Neler Yeni

Yardım 2 GB RAM 4 YAPTIM MAHVOLDU

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Halil Meşecik
Arkadaşlar dar gelirli bir birey olduğum için eski msi(cn-7529)g31 m3 anakarta r7 240 taktım ve ram zaten 2 gb ydı ddr2 oldugundan 4 e yükselttim aynı mhz ve cl değerine sahipti ve sistem çok ağır açıldı uygulamalar geç geldi ekrana rami okudu fakat ağırlık vardı bilgisayarın üstünde sonrasında arkadaş ve çevrem ram markalarının aynı olması gerektiğini söylediler eski rami söküp attım ve aynı marka rami taktım ve tekrar aynı sorum sistem çok ağır açılıyor ne yapmam lazım bana bi yardımcı olun dar dönem 120 lira gibi bir param yandı.Bu arada işlemcim quad q8300 yardımcı olursanız çok mutlu olurum

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
HDD sağlığın nedir?
CrystalDısInfo indirip bakabilirsin.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Arkadaşlar dar gelirli bir birey olduğum için eski msi(cn-7529)g31 m3 anakarta r7 240 taktım ve RAM zaten 2 gb ydı ddr2 oldugundan 4 e yükselttim aynı mhz ve cl değerine sahipti ve sistem çok ağır açıldı uygulamalar geç geldi ekrana rami okudu fakat ağırlık vardı bilgisayarın üstünde sonrasında arkadaş ve çevrem RAM markalarının aynı olması gerektiğini söylediler eski rami söküp attım ve aynı marka rami taktım ve tekrar aynı sorum sistem çok ağır açılıyor ne yapmam lazım bana bi yardımcı olun dar dönem 120 lira gibi bir param yandı.Bu arada işlemcim quad q8300 yardımcı olursanız çok mutlu olurum
Ram 2 gb olarak biraktiğinda bilgisayarin düzeliyormu

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Halil Meşecik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
RAM 2 gb olarak biraktiğinda bilgisayarin düzeliyormu
Evet 2gb ramde herhangi bi sorunla karşılaşmıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

HDD sağlığın nedir?
CrystalDısInfo indirip bakabilirsin.
Hdd de bir sıkıntıyla karşılasmadım 2 de bi sorun olmuyor CPu-Z da 4 gb ram dual olarak gözüküyor ama 2 gb ken çok daha rahat pc baş ağrısı yaptı valla sıkıntıdan

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

HDD de bir sıkıntıyla karşılasmadım 2 de bi sorun olmuyor CPu-Z da 4 gb RAM dual olarak gözüküyor ama 2 gb ken çok daha rahat PC baş ağrısı yaptı valla sıkıntıdan
Garipmiş.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan

HDD de bir sıkıntıyla karşılasmadım 2 de bi sorun olmuyor CPu-Z da 4 gb RAM dual olarak gözüküyor ama 2 gb ken çok daha rahat PC baş ağrısı yaptı valla sıkıntıdan
Takmiş olduğun bellekler ddr2 667-800mhz olmasi gerekiyor şimdi senden istediğim yeni aldigin 2 gb i tek başina tak ayni sorun oluyor mu oluyorsa sorun ramden kaynaklidir uyumsuzdur olmuyorsa ram slotunda problem vardir tek tek ona bak. Ikisini birlikte taktiginda Ramler birbiriyle cakisiyor olabilir bilgisayar genelde donar kapanir bu durumlarda ama yavaşlamada olabilir tabi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Halil Meşecik
Benim ikiside 667 mhz bugün aldım rami iade edip 800 mhz mi alayım napayim anlayamadım açiklik getirir misin dostum

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Benim ikiside 667 mhz bugün aldım rami iade edip 800 mhz mi alayım napayim anlayamadım açiklik getirir misin dostum
Hayır iade edip 800 almak zorunda değilsin sadece aldığın rami kontrol et ve diğer ram slotunu kontrol et aldığın rami tek başına tak çalıştır sorun devam edecek mi ve diğer slota tak ramlerin yerlerini kendi arasında değiştir. Sorunun tam olarak nereden kaynaklandığını bulalım istedim

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Halil Meşecik
Hayır iade edip 800 almak zorunda değilsin sadece aldığın rami kontrol et ve diğer RAM slotunu kontrol et aldığın rami tek başına tak çalıştır sorun devam edecek mi ve diğer slota tak ramlerin yerlerini kendi arasında değiştir. Sorunun tam olarak nereden kaynaklandığını bulalım istedim
Ramleri farklı slot larda tekli tekli de denedim sorun yok ama ikisi birden kastırıyor pc acayip derecede ağır ne yapacam bilmiyorun kardeşime söz verip mahçup oldum

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Tek tek taktığında sorun yok o zaman ramler sorunsuz peki iki ram slotunuda denedin mi belki anakartın slotu bozuktur. Sinir bozucu bir durum gerçekten sonradan takılan ramlerde uyumsuzluk olabiliyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Halil Meşecik
Tek tek taktığında sorun yok o zaman ramler sorunsuz peki iki RAM slotunuda denedin mi belki anakartın slotu bozuktur. Sinir bozucu bir durum gerçekten sonradan takılan ramlerde uyumsuzluk olabiliyor.
Tekrar deneyelim zarar gelmez

Tek tek taktığında sorun yok o zaman ramler sorunsuz peki iki RAM slotunuda denedin mi belki anakartın slotu bozuktur. Sinir bozucu bir durum gerçekten sonradan takılan ramlerde uyumsuzluk olabiliyor.
Ustam power supply lik bi mevzu olabilir mi acaba

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Tekrar deneyelim zarar gelmez

Ustam power supply lik bi mevzu olabilir mi acaba
Çok eski bir psu mu kullanıyorsunuz besleyememe gibi bir durum varsa olabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Halil Meşecik
Çok eski bir PSU mu kullanıyorsunuz besleyememe gibi bir durum varsa olabilir.
Rated 250w Peak 300w gösteriyor yine tahminimce 7 8 yıl öncenin bir powerı

Çok eski bir PSU mu kullanıyorsunuz besleyememe gibi bir durum varsa olabilir.
Bi de 2gb ram takılı iken power da bi sıcaklik hissetmedim ancak 4 yaptığımda ham ramler hem power sıcaktı ne yapsam bilemedim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,175
Üyeler
166,704
Son üye
yildirimozew
Top Bottom