İşlemci çok yıpranan bir malzeme değil ancak sonuçta 2. El bir malzemeye ne kadar güvenebilirsin buda ayrı bir tartışma konusu. Sıfır 3100 almak bana daha mantıklı geliyor bu sebepten ötürü. Çoklu işlem performansında 1600 af daha iyi ancak dediğim gibi güvene biliyorsan 2. Ele 1600 af alınabilir. Ancak benim önerim üste 200 TL daha koyup ryzen 2600 x alman olur
Hayır fakat 1600AF çoklu çekirdekte 3100 ü eziyor.
Bütün olay bu, oyunlarda da yüksek çözünürlükte fps leri yakın düşük çözünürlükte işlemciye daha çok yük bindiğinden 3100 aradaki farkı açıyor.
Fakat iş dediğim gibi yayın render arka planda uygulama çalıştırmaya gelince 1600AF çok daha iyi bir seçim. Tabi sen 5 FPS için 3100 alacaksan al kişiye göre değişir.
Bu arada 1600AF daha çok kullanılabilecek bir işlemci.
Bu videoyu izle ve abdullah abinin çekirdek sayıları hakkında dediği şeyleri iyi dinle neden 1600AF daha ileriye dönük dediğimi anlarsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:
@kandes22 6:57. DK ya al ve dediği şeyi dinle.
Videoyu izlemediysende ben diyim sana güzel dostum.
2020 yani günümüzde ileriye dönük bir sistem kuruluyorsa çoklu çekirdek önemlidir.
4C 8T bir işlemciye 6C 12T lik bir işlemciden daha ileriye dönük diyemezsin. Abdullah abininde dediği gibi ilerde ne olur bilemeyiz ancak günümüz için önemli olan çoklu çekirdek çünkü tekli çekirdek oyunlarda işe yarıyor.
İntelinde neden 10. nesil işlemcilerinde çoklu çekirdeğe önem verip işlemcilerine daha çok çekirdek eklediğini sanırım anlamışsındır.
Ya bende onu diyorum dostum zaten ancak adam sadece ve sadece oyun oynayacaksa 3100 alsın amenna fakat şunu anlamıyorsun yüksek çözünürlükte fps leri yakın aradaki 3 5 FPS önemli bir unsursa alıcı için alsın güle güle kullansın. Benim senle tartıştığım nokta ileriye dönük olarak 3100 daha iyi demen. Anlamışsındır umarım neden 1600AF nin daha ileriye dönük olduğunu.
Ya bende onu diyorum dostum zaten ancak adam sadece ve sadece oyun oynayacaksa 3100 alsın amenna fakat şunu anlamıyorsun yüksek çözünürlükte fps leri yakın aradaki 3 5 FPS önemli bir unsursa alıcı için alsın güle güle kullansın. Benim senle tartıştığım nokta ileriye dönük olarak 3100 daha iyi demen. Anlamışsındır umarım neden 1600AF nin daha ileriye dönük olduğunu.
Ya çıldırıcam.
1600AF 3100 den net bir şekilde daha ileriye dönük dostum. O kadar anlattım ve sen 3100 daha ileriye dönük demedim diyorsun ve 1600AF ye ileriye dönük diyemezsin diyorsun.
Neden daha ileriye dönük dediğimi anlattım zaten demekki anlamadın veya anladın ama anlamamak istiyorsun bilemem. Kısaca daha iyi çoklu çekirdek performansı ve 2 Core 4 Thread daha fazla olmasından dolayı daha ileriye dönük.
Ya çıldırıcam.
1600AF 3100 den net bir şekilde daha ileriye dönük dostum. O kadar anlattım ve sen 3100 daha ileriye dönük demedim diyorsun ve 1600AF ye ileriye dönük diyemezsin diyorsun.
Neden daha ileriye dönük dediğimi anlattım zaten demekki anlamadın veya anladın ama anlamamak istiyorsun bilemem. Kısaca daha iyi çoklu çekirdek performansı ve 2 Core 4 Thread daha fazla olmasından dolayı daha ileriye dönük.
Beyler tartışmak yerine 2 işlemcininde ileriye dönüklüğü aynı ki, 2600 - 3100 diyelim hadi 2'side 2060'a kadar besliyor.
1660S ile de en sağlıklı çalıştığı ikili, 2'nizde aynı şeyi savunup sadece kelime farklılıkları yüzünden tartışıyorsunuz kaç dakikadır. Gerek yok öpüp koklaşın barışın hadi, 2 işlemci de aynı ekran kartına kadar besliyor, 2 işlemci de güçlü kendine özgü konularda. @ByEfe04@kandes22