Neler Yeni

1660 Super ve Ryzen 5 3500x ile darboğaz mı yaşıyorum?

Harrys

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Anıl Ekeryılmaz
Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim. Kampanyadan Flexy Silver sistemi satın almış bulunmaktayım. Bilgisayarı bağlayabilecek güncel monitörüm olmadığı için 1080p bir televizyona bağladım. Gta 5 i açtığımda ise vsync açıkken sorunsuz bir şekilde oynayabiliyorum. Ama vsync kapattığımda fps artışı oluyor ama çok fazla takılmalar meydana geliyor sizce bunun sebebi ne olabilir, teşekkürler.

83D3BC57-F1C3-4239-9056-E56248DEA241.jpeg

5C13FD8C-9AEE-4A6C-BA43-7340C989FCC2.jpeg

Furkan SıRR

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,336
İsim
Furkan Sır
Bu
Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim. Kampanyadan Flexy Silver sistemi satın almış bulunmaktayım. Bilgisayarı bağlayabilecek güncel monitörüm olmadığı için 1080p bir televizyona bağladım. Gta 5 i açtığımda ise vsync açıkken sorunsuz bir şekilde oynayabiliyorum. Ama vsync kapattığımda fps artışı oluyor ama çok fazla takılmalar meydana geliyor sizce bunun sebebi ne olabilir, teşekkürler.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Bu ikili darboğaz yapmaz

Derek Pappalardo

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,292
İsim
Derek
İlgilendiği Kategoriler
Bioshock, Mark of the Ninja
Takılma sandığın şey ekran yırtılması olabilir. Oynanışı acayip şekilde baltalıyor, sanki FPS bir anda düşmüş gibi geliyor. Görüntü ikiye bölünüyor. Ya 60 FPS sınırıyla oynayacaksın ya da G-Sync monitör alacaksın. Display Port sahibi bir Freesync monitör alıp DP ile bağlarsan da Freesync kullanarak yırtılmaları engelleyebilirsin.

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Darboğaz olduğunu zannetmiyorum. Vsync, görsel yırtılmaları önlediği için daha akıcı bir görüntü sağlar. TV'nizde GSync desteği olmadığı için görsel yırtılmalar yaşıyorsunuz ve size takılıyormuş gibi geliyor.

wolvesina

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,364
İsim
Arda Gezer

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
bu ikili bir problem yoksa darboğaz yapmaz.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
GTX 1660S'de de darboğaz yapacağını sanmıyorum. Hangi ayarlarda oynuyorsunuz? Low ayarlarda oynuyorsanız high ya da ultra'ya çekin.

Harrys

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Anıl Ekeryılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
vsync kapattığımda oyun donuyor bunu fark ediyorum ve oyunun ana menüsünde oyun resmen donuyor 5 10 saniye boyunca ve tek birkez değil sürekli

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Darboğaz olduğunu zannetmiyorum. Vsync, görsel yırtılmaları önlediği için daha akıcı bir görüntü sağlar. TV'nizde GSync desteği olmadığı için görsel yırtılmalar yaşıyorsunuz ve size takılıyormuş gibi geliyor.
Bu nedenle TV'de oynarken Vsync açık halde oynamanızı öneririm. Monitör alırken Gsync destekli bir monitör almayı unutmayın. Gsync aktif iken Vsync aktif etmenize gerek kalmaz. Aynı zamanda Vsync FPS'i monitörün ekran yenileme hızına sabitler, Gsync'de FPS sabitlenmez o yüzden daha akıcı bir deneyim elde edersiniz.

Harrys

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Anıl Ekeryılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
GTX 1660S'de de darboğaz yapacağını sanmıyorum. Hangi ayarlarda oynuyorsunuz? Low ayarlarda oynuyorsanız high ya da ultra'ya çekin.
Oyunun default ayarlarıyla oymuyorum baktığımda ise 1080p yüksek ayarlarda olduğunu görüyorum herhangi bir ayar çekmedim kendim

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9

Harrys

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Anıl Ekeryılmaz
Driver kurulu mu peki?
Evet kontrol ettim kurulu, bu arada Stranded Deep adlı bir oyunda da test gerçekleitirdim, vsync kapattığımda ekran kartımın yüzde 98 lik kısmını kullandığını gördüm ve bir sıkıntı yaşamadım, sanırım sorun bu oyun için geçerli

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Evet kontrol ettim kurulu, bu arada Stranded Deep adlı bir oyunda da test gerçekleitirdim, vsync kapattığımda ekran kartımın yüzde 98 lik kısmını kullandığını gördüm ve bir sıkıntı yaşamadım, sanırım sorun bu oyun için geçerli
Optimizasyon sorunu olabilir diyeceğim de GTA için şaşırtıcı olur bu durum. Peki her şeyi ultra'ya alıp deneseniz?

Harrys

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Anıl Ekeryılmaz
1DD431BD-85CC-4873-AC50-016C8B21BC2E.jpeg

Oyun oynarken sıkıntı yaşamadım pek ayarların birkaçını ultraya çektim fakat esc ye basıp menüye girdiğimde beni orada kilitliyor bu haliyle bilgisuaar donma raddesine geliyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,544
Üyeler
164,692
Son üye
silentyavrum
Top Bottom