Neler Yeni

18 Yaşın altında yurtdışına gitmek mümkün mü ?

SemihÖzdoğdu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
699
İsim
Semih
Arkadaşlar artık gerçekten canıma tak etti her geçen artan fiyat ve gençliğimi yaşamayacak kadar ekonomi problemi.Bir havuza gitmek istiyorum min 55 tl den başlıyor,kitap okuyayım diyorum kaliteli güzel kitaplar 40 tlden başlıyor.Dışarı çıkıp arkadaşlarla aktivite yapalım diyoruz yemek fiyatları,yiyecek,içeçek fiyatlarını söylemeye gerek yok.

Neyse konumuza gelecek olursak yaşım 16.Hiç bir şekilde 18 yaşımı doldurmadan amerikaya veya farklı bir ülkeye gitmek mümkün değilmi ? İngilizce olarak şuan b2 bitirmek üzereyim yani yetiyor sanırsam.Kalıcı olarak gidemeyebilirim mantıken ancak gidip geri dönmek üzere gitmek istiyorum ve bunu sürekli tekrarlı olarak.Yani tekrar tekrar aynı şeyleri yazmak istemiyorum ama gidliyorsa nasıl olacağını detaylı bir şekilde ve açık bir dille anlatacak varmı ? Gerçekten artık hayatımın biraz daha burda kalırsam son bulacağını düşünüyorum.

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Yurtdışına gitmek için yaş zorunluluğu yok.
Ama biraz yeşillik lazım
Ve okuyacaksan kötü olmayan bir eğitim seviyen

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Ailenin noterde imzalayacağı bir belge ile yurt dışına çıkabiliyorsun.

SemihÖzdoğdu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
699
İsim
Semih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yurtdışına gitmek için yaş zorunluluğu yok.
Ama biraz yeşillik lazım
Ve okuyacaksan kötü olmayan bir eğitim seviyen
Yeşillik derken money kastetmek istiyorsunuz sanırım.Yani 100k tl lere çıkmadığı sürece o sıkıntı değil hocam.Ki çıkıyordur yüksek ihtimal neyse.Peki gidersem ne konumunda gideceğim bi bilginiz varmı ? Şuan yola çıktım varsayalım orda belirli bir süre kalıp türkiye giriş çıkıp yapmak zorundamıyım ?

HüseyinG

80+ Bronze
Aga havuza 55tl veremem diyosun gezmeye abd ye gideyim diyorsun ben anlamadım bu nasıl iş? Biraz boş düşünce gibi geldi.

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Yeşillik derken money kastetmek istiyorsunuz sanırım.Yani 100k TL lere çıkmadığı sürece o sıkıntı değil hocam.Ki çıkıyordur yüksek ihtimal neyse.Peki gidersem ne konumunda gideceğim bi bilginiz varmı ? Şuan yola çıktım varsayalım orda belirli bir süre kalıp türkiye giriş çıkıp yapmak zorundamıyım ?
Gideceğin ülkeye ve alacağın vizeye göre prosedürler değişir.
Turizm vizesi kolay çıkar ancak 6 ay kalma iznin var sadece.
Eğitim vizesi biraz paran varsa 10k $ civarı ve ortalama bir diploman varsa alabilirsin.(tabi her okul alamayabilir nispeten kanada ve almanya da çıkma ihtimali daha yüksek)
Temelli vatandaş olmak istiyorsan orada okuyup çalışman veya evlenmen lazım.
Ya da greencard lazım ki çok zor çıkan bir şey.
Kısacası hem okuyup hem çalışman en mantıklısı olur.

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,821
İsim
Mert Can Ergün
biraz yaşın küçük biraz 20 yaşlara gel öyle gidersin yoksa diğer türlü seni yerler orda ailen izin vermezki

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
gidersin yaş sınırı yok ingilizce lazım ki sende varmış para lazım olucaktır ailenle konuş önce ama vize işleri falan ayarlıyacaksın sonra uzun sürebilir ama artık herkes ülkeden gitmek istiyor neden buna ihtiyaç duyuyoruz ki? keşke ülkede her şey elverişli olsaydı

HüseyinG

80+ Bronze
16 yaşımdayım. Kitaba 40tl veremiyorum ama abd ye gitcem. pasaport çıkarcam. Vize alcam. orada yüzcem. Kitap alcam. Gezcem yemek yiycem. Orada tek başıma ayakta durabilcem.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,867
Üyeler
163,733
Son üye
kumtepe7
Top Bottom