunda topladım. SSD kasıtlı olarak o şekilde alındı. Örnek olarak düşünüyorum, PSU'dan ve SSD'den kıssam bile 4090 fiyatları epey yüksek yani bilinen markalar tercihim. Şuan sipariş aşamasında sistem. İşlemci tarafında çok ısındığını söylüyorlar ama soğutma sizce yeterli gelmez mi?

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,152
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Sistemi oyun için ve diğer amaçlar doğrultusunda topladım. SSD kasıtlı olarak o şekilde alındı. Örnek olarak düşünüyorum, PSU'dan ve SSD'den kıssam bile 4090 fiyatları epey yüksek yani bilinen markalar tercihim. Şuan sipariş aşamasında sistem. İşlemci tarafında çok ısındığını söylüyorlar ama soğutma sizce yeterli gelmez mi?
Senin o SSD'yi almanı gerektirecek bir ihtiyacın olduğunu sanmıyorum ayrıca madem oyun bilgisayarı olacak o zaman Ryzen 7 7800X3D'li AM5 bir sistem toplaman gerekir aynı şekilde bu kadar top tier anakart'a da ihtiyacın yok. Sorun şu 4090 alamasan bile 4080 li alırsın kenara da para kalır. Ayrıca top seviye parçalar elde kalıyor bu ülkede ölü yatırım eğer sen bilişim üzerine bir iş yapmıyorsan ileride işini görmeyecek kadar üst seviye parçalar almak yerine ordan gelen parayı daha farklı bir yerde kullanabilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@oxej Şöyle yap istersen bu saatte kullanıcı sayısı az, yarın akşam yeni post aç. Ryzen 7 7800X3D + RTX 4080 Super'li bilgisayar toplama önerisi istiyorum yaz, açtığın konuda yardımcı olurlar; istersen beni de etiketleyebilirsin.

• Beğen
Reaksiyonlar: oxej

oxej

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kerem
Senin o SSD'yi almanı gerektirecek bir ihtiyacın olduğunu sanmıyorum ayrıca madem oyun bilgisayarı olacak o zaman Ryzen 7 7800X3D'li AM5 bir sistem toplaman gerekir aynı şekilde bu kadar top tier anakart'a da ihtiyacın yok. Sorun şu 4090 alamasan bile 4080 li alırsın kenara da para kalır. Ayrıca top seviye parçalar elde kalıyor bu ülkede ölü yatırım eğer sen bilişim üzerine bir iş yapmıyorsan ileride işini görmeyecek kadar üst seviye parçalar almak yerine ordan gelen parayı daha farklı bir yerde kullanabilirsin.

@oxej Şöyle yap istersen bu saatte kullanıcı sayısı az, yarın akşam yeni post aç. Ryzen 7 7800X3D + RTX 4080 Super'li bilgisayar toplama önerisi istiyorum yaz, açtığın konuda yardımcı olurlar; istersen beni de etiketleyebilirsin.
Furkan değerli yorumların için teşekkür ederim özelden mesaj atar mısın?

oxej

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kerem
160k ya en düşük donanımları nasıl toplarsiniz adlı çalışma.
Bana burda en düşük donanımı gösterir misiniz? Ayrıca yerine koyabileceğiniz yüksek donanımı?

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Bak bunu al demiyorum ama örnek olarak atıyorum.
Mesela bu.

Topladığına benzer sistem mesela bu.

Bak bunu al demiyorum ama örnek olarak atıyorum.
Mesela bu.

Topladığına benzer sistem mesela bu.

Mesela bu.

Senin topladığın sistemin yarı fiyatına mesela bu.

asko56

80+ Silver
160 bin tl yi fakire fukraya dagıtsan daha iyi bir yatırım olur ramazan ramazan sevaba girerdin sistem rezalet intel eşittir çöp amd oyunda daha iyi üstüne amd işlemci destegi var 160 bini verdin ilerisi yok çöp

buyur bu kadar ultra marka takıntın varsa

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,479
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
her şey asus üstüne ekran kartı rog olunca fiyat abartıya kaçmış.

ona okey desek bile o ssd ne hocam.
anakartında dahili soğtucu varken soğutuclu ssd alıp ne yapıcan :D

oxej

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kerem
her şey asus üstüne ekran kartı rog olunca fiyat abartıya kaçmış.

ona okey desek bile o ssd ne hocam.
anakartında dahili soğtucu varken soğutuclu ssd alıp ne yapıcan :D
İleride ekstra ssd alacağım soğutucusuz almayı düşünüyorum fazladan olanı ona takarım diye düşünerek aldım.

Ekran kartını Rog 4070 Ti idi ondan vazgeçtim. Asus Tuf Gaming 4080 Super olarak güncelledim.

160 bin TL yi fakire fukraya dagıtsan daha iyi bir yatırım olur ramazan ramazan sevaba girerdin sistem rezalet intel eşittir çöp amd oyunda daha iyi üstüne amd işlemci destegi var 160 bini verdin ilerisi yok çöp

buyur bu kadar ultra marka takıntın varsa

Bu sistemde taksit seçenekleriyle aynı fiyata denk geliyor hatta monitör 30k ekstra olacak.

Son düzenleme:

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,479
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
İleride ekstra ssd alacağım soğutucusuz almayı düşünüyorum fazladan olanı ona takarım diye düşünerek aldım.

Ekran kartını Rog 4070 Ti idi ondan vazgeçtim. Asus Tuf Gaming 4080 Super olarak güncelledim.

Bu sistemde taksit seçenekleriyle aynı fiyata denk geliyor hatta monitör 30k ekstra olacak.
hocam alacağın anakarttın resmine baktım ve 3 tane ssdyeri gördüm ve hepside soğutuculu.
yani elinde kalır

Top Bottom