Merhaba arkadaşlar, bisikletimi v-frenden disk fren'e (Hidrolik Fren) istiyorum. Ama bir türlü uygun bir jant bulamadım. Şu an fiyat kaf dağlarına çıkmadığı sürece sorun yok link bırakırsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler, hürmetler.
V-Fren çokta iyi bir şey değil bir kere geçmek için dünya paraMerhaba arkadaşlar, bisikletimi v-frenden disk fren'e (Hidrolik Fren) istiyorum. Ama bir türlü uygun bir jant bulamadım. Şu an fiyat kaf dağlarına çıkmadığı sürece sorun yok link bırakırsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler, hürmetler.
Ne?! Yanlış anladın ben mekanik fren'e geçeceğim.V-Fren çokta iyi bir şey değil bir kere geçmek için dünya para
Sen şuan zaten V-Fren kullanıyon yaniNe?! Yanlış anladın ben mekanik fren'e geçeceğim.![]()
Sen şuan zaten V-Fren kullanıyon yani![]()
V Fren en berbat olanı yani pabuçlu edition. Disk frenler ikiye ayırlıyor, mekanik fren ve hidrolik fren. Benim önerim mekanik olur, hidroliğin yağını vaktinde değiştirmek lazım aksi taktirde iğrenç bir ses çıkarıyor.V-Fren çokta iyi bir şey değil bir kere geçmek için dünya para
Fiyatlar ne kadarki şuan?Aynen
Aralarında performans olarak fark var mı? Muhtemelen düzenli bakım yapabilirim.V Fren en berbat olanı yani pabuçlu edition. Disk frenler ikiye ayırlıyor, mekanik fren ve hidrolik fren. Benim önerim mekanik olur, hidroliğin yağını vaktinde değiştirmek lazım aksi taktirde iğrenç bir ses çıkarıyor.
Jant takım 300-400 araso orta-iyi bir şey frenler çok değişiyor ama iyi bir tanesi 100-150 civarlarında oluyor.(Tane)Fiyatlar ne kadarki şuan?
Pabuçlu neden o kadar kötü ki?V Fren en berbat olanı yani pabuçlu edition. Disk frenler ikiye ayırlıyor, mekanik fren ve hidrolik fren. Benim önerim mekanik olur, hidroliğin yağını vaktinde değiştirmek lazım aksi taktirde iğrenç bir ses çıkarıyor.
Dışardan müdahale ettiği için yavaşlatma ve kötü havalarda gıcırdama sorunları vs. beni çok tilt ediyor ve performans olarak arada baya büyük bir fark var.Pabuçlu neden o kadar kötü ki?
Performans olarak şöyle, Mekanik diskte yağ yok onun yerine düz halat var. Hidrolik diskte ise halat yerine içinde yağ olan kablolar var. Yani hidrolik disk frende maneti daha az sıkarak daha çok basınç uygulayabiliriz. Konfor açısından hidrolik daha iyi ama ben yağını değiştirmeyle uğraşamam dersen mekanik disk öneririm.Aralarında performans olarak fark var mı? Muhtemelen düzenli bakım yapabilirim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Jant takım 300-400 araso orta-iyi bir şey frenler çok değişiyor ama iyi bir tanesi 100-150 civarlarında oluyor.(Tane)
Pabuç ucuz birde 1-2 tl Hidrolik bakım ister ama bende çok çekiyorum ayar yap yamuluyor bazen pabuç, ayar istiyor ama son senelerde olmuyor tık diye alıyor bazen takılı kalıyor (fren kolunun içini açmıştım telleri bozuldu iyice) direksiyon yağ gibi kayıyor kışın karlı havada takılı kalınca yağ gibi kayıyorumDışardan müdahale ettiği için yavaşlatma ve kötü havalarda gıcırdama sorunları vs. beni çok tilt ediyor ve performans olarak arada baya büyük bir fark var.
Eski bir sistem, sürekli gevşiyor ve yağmurlu havalarda bisiklet sürme hazzını tamamen alıyor.Pabuçlu neden o kadar kötü ki?