Neler Yeni

2400 TL 240 Hz Monitör

Frecksloin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
257
İsim
Egemen Çağlar
27" 1080p için uygun değil, 2k al. telefondayım öneri yapamayacağım, özür dilerim.

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Tamamen E-Spor oyunları oynayacağım, başka hiç bir amacım yok diyorsan TN panellere bakmalısın. VA panelde IPS kadar çok olmasa da yine de ghosting olacaktır. Fakat TN panele göre de renkleri daha canlı gösterecektir.

timegemus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ege Tarımer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tamamen E-Spor oyunları oynayacağım, başka hiç bir amacım yok diyorsan TN panellere bakmalısın. VA panelde IPS kadar çok olmasa da yine de ghosting olacaktır. Fakat TN panele göre de renkleri daha canlı gösterecektir.
Bu hangi ekran IPS mi göremedim? ve tamamen e spor oynamıyorum her türlü oyunu oynarım ama bu ghosting denen şey gerçekten görüntüyü çok bu bozar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu hangi ekran IPS mi göremedim? ve tamamen e spor oynamıyorum her türlü oyunu oynarım ama bu ghosting denen şey gerçekten görüntüyü çok bu bozar
çok mu *

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Tabii ki kişiden kişiye değişir; fakat benim kişisel görüşüm beni etkilemediği yönünde. Ben çok rekabetçi, üst liglere çıkan bir oyuncu değilim, yalnızca eğleniyorum ve kapatıyorum. Videolardan gördüğüm kadarıyla ghosting'i şöyle açıklıyorlar; E-Spor oyunlarında "ben onu vurmuştum, neden ölmedi?" şeklinde sorduğumuzda aslında onun arkasında bıraktığı ize vurduğumuz söyleniyor. Ben birisini vuramadığımda kötü oynadım deyip geçiyorum.
TN panel alırsanız, hikayeli oyunlar ve dizi/film izlerken renkler gerçekten kötü gözükür; fakat en düşük ghosting oranını alırsınız.
Bu monitörde olduğu gibi VA panel alırsanız, ghosting oranı ile renkleri dengeler, ghosting vardır; fakat renkler de güzelleşmiştir.
IPS paneller renklerin en canlı gözüktüğü panellerdir; fakat ghosting oranı da diğerlerine oranla daha yüksektir. Çok amaçlı kullanım ve hardcore bir oyuncu olmayan herkese VA panel öneriyorum. Ben IPS panel tercih ediyorum; çünkü ortalama olarak 50 Saat hikayeli oyun oynuyorsam, 5 saat rekabetçi oyun oynuyorum. Aynı zamanda dizi izlemeyi sevdiğim için renklere önem veriyorum.
Düzenliyorum: TN panelde renkler kötü gözükür demişim; fakat bu konu da biraz tartışmalı. Gerçeklikten uzak, yapay renkler gösterdiği kesin; fakat bazı insanlar da o yapay ve yüksek kontrastlı renkleri daha güzel buluyor.

DeadPix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
345
İsim
Pixel

Acer Nitro ED270X 27” 240Hz 1ms (HDMI+Display) Adaptive-Sync Full HD Curved Monitör UM.HE0EE.X01​

Arkadaşlar bu monitör neden bu kadar ucuz çok ghosting ölü pixel yaparmı?​

Monitörü aldım 1 hafta sonra iade ettim.
Bana büyük geldi ve inanılmaz bi ghosting vardı oyun oynatmayacak şekilde.
Parasını haketmeyen bi monitör.
Bütçe ve sisteminizi söylerseniz daha iyi yardımcı olabilirim

Top Bottom