Neler Yeni

22.500TL R5 7600 RX6600XT Sistem Toplanırmı

Guck Fosu

80+
Reaksiyon skoru
18
Bütçe
22500
arkadaşlar merhaba bugün kendi kullandığım sistemi satıp ddr5 e geçmeyi düşündüm ve bütçemde 22.500 TL.
Kullandığım Parçalar

Biostar B650MP-E Pro AMD B650 6000 MHz (OC) DDR5 Soket AM5 mATX Anakart​

AMD RYZEN 5 7600 6 Core, 3,80-5,10GHz, 38Mb Cache, 65W, AM5 Soket, TRAY​

Sapphire AMD RX6600xt nitro 8gb 2. el​

Xpg Lancer 8 GB Ram 5200 mhz 2 adet 2.el​

ZALMAN ZM600-LE 600W PSU 2.el​

Kingston 256GB m2 SSD 2.el​

sizce bu sistem ddr5 e geçmek için uygunmudur uzay montaj kullanıcağım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

elimde amd prism soğutucu var o yüzden işlemci tray

aynı işlemciler 7600de dahili grafik işlemci var
anladım fiyat yaklaşık 1k düşecek güzel oldu bunu öğrendiğim

7500 ya da 7400 e degiş
O ramler yerine tek slot 16 al 6000/30
dual channel kullanmak istiyorum sistemde bazıları yazıcaktır ddr5 ramler zatern kendi içinde dual channel fakat sistemsel olarak dual channel oyunlarda daha fazla fps katabiliyor

anladım fiyat yaklaşık 1k düşecek güzel oldu bunu öğrendiğim

dual channel kullanmak istiyorum sistemde bazıları yazıcaktır ddr5 ramler zatern kendi içinde dual channel fakat sistemsel olarak dual channel oyunlarda daha fazla fps katabiliyor
5200 cl40 Ramin dualinden daha fazla FPS verir tek slot 6000/30

tamam daha sonra bir 16 daha alırsın
neden tek slot almamı istiyorsunki kafama takıldı bugüne kadar dual channel öneriliyordu hep şimdi tek slot kullanılması öneriliyor bi garip olaylar

5200 cl40 Ramin dualinden daha fazla FPS verir tek slot 6000/30
ramlerin tanesi 1k ya geliyor o şekil fiyatda fazla oynama olmazsa almayı düşünürüm

neden tek slot almamı istiyorsunki kafama takıldı bugüne kadar dual channel öneriliyordu hep şimdi tek slot kullanılması öneriliyor bi garip olaylar

ramlerin tanesi 1k ya geliyor o şekil fiyatda fazla oynama olmazsa almayı düşünürüm
daha sonra bir 16 daha takabil diye

32 yapmak istediğinde 8x2 daha takmak zorunda kalacaksın 4slot kullanmak iyi değil belki base frekanslarda çalışacak ramlerin asla boostlayamıycaksın tek slot 16 6k/30 al geç paran olunca aynısından bitane daha alır kondurursun

DDR5 de o dual channel performans farkı kapatıldı.

16gb yavaş yavaş yetmemeye başladı sistemlere.Direk tek modül 16gb al. sonrasında yanına ekleme yapıp 32gb yaparsın.

Geri