2200 TL "GİRİŞ SEVİYESİ" SİSTEM ÖNERİSİ.

dolaroldu8tl

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,669
Intel Celeron G4930 389.59 TL
Asus EX-B150-M-V5-D3 448.51 TL
HP RX 460 OEM 500 TL
Lexar 8 GB DDR4 3200mhz CL19 DDR4 RAM 250.49 TL
Goodram CL100 120 GB SSD 140 TL
FSP 500W PSU 329 TL
Lokitech LK176-A2 149 TL (SSD Montaj Bölmeli)

2.206,59 TL

Sistemin toplanma amacı Minecraft,LoL,CS:GO,Valorant,ZULA,BeamNG Drive, Live For Speed, GTA 5 vb. "Düşük-Orta Seviye " oyunlardır. Sistemde -Akakçe üzerindeki- en ucuz işlemciyi kullandım.İşlemci hakkında sitelerden testler yaptığımda GTX 1050Ti ile bile darboğaz yapmadığını gördüm. Sistemin iskeleti Asus EX-B150-M-V5-D3 isimli anakart daha pahalı fiyatlara satılan "Izoly" anakartlardan kat ve kat daha kaliteli ve daha hızlı. Ekran kartı olarak ; HP'nin "RX 460 OEM" ekran kartını kullandım, bu benim saydığım oyunlara gayet iyi şekilde performans verebilecek bir karttır kendisi. Bilmeyenler için RX 460; GTX 1050Ti'dan %10 kadar felan daha güçsüz, GTX 750Ti'ı ise yerle bir ediyor zaten. RAM olarak Crucial 2666mhz RAM kullanacakken önüme Lexar'ın 3200mhz RAM'i çıktı. Bilmeyenler için Lexar'da gayet kaliteli bir markadır tam F/P denilebilir. SSD olarak -Akakçe.com üzerinde- bulunan en ucuz SSD'yi kullandım. Marka olarak bilindik bir marka fakat kalitesi hakkında bir fikrim yok, bütçeyi 20-30 TL kadar arttırıp Lexar bir SSD alınabilir. PSU sanırım sistemdeki en kaliteli parçalardan biri. FSP'nin "gerçek" 500W PSU'sunu kullandım sistemde böylece ilerde işlemci veya ekran kartı değişimi yaşanırsa sorun çıkarmayacaktır. Kasa olarak ise sırf ucuz,görüntüsü hoşuma gittiği ve SSD montaj bölmesi olduğu için ; "Lokitech" bir kasa kullandım isteğe bağlı 2. el kasalar da alınabilir. Sistemde şuanda ikinci el olan tek parça "RX 460 OEM" ekran kartıdır. Bu kartlarda "Mining" riski yoktur, zaten cep telefonu kadar bir kartta avuç içi kadar bir soğutmayla "Mining" yapanın aklına şaşarım, hemde "RX 460 Mining Edition" kartlar daha ucuzken.:)

Evet dostlarım sistem bu şekildeydi. Parçalardan sadece SSD'yi pek gözüm kesmedi onun dışında hep kaliteli parçalar kullandım. Sistem hakkında yorum ve eleştirilerinizi bekliyorum.

Okuduğunuz için teşekkürler
@dolaroldu8tl

Intel Celeron G4930 389.59 TL
Asus EX-B150-M-V5-D3 448.51 TL
HP RX 460 OEM 500 TL
Lexar 8 GB DDR4 3200mhz CL19 DDR4 RAM 250.49 TL
Goodram CL100 120 GB SSD 140 TL
FSP 500W PSU 329 TL
Lokitech LK176-A2 149 TL (SSD Montaj Bölmeli)

2.206,59 TL

Sistemin toplanma amacı Minecraft,LoL,CS:GO,Valorant,ZULA,BeamNG Drive, Live For Speed, GTA 5 vb. "Düşük-Orta Seviye " oyunlardır. Sistemde -Akakçe üzerindeki- en ucuz işlemciyi kullandım. Sistemin iskeleti Asus EX-B150-M-V5-D3 isimli anakart daha pahalı fiyatlara satılan "Izoly" anakartlardan kat ve kat daha kaliteli ve daha hızlı. Ekran kartı olarak ; HP'nin "RX 460 OEM" ekran kartını kullandım, bu benim saydığım oyunlara gayet iyi şekilde performans verebilecek bir karttır kendisi. Bilmeyenler için RX 460; GTX 1050Ti'dan %10 kadar felan daha güçsüz, GTX 750Ti'ı ise yerle bir ediyor zaten. RAM olarak Crucial 2666mhz RAM kullanacakken önüme Lexar'ın 3200mhz RAM'i çıktı. Bilmeyenler için Lexar'da gayet kaliteli bir markadır tam F/P denilebilir. SSD olarak -Akakçe.com üzerinde- bulunan en ucuz SSD'yi kullandım. Marka olarak bilindik bir marka fakat kalitesi hakkında bir fikrim yok, bütçeyi 20-30 TL kadar arttırıp Lexar bir SSD alınabilir. PSU sanırım sistemdeki en kaliteli parçalardan biri. FSP'nin "gerçek" 500W PSU'sunu kullandım sistemde böylece ilerde işlemci veya ekran kartı değişimi yaşanırsa sorun çıkarmayacaktır. Kasa olarak ise sırf ucuz,görüntüsü hoşuma gittiği ve SSD montaj bölmesi olduğu için ; "Lokitech" bir kasa kullandım isteğe bağlı 2. el kasalar da alınabilir. Sistemde şuanda ikinci el olan tek parça "RX 460 OEM" ekran kartıdır. Bu kartlarda "Mining" riski yoktur, zaten cep telefonu kadar bir kartta avuç içi kadar bir soğutmayla "Mining" yapanın aklına şaşarım, hemde "RX 460 Mining Edition" kartlar daha ucuzken.:)

Evet dostlarım sistem bu şekildeydi. Parçalardan sadece SSD'yi pek gözüm kesmedi onun dışında hep kaliteli parçalar kullandım. Sistem hakkında yorum ve eleştirilerinizi bekliyorum.

Okuduğunuz için teşekkürler
@dolaroldu8tl
Eline sağlık kral ;)

hepsi sıfırsa cok super sistem olmus, eline saglık

Güzel olmuş hocam.
Bence 2200 tl bütçe ile uzay montaj kullanılıp ssd yükseltilebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,625
Üyeler
184,339
Son üye
Shawof
Geri