2000 TL ile 2. El topladığım Örnek Sistem

Reaksiyon skoru
12,236
Bütçe
2000
Öncelikle herkese selamlar uzun zamandır forumda aktif olamıyordum bildiğiniz üzere. Bu gün tekrardan size yararlı olabilecek bir sistem ile beraberim. Bu sistemi ben de bir arkadaşıma topladım. O ücretini ödedi ben de parçaları bulup bir araya getirdim ve böyle bir kasa yapabildim.Sistem Özelliklerini aşağıya yazıyorum:

İşlemci: Amd Ryzen 5 2400g 4 Çekirdek 8 Thread 3.6GHz: Param güvende ile 1200TL'Ye aldık.
Anakart:MSI A320M Pro Max M2 Slotlu AM4 Anakart: Param Güvende ile 300 TL'ye aldık.
SSD/HDD: Sistemde ki SSD'miz Hi-level'in 240gblik bir SSD'si. Sistem güncelleyen bir bayandan 100 TL'ye aldık. HDD'miz de Letgo üzerinden fakat başka bir satıcıdan 500 GB 100 TL Şeklinde aldık.
Ram: Corsair'in Soğutmasız bir rami. 2666 Mhz ve CL15 Değerinde. 200 TL'ye Dolap üzerinden aldık.
Ekran Kartı: Ekran kartı olarak İşlemcimizin Grafik birimi olan Vega 11 Kullanılmakta. GT1030 ayarında bir performansı var.
PSU: PSU ve Kasamızı da 100 TL'ye aldık. Coolermaster'ın eski bir kasası ve içinde ki psu da 400w coolermaster'ın. Param güvende ile alındı.

Sistemi kurup stabilite testlerini yaptık ve bir kaç oyun indirdik.
Öncelikle video veya fotoğraf koyamadığım için üzgünüm. Şuan monitörüm olmadığı için Televizyonumu kullanıyorum oyunlarda kayıt alırken sorun yaratıyor.

Valorant:1080p Orta-Yüksek ayarlarda 100 FPSlere kadar çıkabildim. Tek slot ram olduğu için daha fazlasını malesef göremedim. Ayarları yükselttiğimde ise kesinlikle kasma yaşamadan rahatlıkla akıcı şekilde oyunumu oynayabildim.
GTA 5:Tek slot ram ile görüntü kalitesi yüksek diğer ayarlar orta olacak şekilde 50 - 60 fps Arası rahat alabildim. En çetrefilli savaş sahnelerinde bile fps'im 40'ın altına hiç düşmedi ve akıcılığını kaybetmedi.
Genshin impact: Kaç FPS Aldığıma bakamadım. Genshinden çıktıktan sonra msi afterburneri kurmak aklıma geldi ama tek bir sahnede bile takılma yaşamadım belirtmek istedim :)

Velhasıl kelam, Daha önceden bir çok insana da bu tarz sistemler önermiştim. Bu sefer de teoriden kurtulup kendim deneyimlemek istedim ve şunu söylemeliyim ki bu fiyata toplayacağınız bir bilgisayar sizi ne kadar fazla mutlu edebilirse cidden o kadar fazla ediyor :) Sistemimiz DDR4 en önemli artısı da bu sanırım. Ayrıca parçalar güncel olduğu için çoğu parçanın fatura veya garantilisini bulmakta mümkün. Son olarak sistemden bir kaç adet fotoğraf paylaşıyorum umarım azıcıkta olsa ilginizi çekmeyi başarmışımdır. :) Yakında 1000 Tl Bandında ddr4 bir sistem toplayacağım. O zaman görüşmek üzere :)
01c05cc9-0b87-4afb-af48-e46ae67a3362.jpg
12b0e1d1-4284-4cf5-91bf-bcb07ac37fb5.jpg
a5f69aef-e12c-4efe-94fa-f1f89ce55979.jpg

Ekler

• a5f69aef-e12c-4efe-94fa-f1f89ce55979.jpg
    a5f69aef-e12c-4efe-94fa-f1f89ce55979.jpg
    349.5 KB · Hit: 56
Kullanılabilir neden 6 gb? (Çok anlamıyorum ram kullanımını da o yüzden sordum)
Ekran kartım, İşlemcinin içinde bulunduğu için bellek olarak ramimi kullanıyor :) 2 gb ekran kartım olmuş oluyor

Anakart dışında hepsi uygun fiyata gelmiş hayırlı olsun.

Anakart dışında hepsi uygun fiyata gelmiş hayırlı olsun.
Anakart hakkında kötü yorumlar var ama anlamış değilim. Ben beğenerek almıştım oysaki... Garantisi ve m2 slotu da vardı.. 250 TL'ye aldım param güvendeyi saymazsak..

Geri