Neler Yeni

21K Gaming Sistem Tavsiyesi

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Erdem
Bütçe
21000
Selam arkadaşlar.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum: Youtuberların (Modart, donanımarşivi, pc hocası vs.) sistemlerini bekleyebilirsin felan demeyin. Daha önce de bekle bekle denildi bekledim ve sonuç ortada ben bunları bekledikçe dolar yükseldi fiyatlar uçtu şuan en azından dolar 20 lira olmadan, yılbaşı gelmeden ve imkanım da varken bir an önce bir sistem alıp geçeceğim artık. Geçen her bir gün aleyhime işledi. Bıktım bunları beklemekten ve fiyatların ha bire yükselmesinden. Zaten yayınlasalar bile alması ayrı sıkıntı stokçular fırsat vermiyor ki..

Sadece kasa olacak şekilde 20000-21000 ₺ aralığında gaming sistem önerilerine ihtiyacım var. Bulunacağınız tavsiyelerde kronik sorunlu parçalar olmazsa sevinirim. Oynadığım oyun türleri FPS vs stratejidir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Savaş
İlgilendiği Kategoriler
Bilişim
Valla hocam kesinlikle haklısınız. Bundan bir kaç ay önce sistem tavsiyesi istedim, çoğu arkadaş bekle yok şu youtuber sistem çıkaracak, yok şu yayıncı sistem çıkaracak diyip durdu. Sonuç: Siteye daha giremeden stoklar bitti, dolar 16 TL oldu. Şimdi topla toplayabilirsen.

mehmet4732

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
mehmet
Not: Hiçbiri fiyatına değdiğini düşünmüyorum hocam ama en üstteki sistem daha iyi

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Erdem
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Not: Hiçbiri fiyatına değdiğini düşünmüyorum hocam ama en üstteki sistem daha iyEvet hocam üstteki sistemi incelemiştim fakat açıkçası stok fan biraz tedirgin ediyor çünkü işlemci zayıf bir işlemci değil amd tarafında 3600x' e tekabül eden bir işlemci ve ayrıca 14 nm yapısında. Tüm bunlar ısınma potansiyelini artırıyor. Sizin bu konuda fikriniz nedir?
Öncelikle tavsiyeniz için teşekkür ederim. Üstteki sistemi daha önce görmüştüm fakat açıkçası stok fan biraz tedirgin ediyor çünkü CPU zayıf bir CPU değil AMD tarafında 3600x' e tekabül eden bir CPU ve ayrıca 14 nm litografiye sahip. Tüm bu faktörler ısınma potansiyelini artırıyor diye düşünüyorum. Sizin bu konudaki fikriniz nedir?

Yasir

80+
Öncelikle tavsiyeniz için teşekkür ederim. Üstteki sistemi daha önce görmüştüm fakat açıkçası stok fan biraz tedirgin ediyor çünkü CPU zayıf bir CPU değil AMD tarafında 3600x' e tekabül eden bir CPU ve ayrıca 14 nm litografiye sahip. Tüm bu faktörler ısınma potansiyelini artırıyor diye düşünüyorum. Sizin bu konudaki fikriniz nedir?
İ5-11400 kullanıyorum stock soğutucu ile.Oyunlarda asla ısı sorunu yaşamıyorum ama renderda kesinlikle stock soğutucu yetersiz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Erdem
İ5-11400 kullanıyorum stock soğutucu ile.Oyunlarda asla ısı sorunu yaşamıyorum ama renderda kesinlikle stock soğutucu yetersiz.
Valla şu fiyata daha kaliteli bir soğutmaya sahip olsaymış almayı düşünürdüm çünkü parçaları kaliteli.

mehmet4732

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
mehmet
Açıkcası r5 3600x var stok soğutucu ile kullanıyorum almadan önce çok sıkıntı çektiklerini söylediler ama tuf gt301 kasası da faktör herhalde yük altında en fazla 70 dereceyi görüyor yani indirimlerde sıvı soğutucu vs bulunuyor itopya da 600 liraya vardı sıvı soğutucu örneğin

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Erdem
Açıkcası r5 3600x var stok soğutucu ile kullanıyorum almadan önce çok sıkıntı çektiklerini söylediler ama tuf gt301 kasası da faktör herhalde yük altında en fazla 70 dereceyi görüyor yani indirimlerde sıvı soğutucu vs bulunuyor itopya da 600 liraya vardı sıvı soğutucu örneğin
Doğrudur hocam. Peki sipariş vermeden önce gaming.gen' i arasam "stock fan yerine daha verimli bir fan veya en uygun fiyatlı sıvı soğutucu takın farkını da fiyata ekleyin" desem yaparlar mı böyle bir şey? Aldıktan sonra uğraşmak istemediğim için sordum.

mehmet4732

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
mehmet
Sipariş vermeden önce gaming.gen' i arasam "stock fan yerine daha verimli bir fan veya en uygun fiyatlı sıvı soğutucu takın farkını da fiyata ekleyin" desem yaparlar mı böyle bir şey? Aldıktan sonra uğraşmak istemediğim için sordum.
Gaming gen de kasayı düzenle seçeneği bulunmuyor bende oradan almıştım 5600x yapmak istedim işlemciyi ama bulamadım ama ne yalan söyleyeyim aramadım hiç bi dene şansını

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Erdem

Arkadaşlar bu sistemi aldıktan sonra uygun fiyatlı bir sıvı soğutucu takmayı düşünüyorum. Bu kasa, bu anakart ve bu işlemci için önereceğiniz uygun fiyatlı bir sıvı soğutucu var mıdır? Bir de sıvı soğutucu montajı zor mudur?

damedamedameyo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Muhammed Emin Ocak
Valla hocam kesinlikle haklısınız. Bundan bir kaç ay önce sistem tavsiyesi istedim, çoğu arkadaş bekle yok şu youtuber sistem çıkaracak, yok şu yayıncı sistem çıkaracak diyip durdu. Sonuç: Siteye daha giremeden stoklar bitti, dolar 16 TL oldu. Şimdi topla toplayabilirsen.
Bana da bekle dediler ama onları dinlemeden aldım. Sonuç:
6850TL'ye Ryzen 5 3600, GTX 1660Ti'lı hazır sistem aldım ve siparişi verdikten 2 saat sonra o sistem 2k zam yedi.
Bir daha bekle düşsün ya da bekle X kişisi sistem çıkaracak diyen olursa takacağım bıçağı:D

AlphaOMG

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
725
İsim
Ömer Keskin
10 Kasımda sipariş geçtim 17K’ya sistem topladım. Parçalar şunlar;
Amd Ryzen 5600X
Asus Tuf gaming B550M- PLUS WiFİ anakart
Gigabyte RTX 3060 Tİ Gaming O.C (3 fanlı modeli)
Samsung 980 Evo M2 SSD 500 GB
Kingston HyperX Fury 3600 Mhz CL17 2x8 RGB
Cooler Master ML240L V2 sıvı soğutucu.
Cooler Master MB511 650W bronze kasa.
Bence de bekleme bekledikçe zarar.

Top Bottom