256GB M.2 SSD önerisi

Konuya mesaj yazmadan önce konuya yazılan diğer mesajları da okuduğum için bu tarz bir yorum yazdım.
Çünkü nedenini bilmediğim bir sebepten ötürü "400 TL ile 256 GB SSD almak isteyen" bir üye var.
Evet, ilk mesajımda da yazdığım gibi 256'lık depolama alırsa elinde kısıtlı bir alan olacak.
Sonuçta kullanım amacı ne olursa olsun, ister oyun yüklesin, ister film, ister yazılım.
Ne yüklediği fark etmiyor, elindeki alan her şekilde kısıtlı bir alan olacak.
Ki 400 TL ile şu an sadece 1 depolama alabilir.
Yani ya 1 TB HDD alacak, ya da 1 adet SSD alacak.
400 TL bütçesi olan birinin 256 GB SSD alması da çok mantıklı bir hareket olmaz.
Çünkü bu bütçenin üzerine 50/100 TL cıvarında ekleme yaparak 480-512 GB arasındaki M2 modeller alınabiliyor.

Ayrıca konu sahibinin hangi depolama birimlerine sahip olduğunu da bilmiyoruz. Konu içerisinde belirtme yapmamış.
Belki hali hazırda sisteminde 1 veya 2 TB'lık HDD mevcut, sistemini hızlandırmak için M2 SSD istiyor olabilir.
Belki yeni sistem topluyor, hiç depolama birimi yok. Bu işleri de bilmediğinden böyle bir istekte bulunmuş olabilir.
Evet, eğer bir kullanıcının yeterli bütçesi varsa SSD+HDD kombini yapması hem ekonomik, hem yeterli olacaktır.
Ama konu içerisinde bununla ilgili bir bilgi, bu tarz bir sisteme yetecek bütçe veya böyle bir talep olmamış.

Sonuç olarak,
Depolama konusundaki görüşlerimiz benziyor olsa da mesajıma verdiğiniz cevap bağlantısız/yersiz olmuş.
Depolama konusunda öncelik her zaman kullanım amacı ve bütçedir. Konu içerisinde bu bilgiler eksikse öğrenmek gerekir.
Teşekkür ederim, ben de memnun oldum.
Size de iyi forumlar. İyi geceler.
Aslında aynı şeyleri söylüyoruz fakat anlatamıyorum derdimi. Ben arkadaş 250gb sorduğu için 250gb önerisi verdim doğal olarak dediğiniz de doğru 500gbda alinabilir o fiyatlara. Benim orada söylemek istediğim 250gb eksik alma muhabbeti. Sorun şu ki ssdler ile hddler aynı fiyat değiller yani ve 500gb alabilse dahi kalite farkını da göz önünde bulundurmamız lazım. 400tlye 250gb ssd almak mantıksız olmaz bu sebeple çok kaliteli bir ssd istiyordur ve fazlasına ihtiyacı yoktur alır. Burada bireyin ihtiyaçları önemli. Kioxia 500gb alacakken gider kaliteli bir Samsung ssd alır diğer farkı da HDD ile kapatır hem kaliteli bir ürünü kullanmış olur hemde depolamadan eksik kalmaz. Benim önerim ise 500gb istiyor ise Xpg, 250 istiyorsa Samsung nvme. Bilgilendirmeler için tekrardan teşekkürler. İyi geceler😊

onerileriniz için teşekkürler 512gb m.2 ssd bakacağım biraz daha bütçemi artırıp

arkadaşlar merhaba benim ssdye ihtiyacım varda bana 256gb m.2 ssd onerelebirmisiniz? teşekkürler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yardım etmek isteyen yokmu?
Yerinde olsam Xpg SX8100'ü beklerdim. Çok yüksek ihtimal Abdullah abi Hikâyesinde güzel bir fiyata paylaşacak.

onerileriniz için teşekkürler 512gb m.2 ssd bakacağım biraz daha bütçemi artırıp
@Abdullah Hacıgül Aralık ayı için indirim istenen ürünleri soruyordu.
Büyük ihtimalle bu ay içerisinde indirimli SSD gelecektir. Biraz daha beklemeni, beklerken de bütçene ekleme yapmanı öneririm.
Yakın tarihte bu ürün HepsiBurada sitesinde indirim ile 400 TL'ye satılıyordu.

arkadaşlar merhaba benim ssdye ihtiyacım varda bana 256gb m.2 ssd onerelebirmisiniz? teşekkürler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yardım etmek isteyen yokmu?
500 GB alman daha sağlıklı olur bide ikinci ellere bak ve de Kingston a2000 alabilirsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,218,739
Üyeler
197,543
Son üye
Turk129
Geri