"
1- Neden 256'lık istiyorsun? Sistemde yaklaşık 220/240 GB civarında, kısıtlı bir depolama alanın olacak.
2- Sana önerim; Bütçeni biraz daha yükseltmeye çalış ve indirimleri takip et.
Farklı sitelerde, farklı indirimler ile 450-550 TL civarında gayet hızlı 500/512 GB'lık modeller satılıyor. " 240gb kısıtlı alanın olacak vs. dedin ya ona cevap verdim. Çok yüksek gbli oyunlar oynamadıkça bence gerek yok dedim. Çünkü hdd'de hem daha ucuza daha iyi depolamalara sahip olabiliyoruz hemde bir iki oyun için 250gb yeterli oluyor. Bende valo, cs go falan kurulu şuan 150si duruyor. Depolama işlerini de hdd ile hallediyorum. Fakat ben yüksek depolamalı birçok oyun oynayacagim diyen birisi mutlaka dediğiniz gibi yüksek depolamalı ssd almalı. Bende hayırlı forumlar diyeyim memnun oldum bu arada
Konuya mesaj yazmadan önce konuya yazılan diğer mesajları da okuduğum için bu tarz bir yorum yazdım.
Çünkü nedenini bilmediğim bir sebepten ötürü "400 TL ile 256 GB SSD almak isteyen" bir üye var.
Evet, ilk mesajımda da yazdığım gibi 256'lık depolama alırsa elinde kısıtlı bir alan olacak.
Sonuçta kullanım amacı ne olursa olsun, ister oyun yüklesin, ister film, ister yazılım.
Ne yüklediği fark etmiyor, elindeki alan her şekilde kısıtlı bir alan olacak.
Ki 400 TL ile şu an sadece 1 depolama alabilir.
Yani ya 1 TB HDD alacak, ya da 1 adet SSD alacak.
400 TL bütçesi olan birinin 256 GB SSD alması da çok mantıklı bir hareket olmaz.
Çünkü bu bütçenin üzerine 50/100 TL cıvarında ekleme yaparak 480-512 GB arasındaki M2 modeller alınabiliyor.
Ayrıca konu sahibinin hangi depolama birimlerine sahip olduğunu da bilmiyoruz. Konu içerisinde belirtme yapmamış.
Belki hali hazırda sisteminde 1 veya 2 TB'lık HDD mevcut, sistemini hızlandırmak için M2 SSD istiyor olabilir.
Belki yeni sistem topluyor, hiç depolama birimi yok. Bu işleri de bilmediğinden böyle bir istekte bulunmuş olabilir.
Evet, eğer bir kullanıcının yeterli bütçesi varsa SSD+HDD kombini yapması hem ekonomik, hem yeterli olacaktır.
Ama konu içerisinde bununla ilgili bir bilgi, bu tarz bir sisteme yetecek bütçe veya böyle bir talep olmamış.
Sonuç olarak,
Depolama konusundaki görüşlerimiz benziyor olsa da mesajıma verdiğiniz cevap bağlantısız/yersiz olmuş.
Depolama konusunda öncelik her zaman kullanım amacı ve bütçedir. Konu içerisinde bu bilgiler eksikse öğrenmek gerekir.
Teşekkür ederim, ben de memnun oldum.
Size de iyi forumlar. İyi geceler.