Neler Yeni

165 Hz Monitörüm Max 120 Hz veriyor.

Berichow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Berat Can ERCAN
Merhabalar monitörüm lenovo legion r25 i30 hdmi 2.0 portları ve dp portu var ancak lenovo ideapad gaming 15ihu6 82k101emtx 2.0 hdmli girişli laptopuma(dp girişi yok) bağlıyorum ancak maximum 120hz alabiliyorum. Kablo olarak 2.1 bir hdmi kablosuyla bağladım ancak hala 165 hz alamıyorum nasıl alabilirim? HDMI to DP dönüştürücu kullansam işe yarayabilir mi? eğer yarıyorsa hangi dönüştürücüyü önerebilirsiniz?

Ben bir klavyeyim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Ryzen
Merhabalar monitörüm lenovo legion r25 i30 hdmi 2.0 portları ve dp portu var ancak lenovo ideapad gaming 15ihu6 82k101emtx 2.0 hdmli girişli laptopuma(dp girişi yok) bağlıyorum ancak maximum 120hz alabiliyorum. Kablo olarak 2.1 bir hdmi kablosuyla bağladım ancak hala 165 hz alamıyorum nasıl alabilirim? HDMI to DP dönüştürücu kullansam işe yarayabilir mi? eğer yarıyorsa hangi dönüştürücüyü önerebilirsiniz?
Ekran kartı nedir.

Ben bir klavyeyim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Ryzen

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,921
İsim
Orkun
Kablo değiştir, kullandığın kablonun HDMI versiyonu düşüktür. Paugge marka önerimdir. HDMI üzerinden 2.0 versiyon üzerinde 144 Hz alabilirsin. DP ile bağlanırsan 165 Hz Alabilirsin. HDMI üzerinden 144 Hz üstü alabilmek için portların 2.1 versiyon olması gerek. Ama yine de HDMI 2.1 kablo alıp deneyebilirsin belki 165 Hz verir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Berichow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Berat Can ERCAN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kablo değiştir, kullandığın kablonun HDMI versiyonu düşüktür. Paugge marka önerimdir. HDMI üzerinden 2.0 versiyon üzerinde 144 Hz alabilirsin. DP ile bağlanırsan 165 Hz Alabilirsin. HDMI üzerinden 144 Hz üstü alabilmek için portların 2.1 versiyon olması gerek. Ama yine de HDMI 2.1 kablo alıp deneyebilirsin belki 165 Hz verir.
hdmi 2.1 kabloyla denedim zaten hem laptopun hem monitörün portları 2.0 ondan mı acaba (kablo markası Paugge)

Display portla dene bi fakat ekran kartın güçsüz 165 hz ondan olabilir haberin olsun
dp girişi yok işte

Ben bir klavyeyim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Ryzen

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,921
İsim
Orkun
hdmi 2.1 kabloyla denedim zaten hem laptopun hem monitörün portları 2.0 ondan mı acaba (kablo markası Paugge)
Denediysen mantıken kağıt üstü verilere göre 2.0 ile 144 Hz alabilmen gerekiyor.
Laptopunda Nvidia Optimus ya da Mux Switch var mı?

Ben bir klavyeyim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Ryzen
İnşallah yarar. olmazsa ekran kartı ile alakalıdır veya driver güncelle monitörün.

Berichow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Berat Can ERCAN
Denediysen mantıken kağıt üstü verilere göre 2.0 ile 144 Hz alabilmen gerekiyor.
Laptopunda Nvidia Optimus ya da Mux Switch var mı?
mux switch yok diye biliyorum ancak nvida optimusun ne olduğunu bilmiyorum açıkçası

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,921
İsim
Orkun
mux switch yok diye biliyorum ancak nvida optimusun ne olduğunu bilmiyorum açıkçası
Nvidia Optimus laptopuna bağladığın monitöre direkt harici ekran kartından görüntü veren bir teknoloji.
Genelde laptopun kasasının üzerindeki stickerlarda yazar Nvidia Optimus diye.
Yazmıyorsa bilgisayarının marka modelinden sitesine girip teknik özellikler kısmından bak.
Destekliyorsa Nvidia denetim masasından özel çözünürlük açıp Hz girebilirsin.

Hatta Hz girmene bile gerek yok hazır profiller geliyor, direkt ordan seçip Hz yükseltebilirsin.

1733338930238.png

Hiç araştırma Optimus var mı yok mu diye, Nvidia denetim masasına girince Ekran kategorisi gözüküyor mu?

Berichow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Berat Can ERCAN
Nvidia Optimus laptopuna bağladığın monitöre direkt harici ekran kartından görüntü veren bir teknoloji.
Genelde laptopun kasasının üzerindeki stickerlarda yazar Nvidia Optimus diye.
Yazmıyorsa bilgisayarının marka modelinden sitesine girip teknik özellikler kısmından bak.
Destekliyorsa Nvidia denetim masasından özel çözünürlük açıp Hz girebilirsin.

Hatta Hz girmene bile gerek yok hazır profiller geliyor, direkt ordan seçip Hz yükseltebilirsin.

Alıntıyı görüntüle
Hiç araştırma Optimus var mı yok mu diye, Nvidia denetim masasına girince Ekran kategorisi gözüküyor mu?
hayır gözükmüyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,784
Üyeler
164,729
Son üye
Alperen16n
Top Bottom