1900 TL Sistem Upgrade'i

redwhite

80+
Reaksiyon skoru
6
Merhaba arkadaşlar. Elimde eski sistemimden kalan Ekran Kartı, SSD, HDD, Kasa ve PSU var. Bende bunlara ek olarak AMD Ryzen 3100, Gigabyte B450M S2H ve Adata XPG Spectrix D41 Ram ile Upgrade etmek istiyorum. Sizce nasıl bir seçim olur. Birde Ram ile anakart arasında uyuşma problemi çıkar mı? Ve son olarakta PSU sistem için yeterli olur mu?

Elimde Olan Bileşenler;
-Kngston Hyperx Fury 120gb SSD
-Toshiba P300 1 TB
-MSI 370 Gaming 2g Ekran Kartı
-High Power 500W 80+

Olur, bu seviye için mantıklı bir yükseltme olur, i3 10100F de beklenebilir alternatif olarak.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartı alsan iyi olur bence ama bu bütçeyle olmaz sanırım

Olur, bu seviye için mantıklı bir yükseltme olur, i3 10100F de beklenebilir alternatif olarak.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba tavsiyeniz için teşekkür ederim. Eski bilgisayarımı kardeşime vereceğim için fazla bir zamanım yok. Birde intel yeni işlemcilerini çıkardığı zaman bir önceki neslin anakartına uyum sağlamıyor. Bu yüzden pek tercih etmek istemiyorum. Mesela bu anakarta ileride Ryzen 4. Nesil işlemci takabilirim. Birde aralarında çok performans farkı olurmu?

Merhaba tavsiyeniz için teşekkür ederim. Eski bilgisayarımı kardeşime vereceğim için fazla bir zamanım yok. Birde intel yeni işlemcilerini çıkardığı zaman bir önceki neslin anakartına uyum sağlamıyor. Bu yüzden pek tercih etmek istemiyorum. Mesela bu anakarta ileride Ryzen 4. Nesil işlemci takabilirim. Birde aralarında çok performans farkı olur mu?
10100F, Ryzen 3 3100'den biraz daha iyi, 3300X'in de bir tık gerisinde kalıyor. Intel'de de AMD'de de 1 nesil daha destek sürecek, 11. nesil de LGA 1200 olacak. Ryzen 4000 serisi de AM4 destekleyen son nesil olacak, yine de siz bilirsiniz.

Kullanacağınız ekran kartından dolayı çok fazla performans farkı olmayacaktır.

ikinci el rx 570 alıp r3 3100 alınabilir

1900 liran varmış sadece işlemci alıp ne yapacaksın dediğimi yap zaten paran yetiyor her ikisine
Yukarıda yazdığımı okumadınız galiba İşlemci, anakart, ram almam gerek bunları alınca bütçeyi aşıyorum zaten.

Geri