carlosbalat
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
2 adet turksat modemim var (aynı model değil ama yakınlar). evin internet kullanım alanını genişletmek için ikisini birbirine bağlamam gerek. yardımcı olursanız sevinirim.
Selamlar inşallah başarabilirsiniz. Bende iki modem ile kulllanıyorum. İkinci modemim uydunetin netmaster modemi Öncelikle iki modemi birbirine kablo ile bağlıyorsun. Ardından tüm ayarlamalar 2. modemde yapılacak. Ana modemi ellemiyorsun. 2. modemim arayüzünden Temel sekmesinden sol menüde yer alan DHCP kısmına girip DHCP sunucusunu kapatıyorsun (DHCP Sunucusu: *Evet *Hayır yazar hayırı seç kaydet ) ve başlangıç yerel IP adresini 192.168.0.31 yapıyorsun. İkinci modemin IP vermeye 192.168.0.31 den başlayacak böylelikle ip çakışmaları yaşamayacaksın.
Şimdi gelelim ikinci modemin arayüz ipsini değiştirmeye (uydunetler 192.168.0.1 ile geliyor. iki modemin de aynı olduğu için ikincisininkini değiştirmek gerek. Üst menüden Temel e tıklıyorsun Sol menüden kuruluma ve ardından açılan sayfada Ağ Yapılandırması altında IP Adresi yazan yeri 192.168.0.30 yapıyorsun. Artık ikinci modemin IP adresi 192.168.0.30 oluyor. Böylelikle ilk modem ile çakışmıyor. (artık 192.168.0.1 ile birinci modemin ayar paneline 192.168.0.30 ile de 2. modemin ayar paneline erişebileceksin.) Kaydettikten sonra sayfayı yenile muhtemelen sayfa görüntülenemiyor hatası alacaksın. O hata ip değiştiği için. Yeni ip ile ikinci modem arayüzüne tekrardan girebilirsin.
Artık 1. modemin de ikinci modemin de hem Lan çıkışlarında hemde wifi bağlantılarında internet mevcut olacaktır.
İkisi arasında ethernet bağlantısı yapman gerekiyor. Ben uydunet modemlerinde kablosuz köprü bir türlü sağlayamadım. Ayarları yaparken 2. modemin ip adresine bağlanacaksın. Birinci modem ile hiç bir işin yok.peki ikisini de fiber kabloyla bağlamama gerek var mı yoksa ana modem yani 1. modem mi bağlı kalsın sadece. ve ip adresine bağlanırken ana modem internetine mi bağlanmalıyım yoksa 2. modem mi? teşekkürler cevap verdiğiniz için