250 Bin+ Üst Seviye Sistem Önerisi

Hocam öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim.
Anakarta o kadar yüksek mebleğ vermeye gerek var mı ? Düz msi x870 tomahawk, x870e edge ti gibi şeyler düşündüm, Uygun olur mu ? Ne gibi fark olur aralarında ?
Arcticin fiyatı bayağı uygun II ile III arasında fark var mı ? Bir de 420mm soğutucu için uygun kasa önerisi verebilir misiniz ?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Ben inatla arctic liquid freezer'ın III 360 mm modelinin prosunu öneriyorum, Pro olmayan III modeli zaten aşırı başarılıydı üstüne firma bunda çağ atladı.
9950x gibi bir işlemciye iş yükü bindiriceksiniz başka bi modelini almadan bu sıvı soğutmayı iyice bi araştırın derim.

Hocam teşekkürler. Biraz fazla soru soruyorum biliyorum ama konu hakkında bilgim yok o yüzden rahatsız ediyorum.
Enermaxı da listeme ekledim.
Gigabyte ile belirttiğim anakartlar arasında belirgin bir fark var mı hocam ?
İlk aldığımda kontrol edip 14 gün içinde iade etsem, iadede sorun yaşar mıyım ?
5090 için gaming trio haricinde tavsiye edebileceğiniz başka model de varsa onu da izlemeye alayım.

Rica ederim, Enermax güvenilir evet parça kalitesi çok iyi, tam modüler, 5.0 ve japon kapasitörlere sahip, performansı çok iyidir tier listelerinde B/Platinum olarak geçer.
Gigabyte da ben şahsen 9950x ile ilgili şikayete denk gelmedim o yüzden bilemiyorum ama MSI tomahawk, edge de iş görür dolu anakartlar.
Tuf değil her ekran kartında cw olabiliyor, elektronik biraz şans işi, tuf asus'un orta segment modelleridir, rog üst segment, prime ise giriş seviyedir. Coilwhine denk gelmesi biraz sıkıntı çünkü onu garantiden saymıyolar, eğer aklınıza yatmıyorsa MSI gaming trio falan da düşünebilirsiniz.

Ama yani piyasadaki en pahalı en üst segment ekran kartını da alsanız onda da olabilir cw.

x3d almamın sebebi ara sıra oyun da oynamak istediğim için seçtim. Evet ultra 9, 9950x3d'den daha iyi, aslında onu almak istiyordum ama çok sayıda şikayet olduğu için amd yönünde fikrimi değiştirdim.
Bu 5090 marka ve modeller arasında ne gibi farklar var hocam ?

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

x870 tomahawk veya x870 edge ti uygun mudur hocam ?
5090 modelleri arasındaki fark soğutma bloklarında, yoksa çip aynı çip yani bellek markası falan da değişir ama çok fark etmez ana fark soğutma sistemi. Süprim gibi sıvı soğutmalı olanları alırsan ısınma sorunu yaşamazsın.

Anakartta dediğin X870 Tomahawkı alabilirsin testlere göre VRM leri güzel çok ısınmıyor işlemciyi de yüksek frekansta tutuyor.

Hocam teşekkürler. Biraz fazla soru soruyorum biliyorum ama konu hakkında bilgim yok o yüzden rahatsız ediyorum.
Enermaxı da listeme ekledim.
Gigabyte ile belirttiğim anakartlar arasında belirgin bir fark var mı hocam ?
İlk aldığımda kontrol edip 14 gün içinde iade etsem, iadede sorun yaşar mıyım ?
5090 için gaming trio haricinde tavsiye edebileceğiniz başka model de varsa onu da izlemeye alayım.
Ürünü aldıktan sonraki cayma politikası siteden siteye değişir bu konuda çok bilgim yok ne desem yalan olur, 2. ele düştüğü için kusuru yoksa iade/değişim kabul etmeyebilirler. Bence sizin işlemcinizi besleyebilen, yeterli USB portları/m2 slotları olan ve faz sayısı iyi VRM soğutucuları başarılı her hangi bir orta/üst segment anakart alabilirsiniz gönül rahatlığıyla.

Ekran kartı modeli olarak da ben şahsen bütçe sıkıntısı olmadığında herhangi bir orta segment ekran kartını seçer alırdım. Modeller arası farkeden soğutma performansı oluyor.

Ekler

• cooler-performance-comparison-gpu.webp
    cooler-performance-comparison-gpu.webp
    22.1 KB · Hit: 18
Gönderdiğiniz linkteki yazıyı inceledim hocam ve dediğiniz kadar varmış gerçekten. İki modeli de biraz daha araştırayım.

Ben inatla arctic liquid freezer'ın III 360 mm modelinin prosunu öneriyorum, Pro olmayan III modeli zaten aşırı başarılıydı üstüne firma bunda çağ atladı.
9950x gibi bir işlemciye iş yükü bindiriceksiniz başka bi modelini almadan bu sıvı soğutmayı iyice bi araştırın derim.

Suprim tavsiyenizi dikkate alacağım, fiyatında indirim olursa amazon veya hbde bakalım.
Çok teşekkür ederim hocam desteğiniz için.

5090 modelleri arasındaki fark soğutma bloklarında, yoksa çip aynı çip yani bellek markası falan da değişir ama çok fark etmez ana fark soğutma sistemi. Süprim gibi sıvı soğutmalı olanları alırsan ısınma sorunu yaşamazsın.

Anakartta dediğin X870 Tomahawkı alabilirsin testlere göre VRM leri güzel çok ısınmıyor işlemciyi de yüksek frekansta tutuyor.

Anladım hocam, arkadaşın tavsiye ettiği suprim mantıklı duruyor bu sıcaklıklara göre.

Çok teşekkür ederim desteğiniz için, çok yardımcı oldunuz.

Ürünü aldıktan sonraki cayma politikası siteden siteye değişir bu konuda çok bilgim yok ne desem yalan olur, 2. ele düştüğü için kusuru yoksa iade/değişim kabul etmeyebilirler. Bence sizin işlemcinizi besleyebilen, yeterli USB portları/m2 slotları olan ve faz sayısı iyi VRM soğutucuları başarılı her hangi bir orta/üst segment anakart alabilirsiniz gönül rahatlığıyla.

Ekran kartı modeli olarak da ben şahsen bütçe sıkıntısı olmadığında herhangi bir orta segment ekran kartını seçer alırdım. Modeller arası farkeden soğutma performansı oluyor.

Son düzenleme:
Öncelikle herkese merhaba, stable diffusion, animatediff, hunyuan için üst seviye bir sistem toplamak istiyorum. Bütçem monitör dahil 250 260 arası duruma göre biraz daha yükselebilirim. Taksitle hepsiburada ve amazon üzerinden alacağım parçaları. Kendimce bir şeyler baktım fakat donanımdan hiç anlamıyorum.

Alternatif veya tavsiyeleriniz varsa duymak isterim.
Sistem için oyun öncelikli değil, tabi arada oyunda oynarım fakat ilk önceliğim belirttiğim gibi yapay zeka üzerine.
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

Ekran kartı: Asus tuf 5090
İşlemci: 9950x3d
Anakart: Asus Prime X870-P Wifi
SSD: 9100 PRO
RAM: GSkill Gskıll Trident Z5 Royal 64 GB
Sıvı Soğutma: Arctic Liquid Freezer Iı - 420 A-Rgb
PSU: MSI MAG A1250GL 1250w

Kasa: ?????

x3d almamın sebebi ara sıra oyun da oynamak istediğim için seçtim. Evet ultra 9, 9950x3d'den daha iyi, aslında onu almak istiyordum ama çok sayıda şikayet olduğu için amd yönünde fikrimi değiştirdim.
Bu 5090 marka ve modeller arasında ne gibi farklar var hocam ?

x870 tomahawk veya x870 edge ti uygun mudur hocam ?
eğer ki fps ağırlıklı oyunları düşük çözünürlükte oynamak gibi niyetiniz yoksa diğer oyunlarda da x3d olmayan ürünler sizin işinizi görür

9950x3d 32500 civarı
9950x bahsedeceğim fiyattan daha ucuza olsa da 6 taksit imkanından dolayı 25.5k ya amazonda var
anakart olarak biraz daha profesyonel bu kart var amazonda yine onda da taksitten yararlanacaksınız
oyunlarda da gayet iyi iş görür (amacınız sadece düşük çözünürlük fps oyunları ise bilemem)

ryzen 9 9950x

anakart

işlemcinin bazen fiyatı görünmeye biliyor yanda satın alma seçeneklerinden görüntülersin

Hocam öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim.
Ram 96 gb'a gerek yok diye düşünüyorum. 2x48 fiyatları da yüksek kalıyor. Normal 64 alıp ilerde ihtiyaç olursa diğer slotlara eklerim diye düşündüm.
x870e carbona gerek var mı hocam, yoksa x870e edge ti veya düz x870 tomahawk yeterli mi, aralarında ne gibi fark var ?

eğer ki fps ağırlıklı oyunları düşük çözünürlükte oynamak gibi niyetiniz yoksa diğer oyunlarda da x3d olmayan ürünler sizin işinizi görür

9950x3d 32500 civarı
9950x bahsedeceğim fiyattan daha ucuza olsa da 6 taksit imkanından dolayı 25.5k ya amazonda var
anakart olarak biraz daha profesyonel bu kart var amazonda yine onda da taksitten yararlanacaksınız
oyunlarda da gayet iyi iş görür (amacınız sadece düşük çözünürlük fps oyunları ise bilemem)

ryzen 9 9950x

anakart

işlemcinin bazen fiyatı görünmeye biliyor yanda satın alma seçeneklerinden görüntülersin
kullanmak isterseniz 9500-1000 tl bandında bir anakartla da kullanırsınız sistemi
yarı yolda bırakmaz yanmaz kül olmaz
lakin biraz üst seviye bir sistem ve sadece üst seviye bir oyun sistemi değil profesyonel kullanım amaçlı bir sistem kullanıyorsunuz
bu yüzden bence iyi bir anakart seçin

daha ötesi biraz ben çok üst düzey profesyonelim paramda bol bol var ürünü olur ama bu ürün gayet iyi seçim olacaktır

9950x ile x3d arasında ne kadar performans farkı olur ? Fiyat açısından ciddi fark var ve x yeterli ise daha iyi olur tabii ki.
Anakart konusunda görüşünüzü dikkate alacağım hocam.

kullanmak isterseniz 9500-1000 tl bandında bir anakartla da kullanırsınız sistemi
yarı yolda bırakmaz yanmaz kül olmaz
lakin biraz üst seviye bir sistem ve sadece üst seviye bir oyun sistemi değil profesyonel kullanım amaçlı bir sistem kullanıyorsunuz
bu yüzden bence iyi bir anakart seçin

daha ötesi biraz ben çok üst düzey profesyonelim paramda bol bol var ürünü olur ama bu ürün gayet iyi seçim olacaktır

En üst segment astral ile suprim mi oluyor hocam ?

5090 alcaksan bence kesinlikle en üst segment al ekran kartı sogutması çok önemli

9950x ile x3d arasında ne kadar performans farkı olur ? Fiyat açısından ciddi fark var ve x yeterli ise daha iyi olur tabii ki.

şu görsel donanım arşivi görseli
aradaki farklara bakabilirsin
neredeyse hata sapması diyebileceğimiz farklar var arada

peki fiyat farkı ne 7k
eğer daha önce de dediğim gibi ben düşük çözünürlükte fps oyunları oynayacam demiyorsan
bana çok mantıklı gelmiyor bu farklar

unurma zaten peşin fiyatına taksit avantajı var diye bazı ürünleri piyasanın en ucuz fiyatına göre pahalıya alıyoruz
bir de işin içine aradaki performans farkına değmeyecek bir fiyat farkı olan ürün alınca
iyice açılıyoruz

1752106991898.webp

evet asus her daim bu konuda lider msi ise benzer seviyede

Geri