Neler Yeni

2K Monitör tavsiyesi

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Canberk Canbolat
Yaklaşık 2 hafta önce Philips evnia 27m2n5500 almıştım ve gayet memnundum ama çizilmesi üzerine amazona danışıp iade verdim. Müşteri hizmetleri %99 iade kabul olur dedi, şuan iade'yi bekliyorum. İade kabul olursa yeni monitör alacağım.

Monitörde önemsediğim şey canlı renk ve FPS oyunlarındaki performansı(Gecikme, ghosting vb.)
Aklımda Samsung Odyssey G65B var ama 3 bin TL bütçeyi arttırıp yakın özelliklere sahip IPS alınabiliyor, FPS oyunlarında IPS daha iyi diyorlar ama G65B'de sıradan bir VA değil burdaki yorumlardan anladığım kadarıyla. Amerika fiyatlarına baktığımda ise Türkiyenin tam tersi şekilde G65B en pahalı model bu yüzden kafam karışık, sanki Samsung Türkiyeye özel bir fiyat politikası uyguladığı için daha ucuzmuş gibi G65B daha kalitesiz olduğu için değil.

Birde 240hz'den vaz geçip daha canlı renklere sahip Msi Mag 274QRF QD E2'yi de tercih edebilirim.

Rtings'de ki testlere göre en iyi gecikmeyi veren modelde Gigabyte M27Q X imiş, onuda tercih edebilirim ama ingilizce yorumlarda hep kötü kalite kontrolden bahsetmişler, Ölü piksel IPS Glow vb. çokmuş sanırsam.

Aklımdaki modellerin linkleri:

Sizce hangisi tercih etmeliyim?

Thorcuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
346
İsim
Emirhan
Yaklaşık 2 hafta önce Philips evnia 27m2n5500 almıştım ve gayet memnundum ama çizilmesi üzerine amazona danışıp iade verdim. Müşteri hizmetleri %99 iade kabul olur dedi, şuan iade'yi bekliyorum. İade kabul olursa yeni monitör alacağım.

Monitörde önemsediğim şey canlı renk ve FPS oyunlarındaki performansı(Gecikme, ghosting vb.)
Aklımda Samsung Odyssey G65B var ama 3 bin TL bütçeyi arttırıp yakın özelliklere sahip IPS alınabiliyor, FPS oyunlarında IPS daha iyi diyorlar ama G65B'de sıradan bir VA değil burdaki yorumlardan anladığım kadarıyla. Amerika fiyatlarına baktığımda ise Türkiyenin tam tersi şekilde G65B en pahalı model bu yüzden kafam karışık, sanki Samsung Türkiyeye özel bir fiyat politikası uyguladığı için daha ucuzmuş gibi G65B daha kalitesiz olduğu için değil.

Birde 240hz'den vaz geçip daha canlı renklere sahip Msi Mag 274QRF QD E2'yi de tercih edebilirim.

Rtings'de ki testlere göre en iyi gecikmeyi veren modelde Gigabyte M27Q X imiş, onuda tercih edebilirim ama ingilizce yorumlarda hep kötü kalite kontrolden bahsetmişler, Ölü piksel IPS Glow vb. çokmuş sanırsam.

Ultragear öneririm hocam renkleri muhteşem ötesi arkadaşımda var kullandım onda gerçekten muazzam renk kalitesi var
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öyle bir dedin ki benim bile alasım geldi .d

Claw's

80+ Silver
Emredersin paşamda, niye bütçem varken Msi Mag 274QRF QD E2 yerine bu MSI'yı tercih edeyim? Bu özelliklerde bir şey alacak olsam zaten iade ettiğim Philips Evnia'yı tekrar alırım.
Sen o monitörü al 😉

Attığım monitör ile MSI MAG274QRF-QD E2 aynı paneli kullanıyor. Quantum dot mot için 3k fazla vermeye gerek yok.

Son düzenleme:

Claw's

80+ Silver
Hocam benimde canım bu monitörü çekiyor çok bilgim yoktur bu konularda ama araştırmayı severim bu monitörü alıp iade etmeyen yok galiba ölü pixel olma garantili bi monitör :D
Şans meselesi. Her monitörde, her satıcıdan alınan monitörde ölü piksel çıkabilir. Bu monitöre özel bir durum değil.
Bir arkadaşım kullanıyor mesela bu monitörü, ölü pikseli falan yok sapasağlam kullanıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Uğur UĞRAŞ
Şans meselesi. Her monitörde, her satıcıdan alınan monitörde ölü piksel çıkabilir. Bu monitöre özel bir durum değil.
Bir arkadaşım kullanıyor mesela bu monitörü, ölü pikseli falan yok sapasağlam kullanıyor.
Bi ısınsam alıcam ama yok olmuyor :D

LG UltraGear 27GR83Q-B 27" 1 ms 2K Pivot IPS 240 Hz Oyuncu Monitörü​

şu monitöre çok ısınmıştım 2 saatte 10k dan 13k ya çekmişler fiyatı sağolsunlar :D

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Canberk Canbolat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bi ısınsam alıcam ama yok olmuyor :D

LG UltraGear 27GR83Q-B 27" 1 ms 2K Pivot IPS 240 Hz Oyuncu Monitörü​

şu monitöre çok ısınmıştım 2 saatte 10k dan 13k ya çekmişler fiyatı sağolsunlar :D
Ne ara 10k oldu ya acaba 180 hz modelle mi karıştırdın?

Yağız_82

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
144
İsim
Yağız

Fanboy gibi tüm 2k monitör önerilerinin altına yazıyorum ama Dell g2724d öneririm hocam vadedilen değerleri sağlıyor ve satış sonrası desteği çok iyi bende attığın modellere bakıyordum bı anda bunu aldım

Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Uğur UĞRAŞ
Ne ara 10k oldu ya acaba 180 hz modelle mi karıştırdın?
He la kanka karıştırmışım sorry :D ona hiç dikkat etmedim :D

Fanboy gibi tüm 2k monitör önerilerinin altına yazıyorum ama Dell g2724d öneririm hocam vadedilen değerleri sağlıyor ve satış sonrası desteği çok iyi bende attığın modellere bakıyordum bı anda bunu aldım
kanak dell g2724'ü taksitli satan bi site yok mu yav :D

Yağız_82

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
144
İsim
Yağız

Trendyolda vatan bilgisayar satıyordu en son taksitli de gaming gen taksit yapmıyor şuan herhalde

Monitörun 2 eksisi var masan küçükse ayakları büyük kalır bir de 8 bit bir monitör renkleri falan çok güzel de bende aldıktan sonra fark etmiştim maalesef

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Canberk Canbolat
Hocam çok iyi modelde Amerikada 200 doların altına sattığı model avrupada nerdeyse 250 dolara satıyor Dell, ederinden çok daha pahalı gibi geliyor bana 7000 TL civarı olması lazım Amerika fiyatına bakarsan ve o fiyatlarda olsa kaçırmam ama 10bine satılıyor malesef.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,125
Üyeler
164,965
Son üye
ethanhunt
Top Bottom