Neler Yeni

Çözüldü✓ 2666 mhz ram ile 3200 mhz rami birlikte kullanılabilir mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Çağlar Yakan
Excalibur g770 bir laptopum var. İçinde hali hazırda bulunan 8gblik 2666mhz bir ram var. Rami yükseltmek için zamanında 16gb 3200mhz cl22 bir ram almıştım. Bu konulardan çok anlamadığım için mhz olaylarını bilmeden almıştım. Sonradan fark ettim mhz değerlerinin farklı olduğunu ve bir yanlışlık yapmamak için sadece yeni aldığımı takıp kullanmaya başladım. Sorum şu: iki rami aynı anda kullanabilir miyim ve eğer kullanabilirsem bunu nasıl yapmalıyım? Birbirleriyle nasıl uyum içinde ve iyi bi performans alacak şekilde halledebilirim ? Yardımcı olursanız sevinirim:)

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,859
İsim
Emre Zengin
Excalibur g770 bir laptopum var. İçinde hali hazırda bulunan 8gblik 2666mhz bir ram var. Rami yükseltmek için zamanında 16gb 3200mhz cl22 bir ram almıştım. Bu konulardan çok anlamadığım için mhz olaylarını bilmeden almıştım. Sonradan fark ettim mhz değerlerinin farklı olduğunu ve bir yanlışlık yapmamak için sadece yeni aldığımı takıp kullanmaya başladım. Sorum şu: iki rami aynı anda kullanabilir miyim ve eğer kullanabilirsem bunu nasıl yapmalıyım? Birbirleriyle nasıl uyum içinde ve iyi bi performans alacak şekilde halledebilirim ? Yardımcı olursanız sevinirim:)
BIOS otomatik olarak 3200 MHz olan RAM'i 2666 MHz'ye çekecek. CL değeri de onla beraber düşecek.

oguz13

80+ Bronze
Emre hocamın dediği gibi. Birini satın ikiside eşit olucak şekilde alın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Çağlar Yakan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
peki satmadan beraber kullansam olur mu? emre hocamın dediğine göre aynı değere çekecekse eğer beraber kullansam

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,859
İsim
Emre Zengin
peki satmadan beraber kullansam olur mu? emre hocamın dediğine göre aynı değere çekecekse eğer beraber kullansam
Aynı değere çekecek ikisini de BIOS. 8 GB olanı takabilirsin cihaza.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Çağlar Yakan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
peki satmadan beraber kullansam olur mu? emre hocamın dediğine göre aynı değere çekecekse eğer beraber kullan
Kullanabilirsiniz ama 3200mhz olmasının bir anlamı olmayacak. Yoksa sorun yok.
peki teşekkür ederim cevabınız için
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kullanabilirsiniz ama 3200mhz olmasının bir anlamı olmayacak. Yoksa sorun yok.
cevap için teşekkür ederim

Top Bottom