Neler Yeni

2. El İşlemci alırken yapılması gerekenler?

Finifuqal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Fini Fuqal
Arkadaşlar ekran kartı ve işlemci dışında tüm parçaları topladım bu ikiliyi de 2. el alıcam işlemci de stress testi ve garanti belgesi faturası sormam dışında karşımdaki kişiye sormam veya istemem gereken başka bir şey var mı ? stress testinde donanimarsivi nin youtube videosunda 1 gün boyunca bilgisayarı açık bırakılmasını mavi ekran bilgisayar kapanması gibi sorunlar yaşayıp yaşanmıcağının kontrol edilmesi önerilmişti almadan önce stress testi istediğimde işlemci sıcaklık değerleri normal olsa bile mavi ekran bilgisayar kapanması gibi sorunlar çıkabilir mi ? yani değerler normal ama hata veriyor kapanıyor felan durumu yaşar mıyım ? ürünü satmak için nasıl olsa değerler normal gözüküyor diyip itelemeye çalışabilir diye endişeleniyorum emin olmak için ne yapmak lazım ? Ve son olarak stress testinde sıcaklık değerlerinde sağlıklı bir işlemcinin ortalama sıcaklığı max. çıkması gereken sıcaklık değerleri nelerdir ?

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
1 gün boyunca stres testi yapmaya gerek yok. 1 saat bile fazlasıyla yeterli. AIDA64 veya Prime95 ile stres testi uygulanabilir. Prime95 işlemciyi daha fazla ısınmaya zorlar, daha fazla sıcaklık değeri görürsünüz. Prime95 ile yapılan test biraz daha güvenilir olur ama AIDA64 de kullanılabilir. İşlemciye stres testi uygularken mavi ekran vermesi voltaj yetersizliğinden kaynaklı olur diye düşünüyorum yani işlemcinin sağlamlığından kaynaklı olmaz bence. İşlemcinin ömründe ulaştığı sıcaklık belirleyicidir. Ulaşması gereken sıcaklık da işlemci modeline ve kullanılan soğutucuya göre değişir. Genel olarak 80-85 dereceyi geçmesi sakıncalıdır.

Top Bottom