Neler Yeni

2030-2050 Çikolata Krizi (Alternatif Senaryo)

kolonya

80+ Gold
En İyi Cevap
2

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,309
İsim
.
Dostlar tahminlerime göre çikolata çok tüketildiği için kakao rezervleri tükenecek, çikolata çok değerli olacak. Yatırım tavsiyesi değil tabi ki ama kakao rezervlerinin azalması çikolatanın pahalanması ve çikolata üreten firmaların zarara geçmesi demek, bu da çoğu fabrikanın kapanmasına sebep olacaktır ve işsizlik artacaktır 2032 gibi çikolata alıp depolamayı düşünüyorum bitter çok fazla pahalanmaz ama sütlü ve beyaz çikolata çok fazla uçar. Eğer kakao rezervleri aşırı miktarda azalırsa herkes çikolatalara yüklenir ve dünyada hiç çikolata kalmaz, sonra ise kakao yetişmesini bekleriz karaborsacılar binlerce çikolata alıp çok pahalıya satacaktırlar büyük ihtimalle. Şu anki sade sütlü çikolatanın fiyatı 10 TL civarlarında eğer dediğim kriz olursa sade sütlü çikolata 150 antep fıstıklı gibi çeşitleri ise 200 TL ye satılacaktır biraz hayalperest düşünüyorum ama olabilme olasılığı var. Kakao ağaçları 25-30 yılda yetişkin bir ağaç oluyor diye biliyorum umarım bu kriz olmaz çünkü bu dünyayı etkileyebilir bu sadece benim düşüncem sizde fikirlerinizi yazın tartışalım.
Çoğu çikolatada gerçek kakao yok ki zaten.
Yoksa bu kadar ucuz olamazlar

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,643
İsim
Heath Ledger
çok fazla tüketilir ve yetiştirenler işi bırakırsa yenilerinin yetişmesi çok uzun sürer o zamanda çikolata kıtlığı başlar
adamlar bunu düşünemeyecek kadar saf olsa bu kadar gelişmezdi çikolata sektörü

S.S.SS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Miyavlayan Kedi
adamlar bunu düşünemeyecek kadar saf olsa bu kadar gelişmezdi çikolata sektörü
orası doğru ama bilemeyiz bunu gelecek yıllarda görücez umarım çikolata'da su'da kriz yaşatmaz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,487
Üyeler
161,866
Son üye
silentgamer145
Top Bottom