Neler Yeni

18 Yaşındaki birisine tavsiyeleriniz nelerdir?

Green MAN

80+ Bronze
Selamlar ben şu an 17 yaşındayım ve temmuzda 18'e gireceğim. Ve hayatta kendimi sürekli geliştirmek istiyorum. İşe yabancı dil (İngilizce) öğrenerek başlayacağım inşallah (Zaten ingilizceye çok aşinayım hatta kendimi ifade edebiliyorum, sadece ana dilim gibi bilmek istiyorum). Siz şu anki aklınızla 18 yaşında olsaydınız neler yapardınız, keşkeleriniz neler, iyikileriniz neler, yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Kitap okumayı seviyorum, Keman çalabilmek gibi bir hayalim var, Teknoloji ve yazılıma ilgiliyim ama YKS'den dolayı pek bir bilgim yok maalesef Bilgim yok derken 0'da değilim gene anlıyorum yani 3-5 bi şeyler (Bu sınav benim hayatımı yedi bitirdi hayatımın en güzel yıllarını türev çalışarak geçiriyorum :cry:). Sizin tavsiyeleriniz benim için çok önemli babam annem benimle pek ilgilenmiyor. Hepinizin tavsiyelerini, yol göstericiliğini, fikirlerinizi bekliyorum hepinize şimdiden teşekkürler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9,975
İsim
Diyarhan
İçe dönük bir insan olma. Sosyal ol gez toz eğlen öğren. Yaşamaya çalış öff ya napacam deme.

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,140
İsim
Alpaslan Çevikel
Yazılım öğrenmek + yabancı dil ama yazılımda gerçekten başarılı işler yapmalısın ve grafik tasarımı'da öneririm ben bu mesleğin ileride çok fazla iş imkanı olacağını / sunacağını düşünüyorum

Green MAN

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kesinlikle ilk önceliğin İngilizce olsun
Kesinlikle! Her şey hazır bir tek şu YKS'nin bitmesini bekliyorum o biter bitmez başlayacağım 20 Haziranda ilk adımı atacağım. Bir de bir şey sormak istiyorum sizce dershaneye ya da özel derse ihtiyaç var mı ingilizce için. Ben eğlenerek öğrenmeye çalışıyorum ve öğreniyorum da ama dediğim gibi ana dilim gibi konuşmak için özel bir derse veya özel bir kursa gerek var mı? (Gerek varsa giderim yani)

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,267
İsim
Berk Atmaca
YKS bitince bu yazı eğlenebildiğin kadar eğlen. Sonra vaktimiz olmicak :) Bende 18'im.

bey10

80+
ingilizceyi öğrenmen için ingilizce konuşmaya macbur olman lazım. bunun örnekleri çok; mesela yurtdışında anadili ingilizce olan bir yere seni bırakıverseler 2 ay içinde temel ingilizceyi öğrenirsin, ya da herhangi bir kurs/dersaneye gittiğin zaman bazı hocalar türkçe konuşmayı yasaklıyor ve böylece ingilizce beyninde biraz yer açmış oluyor. temel konuşma kalıbı vardır onları öğrendikten sonra gerisi biraz kelime bilgisine kalıyor.
bazı uygulamalarda yabancı arkadaş bulabilirsin. penfriend olarak.
durup dururken kendi kendine ingilizce cümle kur, mesela " ben bugün markete gideceğim/gittim/gidebilir miyim?" gibi.
"can you help me? yes i can" falan konuş dur böyle.

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin

Alihanarr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Alihan Arı
Selamlar ben şu an 17 yaşındayım ve temmuzda 18'e gireceğim. Ve hayatta kendimi sürekli geliştirmek istiyorum. İşe yabancı dil (İngilizce) öğrenerek başlayacağım inşallah (Zaten ingilizceye çok aşinayım hatta kendimi ifade edebiliyorum, sadece ana dilim gibi bilmek istiyorum). Siz şu anki aklınızla 18 yaşında olsaydınız neler yapardınız, keşkeleriniz neler, iyikileriniz neler, yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Kitap okumayı seviyorum, Keman çalabilmek gibi bir hayalim var, Teknoloji ve yazılıma ilgiliyim ama YKS'den dolayı pek bir bilgim yok maalesef Bilgim yok derken 0'da değilim gene anlıyorum yani 3-5 bi şeyler (Bu sınav benim hayatımı yedi bitirdi hayatımın en güzel yıllarını türev çalışarak geçiriyorum :cry:). Sizin tavsiyeleriniz benim için çok önemli babam annem benimle pek ilgilenmiyor. Hepinizin tavsiyelerini, yol göstericiliğini, fikirlerinizi bekliyorum hepinize şimdiden teşekkürler.
Tek tavsiyem; yapıcam edicem istiyorum deme sadece yap. Yarına bıraktığın her hedefin gün geçtikçe daha ulaşılmaz oluyor.

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,140
İsim
Alpaslan Çevikel
Arkadaşlık meselesi var birde geleceğine odaklan ne demek istediğimi zaten anladın ama irtibatı kesme

Green MAN

80+ Bronze
Arkadaşlık meselesi var birde geleceğine odaklan ne demek istediğimi zaten anladın ama irtibatı kesme
Hiç arkadaşım yok :(. Tavsiyeniz için teşekkürler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tek tavsiyem; yapıcam edicem istiyorum deme sadece yap. Yarına bıraktığın her hedefin gün geçtikçe daha ulaşılmaz oluyor.
Kesinlikle haklısınız. 'Yarına bıraktığın her hedefin gün geçtikçe daha ulaşılmaz oluyor.' Bu sözü yazdım bir kenara. Ertelemeyeceğim asla. Sürekli ilerlemeye çalışacağım, sürekli. Çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,004,127
Üyeler
159,106
Son üye