AlevFırtınası
80+ Silver
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 513
- İsim
- Alev Fırtınası
Yok darlamıyorsun sıkıntı yokHocam kusura bakmayın darlıyorum gibi olmuyordur umarım.
Bu banttaki bütün monitörlerde. HDR performansları isimde kalıyor, arka ışıklandırma destekleri zort olduğu için HDR açınca görüntü daha da kötüleşiyor.Öncelikle hdr kötü olması bu banttaki bütün monitörlerde mi öyle yoksa bu monitör özelinde mi.
Kontrastı 720 ölçülmüş. Ölçüm cihazları dandik deyip 150-200 eklesek bile 900:1 kontrast oranı berbat. Aynı paraya diğer monitörlerin kontrast oranı 1400:1 oluyor genelde. Parlaklığı ayrı bir rezillik, 236 nit ölçülmüş. Zaten resmi olarak belirtilen de 250 nit. İkisi de düşük değerler. Örneğin dell g2724d'de parlaklık 426 nit veya deminki attığım aoc'de 370 nit. Asusun bu kontrast ve parlaklık sorunları zaten direkt listeden elenmesine sebep oluyor.Onun dışında Asus VG27AQ3A şu monitör hakkında ne düşünüyorsunuz.
Kontrast ve parlaklık farkı. Asusun kontrast 720 ölçülmüş taş çatlasın 900'dür, aoc'nin 1086:1. Parlaklık da dediğim gibi asusta 236 gibi yetersiz ve düşük bir değerken aoc'de 371 nit gayet yeterli.Bir de son attığınızla Aoc Q27G4X arasındaki farklar tam olarak nelerdir.
Ben SDR parlaklıkları söyledimBunda 350 cd diyor sdr mı hdr mı onu göremedim ben sdr büyük ihtimalle de.
Değmeyi bırak alınmaz ki o asus. Bu AOC monitörün de piyasası 9400 TL zaten. Şu an indirimde olduğu için 7800 TL.aradaki 1400 liralık fark değmez mi diyorsunuz?
Okumadım ne tartışması çıkmışBir de konuyu okudunuz mu bilmiyorum ama Asusun monitörüyle ilgili tartışma çıktı. Bu monitör hakkında bilginiz varsa bilgilendirir misiniz?
Son düzenleme: