Neler Yeni

2000 bütçe ile Monitör önerisi

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26

MER7

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mert
oyun için alınacak ise 24 inç üzeri gereksiz olur, ips paneller 144 hz 4 ms verir normal olarak. IPS olmasına rağmen 1 ms yazan monitörlerin arayüzünden mprt özelliğini açarak 1 ms değerine ulaşabilirsin. Bu da azıcık da olsa ghostinge neden olur. Aradaki 3 ms fark için IPS almaktan vazgeçme. İnsan gözünün fark edemeyeceği kadar düşük bir değer, TN panel alarak hata yaparsın. Sana önerim Çin menşeili markalardan uzak durman, adamlar babalarının hayrına ucuz ürün yapmıyorlar. Kalitesini bir yerden kısıp rgb koyup fiyatı arttırıyorlar. Bütçeyi zorlamana gerek yok 1200 TL'ye Asus kalitesi bir monitör alabilirsin.
Hocam teşekkür ediyorum güzel yorumun ve önerin için bende 2000 tl bütçeye cıkmışken kalkıp tn panel almak istemiyorum ve dedigin gibi 24inc üstünü düşünmüyorum aklıma takılan ms değeri olmuştu acaba farkedilirmi farkedilmezmi veya oyun akışını olumsuz etkilermi diye.

Oğuzhan Yücel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
659
İsim
Oğuzhan yücel
Ne gibi zararları var nedir bu tam olarak veya nasıl farkedebilirim ? Bilmedigim icin soruyorum
Rakbetci oyun oynadigin zaman 1milisaniye ile gördüğün adami ananinda indirirsin bende laptop ve kasa var kasamda 1ms monitor var laptopum 5ms arasindaki fark bu reflekslerini daha iyi yansirtirsin
4milisaniye az gibi gozuyor ama malesef oyle degil

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Ne gibi zararları var nedir bu tam olarak veya nasıl farkedebilirim ? Bilmedigim icin soruyorum
Yaptığın hareketin ekrana gelme süresi olarak düşünebilirsin, ne kadar az ise o kadar hızlı tepki verirsin. Ama aradaki 3 ms senin fark edemeyeceğin bir fark. İPS al rahatına bak. Hiçbir sorunun olmaz.

• Beğen
Reaksiyonlar: MER7

Yusuf55mi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Yusuf AYDIN
arkadaşlar monitör için ortalama 2k bütçe ayırdım. Aklıma takılan bazı sorular var bunları sormak istiyorum öncelikle. Viewsonic xg2405 almayı düşünüyordum 144 hz 1 ms ips panel. Fakat ips paneller gerçek 1 ms değil deniyor ortalama 4-5 ms çıkıyormuş bu doğrumudur , doğruysada ben bunu oyunlarda fark edebilirmiyim ağırlıklı olarak cs go oynuyorum. Bu iki mönitör arasında kaldım deneyimleyen arkadaşlar fikirlerinş paylaşırsa çok sevinirim ;

Açık konuşmak gerekirse ben bu iki modelin çok overrated olduğunu düşünüyorum.
Buna bakmanı öneririm aylardır kullanıyorum ve hiçbir şikayetim yok hem masaüstü uygulamaları çok iyi hem de değişik ekran modları

siimsek

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Muhammed Ali Şimşek
arkadaşlar monitör için ortalama 2k bütçe ayırdım. Aklıma takılan bazı sorular var bunları sormak istiyorum öncelikle. Viewsonic xg2405 almayı düşünüyordum 144 hz 1 ms ips panel. Fakat ips paneller gerçek 1 ms değil deniyor ortalama 4-5 ms çıkıyormuş bu doğrumudur , doğruysada ben bunu oyunlarda fark edebilirmiyim ağırlıklı olarak cs go oynuyorum. Bu iki mönitör arasında kaldım deneyimleyen arkadaşlar fikirlerinş paylaşırsa çok sevinirim ;

O kadar pahalıya almana gerek yok
AOC 1MS 144HZ

MER7

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mert
Yaptığın hareketin ekrana gelme süresi olarak düşünebilirsin, ne kadar az ise o kadar hızlı tepki verirsin. Ama aradaki 3 ms senin fark edemeyeceğin bir fark. İPS al rahatına bak. Hiçbir sorunun olmaz.
Hocam aklımda 3 monitör oluştu suan iki tanesini gönderiye atmıştım zaten xg2405 viewsonic , asus tuf gaming xg249q ve aoc 24g2u bunlardan hangisini önerirsin panel olarak asus daha kalitelimidir ?

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Açık konuşmak gerekirse ben bu iki modelin çok overrated olduğunu düşünüyorum.
Buna bakmanı öneririm aylardır kullanıyorum ve hiçbir şikayetim yok hem masaüstü uygulamaları çok iyi hem de değişik ekran modları
C24G1 almak saçma olur, 24 inç monitörde curved teknolojisi aşırı gereksiz ve para tuzağı. Üstelik IPS panel kullanmak varken VA panel tercih etmeyin. Curved 27 inç gibi büyük monitörlerde ekran genişlediği ve etrafı görmek zorlaştığı için kavisli yapısı ile bizi oyunun içerisine alan ve daha geniş görmemizi sağlayan bir yapı. 24 inç monitörde curved gereksiz. c24g1 yerine 24g2u almak her türlü daha mantıklı olacaktır.

Waxen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Hüseyin Levent
Twitter
None
Facebook
None

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Hocam aklımda 3 monitör oluştu suan iki tanesini gönderiye atmıştım zaten xg2405 viewsonic , asus tuf gaming xg249q ve aoc 24g2u bunlardan hangisini önerirsin panel olarak asus daha kalitelimidir ?
Asus Tuf Gaming alma, benim attığım asusu al. Benim attığım ile Tuf modeli aynı özelliklere sahip. Sadece Tuf'un artısı pivot özelliğe sahip olması. Yani Monitörü dik şekilde de kullanbiliyorsunuz. Oyun amaçlı alıp bununla işin olmadığı için 600 TL fazla vermek saçma olur. Viewsonic ile AOC aynı özelliklere sahip ikisi de pişman etmez seni ama ben aralarından AOC öneririm. Lakin şunu da unutmayın aynı özelliklere 1200 TL'ye asus da alabiliyorsunuz. 1. favorim benim attığım Asus sonra AOC 24g2u olur.

• Beğen
Reaksiyonlar: MER7

MER7

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mert
Asus Tuf Gaming alma, benim attığım asusu al. Benim attığım ile Tuf modeli aynı özelliklere sahip. Sadece Tuf'un artısı pivot özelliğe sahip olması. Yani Monitörü dik şekilde de kullanbiliyorsunuz. Oyun amaçlı alıp bununla işin olmadığı için 600 TL fazla vermek saçma olur. Viewsonic ile AOC aynı özelliklere sahip ikisi de pişman etmez seni ama ben aralarından AOC öneririm. Lakin şunu da unutmayın aynı özelliklere 1200 TL'ye asus da alabiliyorsunuz. 1. favorim benim attığım Asus sonra AOC 24g2u olur.
Sağolun cok teşekkürler önerilerin için

Ensar

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,150
İsim
Ensar
• Asus TUF Gaming VG27VQ Monitör

• Asus VG279Q Monitör