Neler Yeni

Yardım 2. el satış yaparken nelere dikkat etmeliyim ?

Uğur

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
713
İsim
Uğur Duran
Instagram
ugurdurann_
Steam
zehnX
Elimde kullanmadığım eski modem, pc parçaları, cd oyun kutuları falan var bunları satmayı düşünüyorum. Bildiğim 2 site var letgo ve sahibinden başka sitelerde varmı satabileceğim ve satarken nelere dikkat etmeliyim.

En İyi Cevap
Belli başlı öncelikle dikkat etmeniz gereken şeyler:

1)Ürünün sağlam olduğunu test edin ,test ederken video medyası bulundurun.
2)Ürünü satarken elden satıyorsanız parayı banka üzerinden alın ,sahte para kurbanı olmayın
3)Ürünü kalabalık veya tenha olmayan bir mekanda satışı gerçekleştirin.
4)Parayı elden alıyorsanız ve miktar yüklüyse bankamatik veya BİM gibi yerlerde orijinalliğinden emin olun.
5)Alıcının numarasını buluşma öncesi isteyin,ona ulaşmanız önem arz ediyor boşa düşmemek için önemli önlem.

Başka satabileceğiniz mecralar:
Oyuncu Market
Dolap
2.el Forum siteleri

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret

2)Ürünü satarken elden satıyorsanız parayı banka üzerinden alın ,sahte para kurbanı olmayın
4)Parayı elden alıyorsanız ve miktar yüklüyse bankamatik veya BİM gibi yerlerde orijinalliğinden emin olun.
5)Alıcının numarasını buluşma öncesi isteyin,ona ulaşmanız önem arz ediyor boşa düşmemek için önemli önlem.

Oyuncu Market
Dolap
2.el Forum siteleri

En İyi Cevap

Uğur

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
713
İsim
Uğur Duran
Instagram
ugurdurann_
Steam
zehnX
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Oyuncu Market
Dolap
2.el Forum siteleri
Kargo ile göndereceksem benmi ödemeliyim kargo parasını yoksa alıcı mı ? Bide papara hesabı falan varsa ordan gönderse parayı mantıklı mı ?

Son düzenleme:

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Kargo ile göndereceksem benmi ödemeliyim kargo parasını yoksa alıcı mı ? Bide papara hesabı falan varsa ordan gönderse parayı mantıklı mı ?
Evet papara üzerinden ödeme alabilirsin ,kargo genelde düşük bütçe ürünler için alıcıya ait olur ,kar marjın çok yüksek ise sen ödeyebilirsin.

Uğur

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
713
İsim
Uğur Duran
Instagram
ugurdurann_
Steam
zehnX
Evet papara üzerinden ödeme alabilirsin ,kargo genelde düşük bütçe ürünler için alıcıya ait olur ,kar marjın çok yüksek ise sen ödeyebilirsin.
Cevapların için teşekkür ederim. Son olarak düşük bütçeliden kastın ne kadar acaba elimde 2 tane modem var birini 100 civarı diğerini 50 civarı satmayı düşünüyorum.

kimselerduymasın

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
231
İsim
kimseler duymasın
aklıma takılan parayımı ilk gönderilecek ürünmü nasıl güven sağlanılacak iki kişi arasında adam parayo yollasa sen ürünü yollamayabilirsin sen ürünü yollasan adam sana parayı atmayabilir her şeyi ortada nası tutacaz

64Bit

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
347
İsim
Umut-Gün
aklıma takılan parayımı ilk gönderilecek ürünmü nasıl güven sağlanılacak iki kişi arasında adam parayo yollasa sen ürünü yollamayabilirsin sen ürünü yollasan adam sana parayı atmayabilir her şeyi ortada nası tutacaz
Kurnaz adamlar bi yolunu buluyor. Bu konu hakkında Niğde'ye ekran kartı satmıştım adam bana x kargosundan anlaşmalı olduğunu söyleyip kod verdi bu kod ile ben anlaşmalıyım firmayla dedi bende gittim verirken öyle bir kod olmadığını söyledi çalışanlar adamla tekrar görüştük felan oda allah allah felan diyerek neyse normal kargola o zaman ben öderim diyerek beni sınamış oldu. Kargoladım ürünü onun telefonuna mesaj gitti ve alışverişi böyle tamamlamış olduk tabi ki risk var her zaman aynı şehirden alışverişi el ile yapmak daha mantıklıdır ama illa uzaktan yapılacaksa aynı olayı alan kişi deniyebilir :D

Uğur

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
713
İsim
Uğur Duran
Instagram
ugurdurann_
Steam
zehnX
Şuan imzadaki işlemciyi letgodan bulup aldım ama şimdi ben satıcı olduğum için bende korkmuyor değilim para elime geçmezse diye.

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,647
İsim
Burak Tokgöz
Şuan imzadaki işlemciyi letgodan bulup aldım ama şimdi ben satıcı olduğum için bende korkmuyor değilim para elime geçmezse diye.
Ben parayı görmeden ürünü kargolamiyorum havale ile satis yapiyorsam, onun dışında zaten dolap vb uygulamalarda öyle bir ihtimal de yok
Açıkçası biraz garip bir mesele zamaninda 450ye r7 370 buldum 400 tl anlastik adam kargoya gidince foto cekip yolladi parayi gönderdim sonra kargoladi ve kargo ücretini de karşıladı

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Güven konusunda farklı bir olay ,en temizi alıcıyı kargo sirketindeyken görüntülü aramak ve ürünü ve şirkette olduğunu gösterip parayı havale ile alıp ürünü kargolamak.
Tabi yine kişisel tercih .

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Kargo ücreti konusuna değinmek istiyorum. Modem için ortalama 25-40 lira ücret çıkar. Bu da höh dedirtir.

Alıcı bulduğun zaman ürünü Gittigidiyor üzerinden almasını iletebilirsiniz. Gittigidiyor PTT anlaşmalı ücret 10 lira.

Top Bottom