Neler Yeni

İnceleme 2020 VW Passat vs 2020 Skoda Superb İnceleme ve Karşılaştırması

Katılım
20 Haziran 2021
Mesajlar
185
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Yağız
Hocam BMW 320 ED 40. Yıl edition hakkında ne diyorsun
 
Katılım
20 Haziran 2021
Mesajlar
185
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Yağız

VorleN

80+ Silver
Katılım
17 Temmuz 2020
Mesajlar
3,046
Merhabalar. İki modeli merak edenler için inceleme ve karşılaştırma yapmak istedim. İki araç da elimde mevcut. Motor, şanzıman, performans, konfor, malzeme kalitesi ve donanım özelliklerini sizler için belirtecek ve karşılaştıracağım. Eğer konu beğenilirse A3 ve Golf, 3 Serisi ve C Serisi için de ayrı konu açarım.

Öncelikle 330-350 Bin TL fiyat bandını baz alarak yapacağım bu karşılaştırmayı. Bu fiyat bandına dilerseniz 2020 Model 1.5 TSI ACT 150 HP DSG VW Passat Impression veya 2020 Model 1.5 TSI ACT 150 HP DSG Skoda Superb Elite satın alabiliyorsunuz. İlk olarak teknik verileri paylaşacağımki aklınızda bir soru işareti kalmasın.

VW Passat
Motor:
1.5 TSI ACT
Şanzıman: DSG
HP: 150
Tork: 250
0-100 Hızlanma: 8.6 Sn (C sınıfı Honda ve Opel modelleri 9.3 Sn değere sahip ki Passat hem daha ağır hem de aerodinamik açıdan daha düz olmasına rağmen 0-100 hızlanması daha iyi)
Azami Sürat: 240 km/s hıza kadar çıkabiliyor (Lastik, hava durumu ve yol şartlarına göre)
Yakıt Tüketimi: Ortalama 5.3 lt

Skoda Superb
Motor:
1.5 TSI ACT
Şanzıman: DSG
HP: 150
Tork: 250
0-100 Hızlanma: 9.2 Sn (Passattan daha yavaş)
Azami Sürat: 220 km/s hız fabrika verisi, 240 km/s hız maksimum
Yakıt Tüketimi: Ortalama 5.4 lt

Teknik verilere bakarak şunu söyleyebilirizki Motor, Şanzıman, HP ve Tork açısından bire bir eşdeğerler. 0-100 hızlanmasında ise Passat 8.6 Sn görürken Superb 9.2 Sn ile geride kalıyor. Bunun sebebi ise aradaki ağırlık farkı. Passat 1.42 ton iken Supeb 1.55 ton. Bu ağırlık yakıt tüketimi ortalamasına da yansımaktadır. Passat 5.3 lt iken Superb 5.4 lt civarıdır. Aradaki fark hem hızlanmada hem de yakıt tüketiminde minimaldir. Ancak hızlanmada oluşan 0.6 sn'lik fark drag, rolling vb yarış tiplerinde muhtemelen yarım araba boy fark yemesine sebep olacaktır rakibine karşı.

Gelelim her ikisini de 6 ay gibi bir süre kullanmış birisi olarak kendi görüşlerime..

Direksiyon hissiyatı olarak Passat düşük hızlarda çok daha yumuşak bir direksiyon sunmakla beraber Superb direksiyonu biraz daha ağır kalmakta. Aslında hafif ama bu ağırlık Passata kıyasla daha fazla.
Her ikisi de durur halde ve düşük hızlarda manevra kabiliyetini artırmak için sahip olduğu teknoloji ile direksiyonlarını yumuşatır ve hızlandığında sertleştirir. Bu nedenle ek olarak bir " City " fonksiyonu sunmazlar. BMW, Mercedes-Benz ve Audi gibi aynı direksiyon teknolojisine sahiplerdir.

Konfor açısından ise ikisi bire bir aynı sayılırlar. Tek fark Passat, daha yüksek hızlarda çukur karşılaması daha iyiyken Superb ise düşük hızlarda Passata kıyasla daha iyi bir çukur karşılaması ve darbe emisyonu sağlamaktadır. Bu ince farkı algılamam bir aydan fazla sürdü. O denli yakın birbirlerine iki model.

Motor performansı olarak iki araç da bire bir aynı motor ve değerlere sahip, aynı DSG şanzımanı kullandığı için birbirlerinden hiçbir farkı yoktur. Oluşan tek fark aradaki ağırlık farkı ve aerodinamikten kaynaklıdır. Passat, hızlanma açısından Superb'den 0.6 Sn daha iyidir. Bu sıradan kullanıcılar için büyük fark olmamakla birlikte drag ve rollingde önemli bir faktördür.

Şanzıman olarak çok yumuşak, geçişleri hiç hissettirmeyen ve hızlı bir şanzımana sahip. Her ne kadar CVT gibi performansı alt seviye şanzıman kullanan kişiler DSG kötü dese de unutmayın ki VW aynı zamanda Lamborghini, Bentley, Porsche ve Audi gibi markların da sahip ve hissedarıdır. DSG ve TSI teknolojileri ise Audi mühendisleri ile ortak geliştirilen teknolojilerdir. DSG her şanzıman gibi kronik hatalar verebiliyor ancak göz ardı edemeyeceğimiz şey ise her araçta ve her şanzıman tipinde kronik sorunlar oluşabiliyor. Bu araçlar seri üretim fabrikasyon araçlarıdır ve hata payları vardır. Üretilen 10 bin ünite araçtan 10 adeti kronik sorunlarla karşılaşabilir. Bu normaldir.

Malzeme kalitesi ve yalıtım açısından ikisinin de aynı olduğunu söyleyebilirim. Ek olarak Skoda Superb eski zamanlarda makam aracı olarak üretildiğinden detaya verilen önem VW Passat'dan daha faladır. Örneğin ön camda kartvizitlik yeri, koltuk yanlarında cepler, pencere perdeleri, kapı içlerinde şemsiye ve şemsiye girişleri, gizli bölmeler vs.

İki Aracın Önden Görünümleri:

Alıntıyı görüntüle l Alıntıyı görüntüle

İki Aracın Arkadan Görünümleri:

Alıntıyı görüntüle l Alıntıyı görüntüle

İki Aracın Yandan Görünümleri:

Alıntıyı görüntüle l
Alıntıyı görüntüle

İki Aracın İç Görünümleri:

Alıntıyı görüntüle l Alıntıyı görüntüle

Sonuç: Her iki araç da motor, şanzıman, performans, kalite, konfor ve malzeme açısından aynı olduklarından dolayı arada ayırt edici tek bir ekten kalıyor. 330-350 Bin TL fiyatına Passat'ın Impression yani en boş paketini alabilirken Superb'nin Elite yani orta dolulukta paketini alabiliyoruz.

Her iki araçta da full led ön farlar, full led arka stoplar, anahtarsız çalıştırma, start-stop, elektronik el freni, start-stop, autohold (trafikte durur haldeyken frene basılı tutmanıza gerek kalmaz kendi kendini tutar araç) gibi özellikler var.

Impression pakette olmayıp da Elite pakette olan özellikler ise cam tavan, otomatik katlanır aynalar ve led sis farları

Tercihen iki model de birbirleriyle aynılar. Biri diğerinden daha üstün değil. Sadece bir tanesi özellik olarak daha fazla donanıma sahip. Umarım bu inceleme şu biz Türklerin ebedi Passat vs Superb töre savaşlarına son getirir :D


Not: Güvenlik sebebi ile araç plakaları silinmiştir. Görseller alıntı değildir konu sahibine aittir ve izinsiz kullanılamaz.



Güzel karşılaştırma olmuş VW GOLF VS SEAT LEON bekliyorum.
 

keremgencer_

80+ Bronze
Katılım
6 Mayıs 2021
Mesajlar
869
Dahası  
Reaksiyon skoru
485
İsim
Kerem Gencer
Her iki araçta da full led ön farlar, full led arka stoplar, anahtarsız çalıştırma, start-stop, elektronik el freni, start-stop, autohold (trafikte durur haldeyken frene basılı tutmanıza gerek kalmaz kendi kendini tutar araç) gibi özellikler var.
Karşılaştırmaya diyecek bir şeyim yok sadece şurada start-stop u iki kez yazmışsınız.
 

MrBeast

80+ Gold
Katılım
11 Ocak 2021
Mesajlar
6,176
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,440
Konum
.
İsim
Utku
İlgilendiği Kategoriler
Girişimcilik , e-ticaret , print on demand , shopify , saatler , arabalar , bilgisayar
Çoğu şeyi aynı iki arabanın da. Sırf skoda marka değeri olarak vw den daha düşük diye aynı fiyata daha çok opsiyon ekliyorsun superb de o yüzden çok daha mantıklı geliyor insanlara
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
981,212
Mesajlar
8,866,821
Üyeler
155,218
Son üye
Bangsbo
Top Bottom