Neler Yeni

2K Ekran Kartına 1080P Monitör Alınır mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
osman yıldız
beyler msi radeon rx 6750xt 12gb 2k ekran kartım var. Ekran kartı 2k ama 1080 alsam performans anlamında ekran kartından kaynaklı bir sorun olur mu?
butcem 2500-3500 arası bu ekran kartına alabileceğim en iyi f/p monitör nedir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
768
İsim
Yunus
Gamebooster monitör ar vatan da agam biraz zorlar bütçeni ama iş görür yok ise g3 odyssey alman da olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
osman yıldız
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
g3 odyssey alcak gibiyim ama soyle bir durum var 1080p olmasi 2k ekran kartında herhangi bir sorun cikarir mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gamebooster monitör ar vatan da agam biraz zorlar bütçeni ama iş görür yok ise g3 odyssey alman da olur.
g3 odyssey alcak gibiyim ama soyle bir durum var 1080p olmasi 2k ekran kartında herhangi bir sorun cikarir mi

Son düzenleme:

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,960
İsim
yusuf ecer
2k ekran kartı terimini nerede duydunuz bilmiyorum ama, öyle bir durum yok. Unutun. 1080pde sorun yaşamazsın, 2k oynamak için de yeterli performansı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
osman yıldız
2k ekran kartı terimini nerede duydunuz bilmiyorum ama, öyle bir durum yok. Unutun. 1080pde sorun yaşamazsın, 2k oynamak için de yeterli performansı.
kanka o zaman bi monitör tavsiyesi alabilir miyim senden 2.5-3.5 bandında

kaan.sri

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Kaan Sarı
Hocam g3 alıcağıma bunu alırdım bu bütçeye,VA panel haberiniz olsun bunuda önermiyorum ama g3 e nazaran çok daha iyi

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
osman yıldız
Hocam g3 alıcağıma bunu alırdım bu bütçeye,VA panel haberiniz olsun bunuda önermiyorum ama g3 e nazaran çok daha iyi
kanka bilmediğim için soruyorum IPS monitör daha mi iyi VA panellerden ve son olarak hem oyun hem photoshop falan için hangisini tercih etmeliyim.
https://www.epey.com/monitor/asus-vp249qgr.html şu monitör nasıl ayrıca?

Son düzenleme:

kaan.sri

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Kaan Sarı
kanka bilmediğim için soruyorum IPS monitör daha mi iyi VA panellerden ve son olarak hem oyun hem photoshop falan için hangisini tercih etmeliyim.
https://www.epey.com/monitor/asus-vp249qgr.html şu monitör nasıl ayrıca?
Hocam VA panellerde ghosting var ve görüntü kalitesi kötü cansız eğer bütçeyi aşarsanız aynı modelin ıps olanıda var 4k fln dı herhalde
sizin attığınız monitörde bilmiyorum ama eski gibi geldi kalitesiz ıps panel kullanılmış bütçeyi arttırarak güzel bir ıps panel monitör alın hocam rx6750xt ekran kartına o yakışır

Carl Johnson CJ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
780
İsim
Carl Johnson
2k veya 4k için optimize edilmiş ekran kartlarını 1080p de kullanabilirsin ama darboğaz yaşarsın. Darboğaz sorunu olmadan akıcı bir oyun deneyimi için güçlü bir işlemciye ihtiyacın var. Çünkü ekran kartı 2k için optimizme edildiğinden dolayı 1080p de tam performans vermez ve yük işlemciye biner, eğer işlemcin bu yükü kaldıramazsa oyunda fps droplar donmalar ve takılmalar yaşarsın yani darboğaz sorunu oluşur.

işlemcin yeterince güçlü değilse yazılımsal olarak da bu sorunu çözmenin bir yönetimi var. Amd tarafında var mı bilmiyorum ama Nvidia tarafında DSR özelliğini kullanarak 1080p monitör de 2k veya 4k olarak sanal bir şekilde görüntüyü işleyip yansıtabiliyorsun, oyunlarda çözünürlüğü 2k veya 4k ya alarak darboğaz sorununu bu şekilde çözebilirsin. Bu şekilde 1080p monitör de 2k veya 4k için optimize edilmiş ekran kartlarını rahatlıkla darboğaz olmadan kullanabilirsin.

hsnztrk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Hasan Öztürk
Samsung G3 alma ghosting problemi var.

Top Bottom