Neler Yeni

18 yaş altı iş önerisi

mert savage

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
mert
İlgilendiği Kategoriler
Dizi , müzik , bilgisayar donanımları , oyun hesap satışları , league of legend , okul , eğitim , giyim.

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
knk 14 yaşındayım annem babam zor olur diyor nası ikna edicem birde en az 70tl yemek dahil istiyom bulunur mu :(

bakıcam buna da parası olsun istiyorum ama knk ya dönerci ne kazanıyorki bana para yetiştirsin ....
o zaman go to sanayi.

Dontaçhi

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,521
İsim
Ümit Can
Arkadaş geçen gün köftecide işe girdi 10 saat çalışıyor günlüğü 50 TL'den çalışıyor sanırım. Yemesi içmesi beleşmiş. İstediğim zaman istediğimi yiyip içiyorum günlüğümden kesmiyor demişti. öyle bir işyeri bulursan güzel olabilir. Ek olarak Bilgisayarcı, Telefoncu gibi yerlerde de biraz az kazanırsın fakat fiziksel olarak pek yorulmazsın.

Köfteci harcamaları çıkardığı zaman günlük cebine kalan NET para 2000 TL'den fazla oluyormuş. işlek yerlerdeki Dönercilerde öyledir emin ol.

mert savage

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
mert
İlgilendiği Kategoriler
Dizi , müzik , bilgisayar donanımları , oyun hesap satışları , league of legend , okul , eğitim , giyim.
Arkadaş geçen gün köftecide işe girdi 10 saat çalışıyor günlüğü 50 TL'den çalışıyor sanırım. Yemesi içmesi beleşmiş. İstediğim zaman istediğimi yiyip içiyorum günlüğümden kesmiyor demişti. öyle bir işyeri bulursan güzel olabilir. Ek olarak Bilgisayarcı, Telefoncu gibi yerlerde de biraz az kazanırsın fakat fiziksel olarak pek yorulmazsın.

Köfteci harcamaları çıkardığı zaman günlük cebine kalan NET para 2000 TL'den fazla oluyormuş. işlek yerlerdeki Dönercilerde öyledir emin ol.
bilgisayarcıda çalışmak aklıma geldi zefk alırım
dönercilere de bakıcam sağol

Dontaçhi

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,521
İsim
Ümit Can
bilgisayarcıda çalışmak aklıma geldi zefk alırım
dönercilere de bakıcam sağol
Aslında fiziksel açıdan yorulmak istemiyorsan Bilgisayarcı, telefoncu en mantıklısıdır fakat orada kazanacağın para çok azdır diye tahmin ediyorum çünkü çok fazla kazanmadıklarını düşünüyorum. Gerçekten paraya ihtiyacın varsa ve para için işe giriyorsan pek önermem diyebilirim. Tecrübe olsun diye girmek istiyorsan girebilirsin bence.

mendossa

80+
Ağır bir iş ve hizmet sektöründe çalışmanı öneririm.

Ağır iş olarak hamallık,inşaat vb. yaygındır erken yaşta zorluk çekmeyi öğrenmek iyidir zaten hamallık,inşaatçılık yaparsan geriye kalan hiçbir mesleği yapmaktan çekinmezsin ayrıca bir gün işsiz kalırsan tecrüben olduğu için çekinmeden çalışırsın.

Aynı şekilde hizmet sektörü çok çok önemli mutlaka market,mağaza,restoran ve yaygın olan fast food zincirlerinde bir dönem çalış. Sana çok şey katacaktır. Yüzlerce değişik insanla muhatap olacaksın,sorunları kavga etmeden nasıl çözebileceğini öğreneceksin. Kısaca insanlara sakin bir şekilde baş edebilmeyi öğreneceksin ve en önemlisi okulu bitirip 25-30 yaşında işe girenlerin yeni yeni yaşacakları tecrübeleri sen yıllar öncesinde yaşamış olacaksın.

Kendimden örnek vereyim 15-16-17 yaşlarımda yaz tatillerinde 2 ay boyunca babamın işyerinin depolarında hamallık yapardım. Günde ortalama 12 saat diğer hamal arkadaşlarla çalışırdık. Tanesi 30kg olan 700 torbalı kamyon gelirdi 2-3 saatte indirirdik 1 saat sonra müşteri gelirdi 300 torba isterdi bu sefer yüklerdik. Bir de 18 yaşımda üniversiteye gitmeme kararı alıp liseden mezun olunca malum bir tavuk yapan fast food mağazasında 13 ay çalıştım kasa,mutfak,paspas,temizlik her alanda görev aldım. Zor günlerdi ama emeğimin karşılığını almak motivasyon veriyordu.

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
knk 14 yaşındayım annem babam zor olur diyor nası ikna edicem birde en az 70tl yemek dahil istiyom bulunur mu :(

bakıcam buna da parası olsun istiyorum ama knk ya dönerci ne kazanıyorki bana para yetiştirsin ....
Zor değil, ben 9 yaşında sanayi de çalışıyordum

NightWish2434

80+ Silver
Kural 18: Eski Konuları Yükseltmek
14 15 yaş aralarındayım çalışabileceğim bir yer var mı ?
ne önerirsiniz ?
istanbul avrupa yakasında oturuyorum
arkadaşım sanayi diyor yemek dahil günlük 60tl alırsın falan dedi doğru mu bu
14-15 yaş sanayi için yeterli ama ben olsam garsonluğa giderim. daha stabil maaş var

aikeytia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
anonim
14 15 yaş aralarındayım çalışabileceğim bir yer var mı ?
ne önerirsiniz ?
istanbul avrupa yakasında oturuyorum
arkadaşım sanayi diyor yemek dahil günlük 60tl alırsın falan dedi doğru mu bu
eğer tam günse günlük 150tl lik bir iş bulursun

Top Bottom