MaNsİoN35
80+
CMR kayıt yöntemi zaten temel disklerde kullanılır genelde bunda hemfikiriz sanırsam. Ben arkadaşın attığı ürün için alınmaz dedim 2TB veya 3TB karıştırma oraları bende çok araştırmadım ben araştırdığım yerden konuşuyorum. PossibloTurco bilinen bir dostum evet ama onun ile alakası yok şöyle ki kimde Barracuda varsa cidden sorun çıkıyor yani forum ortamındayız sana ne kadar söylesem kesin bir bilgi olmayacak. Arkadaş çevrem de çok değil ama 1-2 sene önce çalıştığım bilgisayarcıda, forum ortamlarında genelde hep Barracuda sorunları var. Ben çok nadir görüyorum diğer WD Blue veya P300 gibi HDD'lerde sorun çok daha az. Ha sen veya dostların kullanıyor diye iyi HDD olmuyor. Evet bir konuda hak veririm bazen bol bol sorunlar varmış gibi gösterebiliyorlar. Ayrıca düşük mesaj vb anti tezler öyle bir şey ben göremedim pek forumlarda.Bu rehberi zaten buraya sokan kullanıcı benim
Bi' konuya baktım bir de açıldığı yere baktım sonra aklıma şu geldi" Bu forumda ismi, mesajı olan biri ürün hakkında makale yazınca tüm ömür boyunca kötüleniyor. " fikri aklıma geldi ve boş geçtim direkt.
Zaten barracuda övmeyen biri sadece bu linki gönderiyor başka bir şey gönderemiyor.
Şimdi
İlk mesajında ürünün kötü özelliklerini belirtirken CMR kayıt yöntemini gösterdin ama diğer ürünler de CMR kayıt yöntemi kullanıyor. Mesela ben şimdi Barracuda 2TB 256MB önbellek 7200rpm ürünü önersem ne diyeceksin? "SMR kayıt yöntemi kullanıyor, alınmaz." yani burdan CMR alın anlamı çıkıyor. Yani ilk mesajın direkt kafadan - alıyor.
Şu konuyu başkası açsa mesela düşük mesajlı, az bilinen biri hemen anti tezler hazırlanır, neye göre yazıyorsun mesajları alır ama işte bilinen biri olunca işler değişiyor.
Tabii bir de konudaki SMR Barracuda için konuya gelelim 10 TB'yi geçince sorunlar çıkıyor denmiş. Ürünü kendimde dahil çevremde HDD ihtiyacı olan birçok kişiye aldırdım kendim dışında kimsede sorun yaşamadım. Ürünlerinse bol bol sorun varmış gibi gösteriyorsunuz ama ürünlerinde bol bol sorun yok.
Anlam konusuna hak verebilirim. Ama sonuç şudur ki Barracuda alınmaz yani hani önerilmesi veya alınması için ne neden var fiyatlar aynı ama özellikler ve şikayetler farklı. Ayrıca bana benim araştırdığım tüm yorumları özellikleri değiştirebilecek bir argüman atmanız lazım. Benim Barracuda'yı önerebilmem için bana düzeldi gibisinden bir kanıt atman lazım.