Neler Yeni

17 Yaşındayım ve Ne Yapacağımı Bilmiyorum

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,240
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
Geçeceksin o zeki değilim olayını. Çalışmana bağlı bir işi başarıp başarmaman.
Yeterli gayreti gösterirsen illa ki başarılı olursun.
Ayrıca çalışma ortamı ders ortamından daha ağır olur emin ol. Şu an ders çalışacak durumda değilsen nasıl iş hayatına atılmayı planlıyorsun?
Zekilik hakkinda yaptigin yoruma katiliyorum ama yaptigin bu yorum biraz "Herkes okumak zorunda ve herkes okuyarak basarabilir" tarzi bir kapiya aciliyor. Sahsen ben derslerinde basarili, dis okumayi ve Almanca ögrenmeyi hedefleyen biriyim ancak bana gelip desen ki liseden sonra okumana gerek kalmayacak ve direkt ise girip bi yerde calisacaksin, kabul ederdim. Cünkü su an bana calisma hayati daha kolay geliyor. Hatta biraz daha net konusmak gerekirse, bence okuyup ders calismak yerine direkt bir iste çalışmak daha kolay. Evet aldigin paralar arasinda cook cook büyük farklar var ancak bence derslerinde iyi olmayan ve bu konuda pek ümidi olmayan insanlarin calismak istemesi gayet normal ve basit. Ek olarak isi ayarlayan kisi zaten babasi. Yani babasi ya zaten hep arkasinda destek olacak ya da onu düzgün bi yere koyacak. O yüzden edeceği şüphe daha da az olsa gerek.

YiğitY.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
268
İsim
Yiğit Yenigün
Ben doğru kişiyi seçtim sanırım onunla hayatımı yaşayacağım, şuan ders çalışma isteğim geri geldi. Artık hayattan zevk alıyorum , önceden sıradan bir gündü artık her gün önemli benim için bence sende kendine değerli bişey bul ve ona güven, inan
Dikkkkat ett

verctoisgonnaback

80+ Bronze
Zekilik hakkinda yaptigin yoruma katiliyorum ama yaptigin bu yorum biraz "Herkes okumak zorunda ve herkes okuyarak basarabilir" tarzi bir kapiya aciliyor. Sahsen ben derslerinde basarili, dis okumayi ve Almanca ögrenmeyi hedefleyen biriyim ancak bana gelip desen ki liseden sonra okumana gerek kalmayacak ve direkt ise girip bi yerde calisacaksin, kabul ederdim. Cünkü su an bana calisma hayati daha kolay geliyor. Hatta biraz daha net konusmak gerekirse, bence okuyup ders calismak yerine direkt bir iste çalışmak daha kolay. Evet aldigin paralar arasinda cook cook büyük farklar var ancak bence derslerinde iyi olmayan ve bu konuda pek ümidi olmayan insanlarin calismak istemesi gayet normal ve basit. Ek olarak isi ayarlayan kisi zaten babasi. Yani babasi ya zaten hep arkasinda destek olacak ya da onu düzgün bi yere koyacak. O yüzden edeceği şüphe daha da az olsa gerek.
Öncelikle teşekkür ederim. Yazımda ''ağır olur'' derken arkadaşın ''ders çalışacak şeyde değilim'' sözünden yola çıkarak kendisinin mental ya da fiziki olarak yorgun olduğu kanısına varıp böyle bir varsayımdan ilerledim. Tabii ki söylediğiniz gibi bazı insanlar çalışmayı daha kolay görebilir ancak benim burada demek istediğim ders çalışmanın fiziki olarak daha hafif, yani daha az efor isteyen bir etkinlik olduğunu söylemekti (bu benim için tabii ki). Bu görüşüm yine arkadaşın çalışacağı iş imkanlarına göre çürütülebilir ancak henüz başta olduğu için o kadar rahat iş koşullarında çalışacağını düşünmedim, bu yüzden bu şekilde belirtmek istedim.

Şunu da söylemeliyim ki insan işini severek ve isteyerek yaptığı zaman o işin zorlukları onu etkilemiyor. Sizin de dediğiniz gibi o işi daha basit görüyor. Arkadaşımız umarım istediği yere ulaşır ve mutlu olur.
Eleştiriniz için teşekkür ederim. Minnettarım.

aakif

80+ Bronze
Eğer ders çalışıp iyi bir iş sahibi olursa ilerde konforlu bi hayat sürecek ama. Yani 4-5-6 sene yorulup geri kalan hayatında diploması ve konforlu iyi bir işi elinde olacak. İşe girmeyi seçen biri ise bu süreçte ders çalışmak yerine para kazanır ve iyi noktalara da gelmiş olur muhtemelen. Bambaşka iki yol ama ben üniversitenin daha iyi olduğu kanaatindeyim çünkü insana çok şey katıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,598
Üyeler
161,473
Son üye
0hikmetcann
Top Bottom