- Konu Sahibi Konu Sahibi
Oled çok istiyorum ama korkuyorum herhangi bir sorun yaratır mı yada işime engel olur mu vssorun yaratmaz ama genelde oled ekranlar ortalama 4 saate bir 5-10DK lık bir bakım yapıyor
Oled çok istiyorum ama korkuyorum herhangi bir sorun yaratır mı yada işime engel olur mu vssorun yaratmaz ama genelde oled ekranlar ortalama 4 saate bir 5-10DK lık bir bakım yapıyor
Samsung bu konuda garanti veriyor bende yeni sistem için samsung oled bakıyorum samsung yanık garantisi konusunda baya iyi ondan dolayı öneriyorum sizde araştırabilirsiniz veya ayrı olarak bir konu açıp uzun süreli kullananlara sorabilirsiniz ben herhangi bir sorun olacağını sanmıyorumOled çok istiyorum ama korkuyorum herhangi bir sorun yaratır mı yada işime engel olur mu vs
Tamam hocam bekliyorum yorumunuzuBenimde seninle aynı bütçem vardı oled olayına girişmek istemedim açıkcası. Son 2 haftada 3 monitör siparişi verdim. 3.sü yarın gelecek bakacağım. İlk olarak gaminggenden Asus XG27ACS aldım ama önermiyorum çok kalın bir mat kaplama var renkleri bozuyor, beyaz ve parlak renklerde ekran yağlı gibi duruyor redditte araştırırsan görürsün o yüzden iade ettim ben. Sonrasında ise LG 27GR83Q-B aldım renkler, kaplama vs iyiydi asusdaki gibi yağlı görüntü yoktu, tek eksi yanı ayaklarıydı kolla kullancağım için sorun etmedim fakat şansıma üründe ölü piksel çıktı amazona değişim için yolladım ordada şansıma stokta kalmamış isterseniz bekleyin istersenizde iade yapalım dediler beklemek istemediğim için bu sefer vatandan LG 27GS75Q-B modelini aldım kargo yarın gelecek ona göre tekrardan yazarım görüşlerimi.
Yarın öğleden sonra ulaşır muhtemelen akşama yazmış olurum. Bu arada buda sıkıntılı gelirse radarımda Dell Alienware AW2724DM ve MSI G274QPX var. 2 haftadır yaptığım araştırmalarda bu iki modelde denediğim modeller arasında övülmüştü fakat msi olan 2-3 yıllık bir ürünken dell daha yeni üretim. Görüntü kalitesi güzel ve ölü pikselsiz çıkarsa gelecek olan lgyi kullanırım. Bozuksa ilk olarak dell olanı almayı düşünüyorum yabancı forumlarda ve redditte baya övülmüştü. XG27ACS deki kötü mat kaplamanın daha iyi olan versiyonu (ekranı yağlı gibi göstermeyen) XG27ACG var oda 15 bandında fakat lg sıkıntılı çıkarsa dell daha ön planda benim için.Tamam hocam bekliyorum yorumunuzu
Tamam hocam teşekkür ederim hayırlı olsun@cebrail02 Ustam 27GS75Q-B elime ulaştı bi sıkıntısı da yok malzeme ve görüntü kalitesi iade ettiğim üst modeli olan 27GR83Q-B birebir aynı. O modelle olan tek farkı üst model 240hz iken şuanki aldığım 180hz oc ayarı var 200e yükseliyor. Bunun üstünde usb çıkışı yok üst modelde 2 tane usb 3.0 çıkışı vardı pcden bağlayıp data transferi yapmak için. 180/200hz ile 240hz arasında fark var mı dersende 144 ile 240 arasında bile fark yok bu arada hali hazırda kullandığım monitörde 144hz lg idi hiç bi fark anlayamadım fakat 360hz deneyimlemiş biri olarak 144 ile 360 arasında 60dan 144 arasındaki kadar çok büyük fark olmasada belirgin hissedersin 360 ile 144 farkını. Özet geçecek olursam aradaki farkı verip 27GR83Q-B alınmaz bence. 27GS75Q-B iyiymiş bunla devam.