Neler Yeni

20k-25k arası 2.el toplama pc için parça önerilerinizi alabilir miyim?

efo__kcgz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Efdal KCGZ
Bütçe
20000
20k-25k arası bir bütçem var 2.el ve sıfır parçalar ile pc toplamak istiyorum. Amacım güncel, popüler oyunları donma kasma olmadan rahat bir şekilde oynamak (GOD OF WAR, RDR2 tarzı oyunlar). Parçalar arasındaki uyumlardan pek anlamıyorum bu nedenle önerilerinizi almak istiyorum.

NOT: DDR5 bir sistem toplamayı düşünüyorum ayrıca ram kapasitesini de daha sonradan yükseltebileceğim bir sistem olursa iyi olur.

NOT: PC piyasasına pek hakim değilim eğer belirlediğim bütçemin altında olacak şekilde önerileriniz varsa bu önerilere de açığım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Ertuğrul Yavuz
Tüm veya ram hariç kalan parçaların hepsini 2. el alınmasını tavsiye etmekle beraber fiyat/FPS oranının max olması için AMD sistem olması gerektiği konusunda hemfikirizdir herkesle.
Bence başlıca parçalar:
7500f veya o fiyat bandında işlemci 2. el 6000
A serisi anakart 2. el 2500
550- 600 bilemedin 650 watt psu 2. el 2000
rx6700 civarı ekran kartı 7500
yine 2. el depolama bulabilirsin sata ve m2 yapabilirsin sıkıntı olmayacaktır. 3000
şimdilik 16 gb ram alırsın ona da 2000 diyelim bence ortaya güzel bir şey çıktı.
yanlış değilsem 2k kaldı, bununla da soğutucu alındı mı harbicili miss.
Kasa yazmadın diyeceksin, kasa ya eski bir şey bulunur (bende cooler master haf 932 var 2011 model) ya da uzay montaj yani.
Fiyatları da dip yazmadım bence pazarlıkla vs. bir şeyler ayarlanır.
Hangi şehirdesin? Bu sana avantaj veya dezavantaj olabilir.

omer_34

80+ Silver
Tüm veya ram hariç kalan parçaların hepsini 2. el alınmasını tavsiye etmekle beraber fiyat/FPS oranının max olması için AMD sistem olması gerektiği konusunda hemfikirizdir herkesle.
Bence başlıca parçalar:
yine 2. el depolama bulabilirsin sata ve m2 yapabilirsin sıkıntı olmayacaktır. 3000
şimdilik 16 gb ram alırsın ona da 2000 diyelim bence ortaya güzel bir şey çıktı.
Kasa yazmadın diyeceksin, kasa ya eski bir şey bulunur (bende cooler master haf 932 var 2011 model) ya da uzay montaj yani.
hocam 7500f e 6000 vermek yerine 7600x alınır. sıfırı zaten 5küsür. genel olarak güzel ama ekran kartı düşük kalmış 6800 daha iyi gider 9-10k arası bulunuyor. ssdye 3k vermek yerine 1200-1500 verilebilir. onun dışında iyi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Ertuğrul Yavuz
hocam 7500f e 6000 vermek yerine 7600x alınır. sıfırı zaten 5küsür. genel olarak güzel ama ekran kartı düşük kalmış 6800 daha iyi gider 9-10k arası bulunuyor. ssdye 3k vermek yerine 1200-1500 verilebilir. onun dışında iyi.
Hocam geceye ver ya, kafa tam verimle çalışmıyor. :) ssd tek değil o yüzden 3k dedim, 2 sata alsa bir de m2 o civara denk gelir. pazarlıkla diğerlerinden kısar en sonra ekran kartını bırakırsa 6800 olma ihtimali var doğru. 7600x alır da pek de ilan yok sahibindende, giriş seviye demek istedim 7500f derken, oluyor yani bir şeyler, kısmen doğru yol da gösterdim bence.

Emirkanyvs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
569
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
İşlemci:

Anakart: ( Amazon Prime ile bu fiyat şuan da )

Ekran kartı:

Ssd: ( Değişiklik gösterebilir!!! )

Ram: ( Değişiklik gösterebilir!!! )

Kasa/Psu: ( Değişiklik gösterebilir!!! )

İşlemci soğutucu: Thermalrihgt Peerlees Assassin

Toplam fiyat: 24.290 TL

Daaker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Göktuğ İrşad Demircan
Bence başlıca parçalar:
1600 e msi a600bn mi ne psu var hocam sıfır olaraktan alınabilir direkt

Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Ertuğrul Yavuz
1600 e msi a600bn mi ne psu var hocam sıfır olaraktan alınabilir direkt
kabaca fiyatlandırdım, inciğine boncuğuna girince, ki bunu alıcı yapmalı biz yol gösteriyoruz sadece, sistem daha iyi bir yere gelecektir. İmzamda yazan 850 wattlığı 3500'e aldım MeşeAllah'ı var, canavar gibi.

Daaker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Göktuğ İrşad Demircan
kabaca fiyatlandırdım, inciğine boncuğuna girince, ki bunu alıcı yapmalı biz yol gösteriyoruz sadece, sistem daha iyi bir yere gelecektir. İmzamda yazan 850 wattlığı 3500'e aldım MeşeAllah'ı var, canavar gibi.
hocam sistemi parça parça mı topluyorsunuz? o işlemciyle ekran kartı garip kaçmış biraz

efo__kcgz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Efdal KCGZ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bence başlıca parçalar:
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500f

Anakart: A serisi önermişsiniz fakat ben bu konuda ciddi anlamda cahilim tam model belirtirseniz benim için daha iyi olur. Daha sonrasında yükseltme yapabilme şansımın olduğu bir anakart olsun istiyorum =)

Ekran kartı: AMD Radeon Rx 6700 xt 12GB

Depolama: 512gb bir ssd şuan işimi görür eğer bütçem yeterse 1 tb bir ssd düşünüyorum. Merak ettiğim SSD seçerkende dikkat etmemiz gereken bir şey var mı acaba? diğer parçalarla uyumlu olması gerekiyor mu yoksa kafama yatan bir ssd'yi alıp direkr takabilir miyim?

Güç: Sarı siteden uygun fiyatlı bilinen bir markanın 550-600 watt'lık bir psu alsam herhangi bir sıkıntı çıkmaz değil mi? Yani psu seçerken sadece watt gücüne bakmam yeterli olur di mi?

Ram: 16 gb ram şuan için yeterlidir dediğin için Ram alırken dikkat etmen gereken tek şey anakartın desteklediği max mhz değeri değil mi? bunun dışında dikkat etmem gereken bir durum var mı acaba?

Gece gece çok fazla soru sordum kafanı şişirdim kanka kusura bakma valla =)
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam sistemi parça parça mı topluyorsunuz? o işlemciyle ekran kartı garip kaçmış biraz
ne olabilir başka hocam ben gerçekten anlamıyorum bu parça işlerinden önerin varsa onu değerlendiririm

Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Ertuğrul Yavuz
Bütçeye göre arkadaşa yol göstermeye çalışıyoruz. Toplamak istiyor da arkadaş. İşlemciyle ekran kartı nasıl garip kaçmış? Kaçırdığım bir şey mi var?

Daaker

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Göktuğ İrşad Demircan

Anakart: A serisi önermişsiniz fakat ben bu konuda ciddi anlamda cahilim tam model belirtirseniz benim için daha iyi olur. Daha sonrasında yükseltme yapabilme şansımın olduğu bir anakart olsun istiyorum =)

Depolama: 512gb bir ssd şuan işimi görür eğer bütçem yeterse 1 tb bir ssd düşünüyorum. Merak ettiğim SSD seçerkende dikkat etmemiz gereken bir şey var mı acaba? diğer parçalarla uyumlu olması gerekiyor mu yoksa kafama yatan bir ssd'yi alıp direkr takabilir miyim?

Güç: Sarı siteden uygun fiyatlı bilinen bir markanın 550-600 watt'lık bir psu alsam herhangi bir sıkıntı çıkmaz değil mi? Yani psu seçerken sadece watt gücüne bakmam yeterli olur di mi?

Ram: 16 gb ram şuan için yeterlidir dediğin için Ram alırken dikkat etmen gereken tek şey anakartın desteklediği max mhz değeri değil mi? bunun dışında dikkat etmem gereken bir durum var mı acaba?

ne olabilir başka hocam ben gerçekten anlamıyorum bu parça işlerinden önerin varsa onu değerlendiririm
şimdi hocam bütün sorularına bildiğim kadarıyla cevap vericem

işlemci için evet 7500f uygundur

a serisi anakart şahsen ben pek sevmiyorum b650 chipsetli bir anakart alınabilir ilginizi çekerse abdullah abininde videoda bahsettiği bu anakart alınabilir (bütçede sorun yaratır mı bilmem)

ssd alınırken şöyle dikkat edilmesi gereken iki husus var yazma ve okuma hızı hangi değer iyidir nedir ne değildir pek anlamıyorum ben maalesef forumlardan biraz araştırmanız gerekicek ama okuma ve yazma hızı çok önemli

güç kaynağı pek şakaya gelmez cortlarsa tüm sistem cortlar yani ikinci el almak isterseniz garantisi devam eden en az 80+ bronze sertifikalı bir güç kaynağı alın az önceki mesajımda da dediğim gibi msi a600dn mi ne var 1600 gibi bir fiyata fena değildir

ram kısmında şöyle bir şey var bildiğim kadarıyla amd de cl yani gecikme kısmı önemli oyuzden mümkünse 6000 mhz 30cl bir ram kiti (yani 2x8) almanız 2k civarina bulabilirsiniz 3 aşağı 5 yukarı

ekran kartıda ikinci el alınacaksa kesinlikle furmark ve benzeri testlerdeki sonuçlarına sıcaklık değerlerine bakın ürünün sıfırı ile sıcaklık olarak yakın mi diye bir kontrol edin mümkünse yaklaşık 15 dk bir test yaptırın

Bütçeye göre arkadaşa yol göstermeye çalışıyoruz. Toplamak istiyor da arkadaş. İşlemciyle ekran kartı nasıl garip kaçmış? Kaçırdığım bir şey mi var?
yok hocam imzadaki sisteminzdeki psu dan bahsettiniz de bakarken gözüme sizin işlemci ile ekran kartı gözüme çarptı onu sordum

Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Ertuğrul Yavuz

İşlemciye direkt karar vermeyin 7500f diye, işlemciler belki de 2. el alınabilecek en güvenilir parça. 5 küsüre 7500f alacağıma 6k ya 7600x almayı tercih ederdim, ki bende de o var, nasipse yükselteceğim.
https://www.amazon.com.tr/dp/B0B76CDHFY?tag=akakceprime-21&psc=1
arkadaşın paylaştığı anakartı alabilirsiniz, chipseti vs. daha ideal.
6700 (xt) diyorsak bilindik marka 650 lik bakın minimum. ssd seçerken dikkat etmelik bir şey, m2 lerde dram bulunması olabilir onun harici okuma yazma hızı ve depolamanın sağlık durumu. Başka bir şey aklıma gelmiyor. 6000mhz cl değeri max 36'lık bir şey yapıştır gitsin. Expo destekli olması zorunlu değil (MECBURİ!!)
Estağfurullah hocam hiç sıkıntı yok.

a serisi anakart şahsen ben pek sevmiyorum b650 chipsetli bir anakart alınabilir ilginizi çekerse abdullah abininde videoda bahsettiği bu anakart alınabilir (bütçede sorun yaratır mı bilmem)

ssd alınırken şöyle dikkat edilmesi gereken iki husus var yazma ve okuma hızı hangi değer iyidir nedir ne değildir pek anlamıyorum ben maalesef forumlardan biraz araştırmanız gerekicek ama okuma ve yazma hızı çok önemli

güç kaynağı pek şakaya gelmez cortlarsa tüm sistem cortlar yani ikinci el almak isterseniz garantisi devam eden en az 80+ bronze sertifikalı bir güç kaynağı alın az önceki mesajımda da dediğim gibi msi a600dn mi ne var 1600 gibi bir fiyata fena değildir

ram kısmında şöyle bir şey var bildiğim kadarıyla amd de cl yani gecikme kısmı önemli oyuzden mümkünse 6000 mhz 30cl bir ram kiti (yani 2x8) almanız 2k civarina bulabilirsiniz 3 aşağı 5 yukarı

ekran kartıda ikinci el alınacaksa kesinlikle furmark ve benzeri testlerdeki sonuçlarına sıcaklık değerlerine bakın ürünün sıfırı ile sıcaklık olarak yakın mi diye bir kontrol edin mümkünse yaklaşık 15 dk bir test yaptırın

yok hocam imzadaki sisteminzdeki psu dan bahsettiniz de bakarken gözüme sizin işlemci ile ekran kartı gözüme çarptı onu sordum
Anladım hocam, işlemciyi aldığım kişi de ekran kartı da vardı ikisine 10k olur mu dedim verdi, öyle nasip oldu. Her işimi görüyor ya sıkıntı yok şimdilik. Nasipse işlemci ekran kartı yükselteceğiz de bakalım ne zaman... Benim m2 ssd ve anakart ve ram harici komple 2. el bir de N4MAX sıfır

efo__kcgz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Efdal KCGZ

Anakart: https://www.amazon.com.tr/Biostar-B650MP-PRO-6000MHz-Anakart/dp/B0B76CDHFY

İşlemci: https://m.n11.com/urun/amd-ryzen-5-...cache-65-w-islemci-tray-42656056?magaza=magic

Ekran Kartı: https://www.sahibinden.com/ilan/iki...paign=sahibinden_paylas&utm_content=174536269

Ram: https://www.hepsiburada.com/gskill-...d=ptn97gl0zgwl3cgv&url_src=and-product-detail

Psu: https://www.incehesap.com/msi-mag-a..._medium=referral&utm_campaign=vitrin&v=1.22.7

SSD: https://www.amazon.com.tr/dp/B09NRZ6LPY?tag=akakceprime-21&th=1

Böyle alsam uyumlu bir sistem oluyor anladığım kadarıyla.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,196
Üyeler
161,251
Son üye
Fktahsin
Top Bottom