cs 17-20 gb arası, keza valorant da oyle ve valoranta sık sık guncelleme gelıyor 100-200mb arası. lol 15gbdı sanırım. gelen guncellemelerı hesaba katarsak ssd sıze 1 yıl yetmez. hdd alın en ıyısı 320gb felanHocam pek bir programım yok açıkçası. Oyunlar taş çatlasın 30GB 35GB yer kaplasa, Windows'u da düz 20 25GB'dan saysak programlar da öyle böyle hadi 5-10 GB açıkçası yeterli geleceğini düşündüm.
Mesaj otomatik birleştirildi:
SSD hariç hepsi ikinci el.
knk 2. el 80+ bronze hi power psu alabilir sinDostlar sabah da bir konu açmıştım. Ailemle konuştum tek tek de topladım ailemin yanında dedim daha ucuza geliyor daha iyi şeyler çıkabiliyor diye. Topladığım sistem şudur;
AMD Ryzen 3 2200G 550TL
MSI A320M PRO E 400TL
2*8GB GSKILL Ripjavs V 2400mhz 400TL
120GB Patriot Burst ssd (sıfır) 187TL (düz 200TL diyebiliriz.)
400W TX POWERMAX PSU (12V'dan 250W falan veriyor. Yeteceğini düşünüyorum. Şahsen harici bir ekran kartı yok sistemde. İşlemci'nin APU'su ne kadar güç çekerse. Eğer yetmez derseniz öneri alabilirim.) 150TL
Boş oyuncu kasası (idare etsin yeter) 100TL
1920x1080 75HZ monitör 400TL
Toplamı 2200TL'ye geliyor. VALORANT ve CS:GO dışında oyun oynamıyorum belki LoL yüklerim. Oyun testlerine baktım VALORANT'ta 768P ultra'da +100FPS veriyor. CS'için de aynı sayılabilir.
Bu şekilde SSD harici diğer parçalardan 3-5 pazarlık etsem 2000-2100TL arasına getiririm gibi duruyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
uzay montaj da yapabilirsinknk 2. el 80+ bronze hi power psu alabilir sin
Daha sonra ekran kartı takmak ya da işlemci Overclock yapmak isteyebilirsin o yüzden PSU'da daha iyi bir şeylere baksan iyi olur. Ben de ucuz olsun diye düşük Watt almıştım şuan pişmanım. Ayrıca arkadaşların da dediği gibi depolama da bir yerden sonra yetersiz gelecektir ki SSD'lerde fazla dolu olunca yavaşlama sorunu oluyor. WD Blue'dan 500GB olanlar uygun fiyata bulunabiliyor, tavsiye ederim.Dostlar sabah da bir konu açmıştım. Ailemle konuştum tek tek de topladım ailemin yanında dedim daha ucuza geliyor daha iyi şeyler çıkabiliyor diye. Topladığım sistem şudur;
AMD Ryzen 3 2200G 550TL
MSI A320M PRO E 400TL
400W TX POWERMAX PSU (12V'dan 250W falan veriyor. Yeteceğini düşünüyorum. Şahsen harici bir ekran kartı yok sistemde. İşlemci'nin APU'su ne kadar güç çekerse. Eğer yetmez derseniz öneri alabilirim.) 150TL
Toplamı 2200TL'ye geliyor. VALORANT ve CS:GO dışında oyun oynamıyorum belki LoL yüklerim. Oyun testlerine baktım VALORANT'ta 768P ultra'da +100FPS veriyor. CS'için de aynı sayılabilir.
Bu şekilde SSD harici diğer parçalardan 3-5 pazarlık etsem 2000-2100TL arasına getiririm gibi duruyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
İlaveten 320GB da bir HDD alırım hocam.cs 17-20 gb arası, keza valorant da oyle ve valoranta sık sık guncelleme gelıyor 100-200mb arası. lol 15gbdı sanırım. gelen guncellemelerı hesaba katarsak ssd sıze 1 yıl yetmez. hdd alın en ıyısı 320gb felan
Evde kardeşlerim var hocam. Uzay yapamam.knk 2. el 80+ bronze hi power psu alabilir sin
uzay montaj da yapabilirsin
uzay yapamazsanız bir kutuya koyun ciddiyim sonra kasa alınİlaveten 320GB da bir HDD alırım hocam.
Evde kardeşlerim var hocam. Uzay yapamam.
Ben WD 1 TB Aldım o paraya iyi araştırırsa 100 150 ye bulabilir 1 tb hdd.yani o paraya iyi. depolama yetmeyebilir 100tlye 320gb harddisk bulabilirsiniz
Sabahtan beri ara ara hocam en iyi bu sanırım. Hep FX işlemcili sistemler var.
Hocam iyi kötü bir kasa da olsun istedim.uzay yapamazsanız bir kutuya koyun ciddiyim sonra kasa alın
İstanbul Avrupa yakasında mı hepsi hocam?kasa olmasın uzay montaj kurunRAM Bellek ve Tüm Masaüstü Bilgisayar Donanımları sahibinden.com'da
RAM Bellek ve tüm masaüstü bilgisayar parçaları sıfır, ikinci el seçenekleri, uygun fiyatları ve GET ile satın alma fırsatlarıyla bilgisayar alışverişinde ilk adres sahibinden.com'dawww.sahibinden.com
400tl sizin dediğiniz monitörEkran Kartı Fiyatları, İkinci El ve Sıfır seçenekleriyle sahibinden.com'da
Ekran Kartı fiyatları, ikinci el ve sıfır seçenekleriyle alışverişte ilk adres sahibinden.com'dawww.sahibinden.com
2290TL
rx 470 pc toplamak mı r3 2200g alıp 100tl fazladan vermemek için kasa almamak mı şu an sadece bu sistemi kendiniz toplamadığınız için yakın görmüyorsun lütfen saçmalama dostum bir kasa için rx 470ten mi vazgeçeceksinHocam iyi kötü bir kasa da olsun istedim.
değil de zaten hepsini aynı yerden toplamak neredeyse imkansızHocam iyi kötü bir kasa da olsun istedim.
İstanbul Avrupa yakasında mı hepsi hocam?
Anakart 400 tl ye b450 bulursan al derimDostlar sabah da bir konu açmıştım. Ailemle konuştum tek tek de topladım ailemin yanında dedim daha ucuza geliyor daha iyi şeyler çıkabiliyor diye. Topladığım sistem şudur;
AMD Ryzen 3 2200G 550TL
MSI A320M PRO E 400TL
Hocam 1 yıl idare etsin yeterli seneye staja başlayacağım zaten yeni sıfırdan sistem dizeceğim.rx 470 pc toplamak mı r3 2200g alıp 100tl fazladan vermemek için kasa almamak mı şu an sadece bu sistemi kendiniz toplamadığınız için yakın görmüyorsun lütfen saçmalama dostum bir kasa için rx 470ten mi vazgeçeceksin
değil de zaten hepsini aynı yerden toplamak neredeyse imkansız
Hocam sistem ömürlük olmadığı için A320 seçtim.Anakart 400 TL ye b450 bulursan al derim