Neler Yeni

2K Monitölerdeki Black Screen Problemi

DEXTE_R

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
GÖKBERK
İyi forumlar bugün Dell Alienware AW2723DF 27" 1 MS 280 Hz QHD Fast IPS LED Monitör bu monitörün kurulumunu yaptım driverlarını güncelledim ancak oyunlara geçişlerde ve fullscreen oyunda iken alt+tab ile masaüstüne geçmeye çalıştığınız da normalde olması gerektiği gibi anında masaüstüne dönmüyor da 4-5 sn siyah ekranda bekletip sonrasında masaüstüne geçiş sağlayabiliyorsunuz. Bu sorun küçük bir problem gibi gözüksede bu problemi yaşayanlar anlar iğrenç bir durum çözümü bilen arkadaşlar beni aydınlatır ise çok sevinirim.

Ekran kartı sürümü : NVIDIA 566.14 (son çıkan sürüm)
Windows Sürüm: Windows 11 Pro 10.0.26100 Derleme 26100 24H2

Freix

80+ Bronze
İyi forumlar bugün Dell Alienware AW2723DF 27" 1 MS 280 Hz QHD Fast IPS LED Monitör bu monitörün kurulumunu yaptım driverlarını güncelledim ancak oyunlara geçişlerde ve fullscreen oyunda iken alt+tab ile masaüstüne geçmeye çalıştığınız da normalde olması gerektiği gibi anında masaüstüne dönmüyor da 4-5 sn siyah ekranda bekletip sonrasında masaüstüne geçiş sağlayabiliyorsunuz. Bu sorun küçük bir problem gibi gözüksede bu problemi yaşayanlar anlar iğrenç bir durum çözümü bilen arkadaşlar beni aydınlatır ise çok sevinirim.

Ekran kartı sürümü : NVIDIA 566.14 (son çıkan sürüm)
Windows Sürüm: Windows 11 Pro 10.0.26100 Derleme 26100 24H2
çözünürlüğünüz 2560x1440 değil mi?

DEXTE_R

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
GÖKBERK
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
çözünürlüğünüz 2560x1440 değil mi?
Evet masaüstünün çözünürlüğü ile oyunun aynı şöyle anlatayım size durumu bazı arkadaşlar yazıyor aynı değilse bu sorunu yapar diye ancak eski monitörüm 2k değildi ve cs oynadığım için masaüstü görüntü ayarlarım 1920x1080 iken csde görüntü ayarlarım 4:3 1280x960'dı ve geçişlerde hiç bir şekilde sorun olmuyordu bu 2k monitörlerde maalesef böyle bir sorun var dell tarafınada bu problem ile mail ilettim bakalım geri dönüş bekliyorum.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,935
İsim
yusuf ecer
Evet masaüstünün çözünürlüğü ile oyunun aynı şöyle anlatayım size durumu bazı arkadaşlar yazıyor aynı değilse bu sorunu yapar diye ancak eski monitörüm 2k değildi ve cs oynadığım için masaüstü görüntü ayarlarım 1920x1080 iken csde görüntü ayarlarım 4:3 1280x960'dı ve geçişlerde hiç bir şekilde sorun olmuyordu bu 2k monitörlerde maalesef böyle bir sorun var dell tarafınada bu problem ile mail ilettim bakalım geri dönüş bekliyorum.
Oyunu çerçevesiz tam ekrana alır mısınız?

Freix

80+ Bronze
ben de az önce kendi monitörümde denedim çözünürlük değişince oluyor, daha önce de olmuştu çözünürlük 2560x1440 yapınca düzeldi. monitörle alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum bir ayarda uyuşmazlık vardır yüksek ihtimal.

DEXTE_R

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
GÖKBERK
ben de az önce kendi monitörümde denedim çözünürlük değişince oluyor, daha önce de olmuştu çözünürlük 2560x1440 yapınca düzeldi. monitörle alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum bir ayarda uyuşmazlık vardır yüksek ihtimal.
Ekran kartınız ve sürümü nedir acaba

Freix

80+ Bronze

DEXTE_R

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
GÖKBERK
Oyunu çerçevesiz tam ekrana alır mısınız?
Bu ayarı yaptığınız zaman her oyunda olmasa bile bazı oyunlarda bu problemi çözüyorsunuz alt+tab ile geçişler sorunsuz oluyor ancak oyunlar açılırken yine aynı şekil siyah ekran problemi devam ediyor. Yani benim düşüncem bu sorun ya windows sürümü ya ekran kartı driveri ya da monitörün driverından kaynaklanıyor sanırsam güncelleme gelene kadar bu şekilde kullanmak zorunda kalacağız

Top Bottom