2 Ssd De Aynı Markamı Olmalı?

dobroski

80+
Reaksiyon skoru
19
Beyler ramlerde aynı markanın kitlerini takılması gerektiğini biliyorum fakat ssd lerdedemi aynı kiti takmak zorundayız yoksa farklı marka taksakta sorun yaşatmaz mı? Veya okuma yazma hızlarında düşüş olurmu bunu merak etmiştim.

Beyler ramlerde aynı markanın kitlerini takılması gerektiğini biliyorum fakat ssd lerdedemi aynı kiti takmak zorundayız yoksa farklı marka taksakta sorun yaşatmaz mı? Veya okuma yazma hızlarında düşüş olurmu bunu merak etmiştim.
Veya biri dramlı diğeri dramsız olunca nasıl çalışıyor

Kafana göre farklı markaları takabilirsin dramli/dramsiz farketmiyor.

Peki okuma yazma hızlarında düşüş olurmu

Anakarttaki slotun pcie sürümü kaçsa max o hızları alırsın pcie 5.0 ssd yi pcie 4.0 slota takarsan pcie 4.0 hızları alırsın

Daha almadım hocam bu yaz alacağım ondan merak ettiğim şeyleri soruyorum ama asus prime B650m-r düşünüyorum iyi midir?
İyidir hocam. Fiyat performans düşük bütçe sistemlerde hep bu anakart kullanılıyor zaten. 2 tane gen 4 m2 ssd destekliyor. Güzel bir anakarttır. Bütçen çıkarsa B650M-K da tercih edebilirsin.

Geri