2133 mhz 3000 olmuyor

Hayır ramın 1 tanesini çıkıyorum sonra görüntü geliyor
Bilgisayarı kapat hocam komple. PSU kablosunu çıkar. RAM'lerin yerini değiştir. Ondan sonra BIOS'a girip F7 tuşu ile Advanced Moda geç. Geçtikten sonra sol taraftaki Settings butonuna tıkla gelen seçeneklerden Exit seçeneğine bas gelen ekranda Restore Defaults yap ve Save and exit diyerek çıkış yapıp tekrardan BIOS'a gir ve XMP 1'i aktif et bakalım.
Post automatically merged:

kanka konu dışı ama secure boot açmayı önerirmisin, valo giremiyorum win11 görüntü kesilmeleri olabilir diyorlar
Bende 1 senedir açık bir sorunla karşılaşmadım. Anakartın nedir? BIOS güncel değilse BIOS'unu güncelle başta.

Bilgisayarı kapat hocam komple. PSU kablosunu çıkar. RAM'lerin yerini değiştir. Ondan sonra BIOS'a girip F7 tuşu ile Advanced Moda geç. Geçtikten sonra sol taraftaki Settings butonuna tıkla gelen seçeneklerden Exit seçeneğine bas gelen ekranda Restore Defaults yap ve Save and exit diyerek çıkış yapıp tekrardan BIOS'a gir ve XMP 1'i aktif et bakalım.

Bende 1 senedir açık bir sorunla karşılaşmadım. Anakartın nedir? BIOS güncel değilse BIOS'unu güncelle başta.
Dediğiniz hiçbir yeri bulamadım f7yr basınca hiçbir şey olmuyor size sesli veya görüntülü ulaşabileceğim bir yer bar mı

Dediğiniz hiçbir yeri bulamadım f7yr basınca hiçbir şey olmuyor size sesli veya görüntülü ulaşabileceğim bir yer bar mı
Pardon hocam senin BIOS eski türden. Exit sekmesine bas hocam. Oradan Restore Defaults yapıp kaydedip çık.

Aynı şekilde görüntü gelmiyor
Sistemi komple kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Çıkardıktan sonra kasanın üstünde USB bellek vb. bir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. RAM'leri çıkardıktan sonra JBAT 1 yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir ve RAM'leri geri takıp sistemi çalıştır. (Ekran kartı sıfırlamana engel olacaksa onu da çıkar.)
Ekran Görüntüsü (307).png

Sistemi komple kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Çıkardıktan sonra kasanın üstünde USB bellek vb. bir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. RAM'leri çıkardıktan sonra JBAT 1 yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir ve RAM'leri geri takıp sistemi çalıştır. (Ekran kartı sıfırlamana engel olacaksa onu da çıkar.)Alıntıyı görüntüle
Bu işlem ne işe yarıyor

Bu işlem ne işe yarıyor
Ve 2 pinli yere değdirirlen bilgisayar açık mı olucak

Bu işlem ne işe yarıyor

Ve 2 pinli yere değdirirlen bilgisayar açık mı olucak
BIOS sıfırlaması hocam. Hayır bu işlem boyunca bilgisayar kapalı kalacak. Bak mesajda RAM'leri geri takıp çalıştır demişim. İşte o zaman PSU kablosunu takıp sistemi çalıştıracaksın.

BIOS sıfırlaması hocam. Hayır bu işlem boyunca bilgisayar kapalı kalacak. Bak mesajda RAM'leri geri takıp çalıştır demişim. İşte o zaman PSU kablosunu takıp sistemi çalıştıracaksın.
Şuan dediğiniz her şeyi yaptım tekrardan profil 1 mi seciyim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,311
Üyeler
191,069
Son üye
cacer
Geri