Neler Yeni

2.El Bir Ürün İçin Ne Sözleşmesi Yapmam Gerek Acil

Reapt0r

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
Ayberk Albayrak
Arkadaşlar bir kulaklık satacağım adam başka şehirde,2.el ürün olduğu için satıcılar sözleşme gibi bir şey imzalıyor onun adı ne nereden bulabilirim.
Bu ürünü xx.xx kişisine satıyorum xx para karşılığında diye bir şeyler yazıyordu,onun adı nedir ,pdf şeklinde vs varsa atarsanız iyi olur.
Ya da ne yazmam gerektiğini söyleyin ben word den yazarım.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Ürünü elden satıyorsun anladığım kadarıyla. Yani vergi vermiyorsun. Bu yüzden satış sözleşmesi vs. resmi evraklar geçerli değil.

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
Arkadaşlar bir kulaklık satacağım adam başka şehirde,2.el ürün olduğu için satıcılar sözleşme gibi bir şey imzalıyor onun adı ne nereden bulabilirim.
Bu ürünü xx.xx kişisine satıyorum xx para karşılığında diye bir şeyler yazıyordu,onun adı nedir ,pdf şeklinde vs varsa atarsanız iyi olur.
Ya da ne yazmam gerektiğini söyleyin ben word den yazarım.
Satış sözleşmesinden mi bahsediyorsun acaba? İsmi öyle diye hatırlıyorum.

Reapt0r

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
Ayberk Albayrak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ürünü elden satıyorsun anladığım kadarıyla. Yani vergi vermiyorsun. Bu yüzden satış sözleşmesi vs. resmi evraklar geçerli değil.
hayır knk ben ürünü satarken sorunsuz bir şekilde satıyorum ya adam 2 gün sonra bozup bozuk ürün satmışsın vs dememesi için.Başka bir şehirde alıcı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Satış sözleşmesinden mi bahsediyorsun acaba? İsmi öyle diye hatırlıyorum.
neyse işte bulamadım onu

RmzDayi

80+ Silver
hayır knk ben ürünü satarken sorunsuz bir şekilde satıyorum ya adam 2 gün sonra bozup bozuk ürün satmışsın vs dememesi için.Başka bir şehirde alıcı

neyse işte bulamadım onu

sözleşme imzalarsan ürünn 14 gün içinde iade alma hakkına da sahip olursun.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

neyse işte bulamadım onu
Bozuk ürün satmışssın dese ne olacak ? Ortada bir anlaşma yok. Sen sağlam ürün sattığını biliyorsun. O karşı tarafın pislikliği olur. Herhangi bir hukuki yaptırım da olmaz. Önce parayı gönderecek sonra sen ürünü göndereceksin.

Sözleşme imzalasan kendi aranızda bir anlaşma gibi olur. Nereye tastikleyeceksin sözleşmeyi ?

Reapt0r

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
Ayberk Albayrak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bozuk ürün satmışssın dese ne olacak ? Ortada bir anlaşma yok. Sen sağlam ürün sattığını biliyorsun. O karşı tarafın pislikliği olur. Herhangi bir hukuki yaptırım da olmaz. Önce parayı gönderecek sonra sen ürünü göndereceksin.

Sözleşme imzalasan kendi aranızda bir anlaşma gibi olur. Nereye tastikleyeceksin sözleşmeyi ?
bilmiyorum 2.el ürün satanlar böyle yapıyor diye biliyorum bunu yapmasam bana bir zararı vs olur mu

Rootz

80+
İşi bu kadar ileri götürmeyi düşünüyorsan noterlerden bilgi alabilirsin. Muhtemelen noter yardımcı olacaktır.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
bilmiyorum 2.el ürün satanlar böyle yapıyor diye biliyorum bunu yapmasam bana bir zararı vs olur mu
2. El ürün satanların vergi numarası falan vardır. Ya da sahibinden aracılığıyla yapıyordur. Sahibinden bünyesine koyduğunda satış sözleşmesi oluyor. Ama sen şahıstan şahsa yapıyorsun. Kurumdan veya vergi mükellefinden şahsa değil. Doğal olarak satış sözleşmesi yapamazsın. Letgo mantığı ile satacaksın. Önce parayı sana gönderecek sonra sen ürünü göndereceksin. Önce ürünü gönderirsen adam bu bozuk der paranı da yollamaz seni dolandırır. O yüzden sakın önce ürünü gönderme. Kendi aranızda bir iş olduğu için de dava edemezsin. Edersen de çok uğraşırsın gerek yok. Sen önce paranı alacaksın sonra ürünü göndereceksin. Bu sayede adam bozuk vs diyemez yemez yani. Ha derse de sen diyeceksin ki ben sana sağlam ürün gönderdim. Bu kadar basit.

Reapt0r

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
Ayberk Albayrak
İşi bu kadar ileri götürmeyi düşünüyorsan noterlerden bilgi alabilirsin. Muhtemelen noter yardımcı olacaktır.
kendi aramızda yaparız diye düşünmüştüm.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Notere tasdiklerse noter dünyanın parasını alır. Kulaklık kadar para alır onlar soyguncu.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
İşi resmiyete dökmeye çalıştığı için önerdim. Bildiğiniz daha resmi bir makam varsa önerebilirsiniz. Noterlik gibi bir kurum için soyguncu gibi ithamlar hoş değil, üslubunuzu düzeltmenizi tavsiye ederim.
Sırf mobil imza için 250 TL istediler. Mobil imza 5 TL. Noterde onaylatacaksin hop 250 TL istiyorlar. Nedir bu peki ? Yolunacak kaz değiliz biz. Yoksa sen noter misin ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,795
Üyeler
166,269
Son üye
alpergngr
Top Bottom