Neler Yeni

2. El Satış Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyim?

mesut3467

80+ Bronze
Ben şahsen yapabilirsen güvenli ticareti acmani olmazsa önce nakti istemeni tavsiye edebilirim. Ayrıca satacağın kişiye satışı gerceklestirmeden önce bilgi verme amaçlı ulasirsan yazili ifadeden çok daha güven verici bağ oluşturur. Hemde ürün hakkindaki yanlış anlaşılmalari gidermiş olursun. Kapıda ödemeye filan sakin bulaşma yada önce ürün muhabbetlerinede bulaşma. Bu tür işlerde binbir türlü dolandırıcı var insanlara iyi niyetle yaklaş ama fazla kaptırma sonuçta hayır işi yapmiyorsun.

mesut3467

80+ Bronze
Şöyle bir şey demek daha doğru olur bazen ürünler kargo sırasında da kırılıyor deforme oluyor yada bazen kayboluyor. Evet kayboluyor. Özellikle toplu ürün gonderimlerinde paketlemeyi çok iyi yapman gerek. Kimsenin günahını almak istemem ama bazı kargo çalışanları kargo zaten biraz açılmış diyip elini sokup ürünü çıkartıp alıyorlar. Sonra taşıma sirasinda sen iyi paketlemedigin için suç sana kalıyor.

Eren'S

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Eren Saltık
Ben şahsen yapabilirsen güvenli ticareti acmani olmazsa önce nakti istemeni tavsiye edebilirim. Ayrıca satacağın kişiye satışı gerceklestirmeden önce bilgi verme amaçlı ulasirsan yazili ifadeden çok daha güven verici bağ oluşturur. Hemde ürün hakkindaki yanlış anlaşılmalari gidermiş olursun. Kapıda ödemeye filan sakin bulaşma yada önce ürün muhabbetlerinede bulaşma. Bu tür işlerde binbir türlü dolandırıcı var insanlara iyi niyetle yaklaş ama fazla kaptırma sonuçta hayır işi yapmiyorsun.
parayı hesabımda görmeden ürünü göndermeyi düşünmüyorum açıkcası :)

mesut3467

80+ Bronze
Ya verilecek çok tavsiye var bende aynı şekil ikinci el işi yapıyorum. Bende sorun genelde ürün bozuk diyip geri göndermeye çalışıyorlar. Bir kere kabul edip geri aldık. İçinden bazı parçalar değişmiş şekilde bulduk. O an kontrol edecek durumumda yoktu kaldı öyle. Ne adama ulaşıyoruz ne wwhatsapina

Eren'S

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Eren Saltık
Ya verilecek çok tavsiye var bende aynı şekil ikinci el işi yapıyorum. Bende sorun genelde ürün bozuk diyip geri göndermeye çalışıyorlar. Bir kere kabul edip geri aldık. İçinden bazı parçalar değişmiş şekilde bulduk. O an kontrol edecek durumumda yoktu kaldı öyle. Ne adama ulaşıyoruz ne wwhatsapina
evet bir kaç yerde daha böyle okudum o yüzden 0 üründe iade biraz saçma geliyor bana

Atyxah

80+ Silver
Havale attır önce sonra kargoya ver açıklama kısmına da xxx ürününün ücreti herhangi bir sorun yoktur felan birşeyler yazmasını iste önce parayı al sonra kargo ver

Eren'S

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Eren Saltık
Bir şey daha sormak istiyorum bu satışta faturayı nasıl vermeliyim? Üzerinde tc kimlik ve adres yazıyor bunlar sıkıntı çıkarır mı? Üstünü kapatsam bir şey olur mu garanti sırasında?

Top Bottom