Fallout 4 Oynarken Düşük GPU kullanımı Ve Düşük FPS Problemi

Reaksiyon skoru
2
Merhabalar, Fallout dizisinin çıkışı ve next gen update'in gazıyla Fallout 4'e tekrardan başlayayım dedim. Ancak oyunu oynamaya çalışırken oyunun kastığını fark ettim, bundan dolayı da FPS, GPU kullanımı, CPU kullanımı gibi verilere bakmaya başladım. Kapalı alanlarda 30-50, geniş açık alanlarda 50'nin üstünde, açık dar alanlarda ise GPU %97'lere çıksa da 15-20 FPS dolaylarında seyrettiğini gördüm. FPS değerleri bu şekildeyken bazen GPU kullanımı %50'yi bile geçmiyor. Bu problemi araştırdığımda pek bir sonuç bulamadım. İnsanlar yaşadıkları düşük fps problemini vsync i oyunun dosyalarına girip "ipresentinterval=0" yaparak hallettiklerini yazmış. Ancak benim problemim bundan daha farklı bir şeye benziyor, çünkü bunu ben de denediğimde bir sonuç vermedi. Çok fazla ve ağır bir mod kurmadım, Youtube'a baktığımda benimkiyle aynı olan donanımla 100 FPS'lerle oynayabildiğini gördüm. Bu problemle veya buna benzer bir problemle karşılaşan biri yardımcı olursa sevinirim. Kullandığım bilgisayarın temel bileşenleri şu şekilde: Ryzen 5 3600, RX6600, 16GB 3200MHz Ram.

Ekler

• fallout ekran goruntusu.png
    fallout ekran goruntusu.png
    3.1 MB · Hit: 56
  • fallout4 ekran goruntusu 2.png
    fallout4 ekran goruntusu 2.png
    2.8 MB · Hit: 55
Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular