Tabii ki kişiden kişiye değişir; fakat benim kişisel görüşüm beni etkilemediği yönünde. Ben çok rekabetçi, üst liglere çıkan bir oyuncu değilim, yalnızca eğleniyorum ve kapatıyorum. Videolardan gördüğüm kadarıyla ghosting'i şöyle açıklıyorlar; E-Spor oyunlarında "ben onu vurmuştum, neden ölmedi?" şeklinde sorduğumuzda aslında onun arkasında bıraktığı ize vurduğumuz söyleniyor. Ben birisini vuramadığımda kötü oynadım deyip geçiyorum.
TN panel alırsanız, hikayeli oyunlar ve dizi/film izlerken renkler gerçekten kötü gözükür; fakat en düşük ghosting oranını alırsınız.
Bu monitörde olduğu gibi VA panel alırsanız, ghosting oranı ile renkleri dengeler, ghosting vardır; fakat renkler de güzelleşmiştir.
IPS paneller renklerin en canlı gözüktüğü panellerdir; fakat ghosting oranı da diğerlerine oranla daha yüksektir. Çok amaçlı kullanım ve hardcore bir oyuncu olmayan herkese VA panel öneriyorum. Ben IPS panel tercih ediyorum; çünkü ortalama olarak 50 Saat hikayeli oyun oynuyorsam, 5 saat rekabetçi oyun oynuyorum. Aynı zamanda dizi izlemeyi sevdiğim için renklere önem veriyorum.
Düzenliyorum: TN panelde renkler kötü gözükür demişim; fakat bu konu da biraz tartışmalı. Gerçeklikten uzak, yapay renkler gösterdiği kesin; fakat bazı insanlar da o yapay ve yüksek kontrastlı renkleri daha güzel buluyor.