Neler Yeni

2K Monitör tavsiyesi

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ahmet
Satıcı soru sorma kısmından sordum bakalım eğer dediğiniz gibiyse iptal edebilirim siparişi. Kanun üzerinde 14 gün koşulsuz iade hakkımız var sonuçta.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüleTürkçe sitede de varmış
Ben direkt Whatsapp üzerinden yazdım sordum 3 tane pikselden sonra yardımcı olduklarını söylediler

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Canberk Canbolat
Ben direkt Whatsapp üzerinden yazdım sordum 3 tane pikselden sonra yardımcı olduklarını söylediler
Direkt kendi siteleri üzerinden alınca belki öyledir, sonuçta hepsiburadanında talep ettiği birşeyler vardır heralde. Bakalım sordum, aynı cevabı alırsam muhtemelen siparişi iptal edip Gigabyte M27Q X veya MSI 274QPX alırım.

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Canberk Canbolat
Siparişi iptal ettim, hem hepsiburada tarafının cevabını hemde satıcının cevabını beğenmedim. Azcık daha fazla para veririm, güvendiğim Amazondan alırım. Şimdi MSI mı yoksa Gigabyte mı onu tercih edeceğim. Gecikme süresi mi yoksa Renk ve Kontrast mı ona karar vereceğim.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Siparişi iptal ettim, hem hepsiburada tarafının cevabını hemde satıcının cevabını beğenmedim. Azcık daha fazla para veririm, güvendiğim Amazondan alırım. Şimdi MSI mı yoksa Gigabyte mı onu tercih edeceğim. Gecikme süresi mi yoksa Renk ve Kontrast mı ona karar vereceğim.
Şu dediğimi iyi okumanızı tavsiye ederim:
Her 3'ü de memnun eder. Özellikle M27Q X ve 27GR83Q-B'nin hiçbir göze çarpan rahatsızlıği yok. 274QPX'de ise 2 sorun var: en yavaşı bu bariz ghosting var ve minimum parlaklık çok yüksek yani gece ışık kapalı kullanılamaz. Ama dediğim gibi, 274QPX'teki ghosting miktarı çoğu kullanıcıyı rahatsız etmeyecektir. Üst düzeyde oynamıyorsanız ya da çok ağırlıkli rekabetçi değilse sorun olmaz. Gece ışık kapalı kullanmıyorsaniz onu da eleyin. Bu durumda G274QPX bariz daha iyi bir seçim çünkü diğerlerine göre hem gamut hem kontrast olarak bariz daha iyi. LG ve Gigabyte ortalama 1150 iken MSI 1400. Siyahlarda yan yana koyduğunuzda göze çarpan bir fark olacaktır. Dolayısıyla üstteki durumlar saydığım şekilde sorun değilse G274QPX öneririm. Yoksa LG ya da Gigabyte. Bu durumda da satıcıya, kalite kontrole ve fiyata bakarak tercih yapmanızı öneririm. Açıkcası LG bana pahalı geliyor. Aynı segment olmalarına rağmen 1000TL daha pahalı ve Techburada (bilmiyorum nasıllar) satıyor. G274QPX'i ise İncehesap.
Ek: Bariz ghosting dediğimi de oyunda görebileceğinizi sanmıyorum sizin. Bilmeyen biri hiç fark etmez. G5'in ghostingini, VX2780'in ghostingini fark etmeyen insan dolu.

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Canberk Canbolat
Ek: Bariz ghosting dediğimi de oyunda görebileceğinizi sanmıyorum sizin. Bilmeyen biri hiç fark etmez. G5'in ghostingini, VX2780'in ghostingini fark etmeyen insan dolu.
Hocam ghosting benim en kafayı taktığım şeylerden biri ya TAA denilen iğrenç anti alasing'i kullanmıyorum sırf aşırı ghosting ve bulanıklaştırma yapıyor diye.
Bu arada Gigabyte modelin revizyonu çıkmış, MSI ile aynı paneli kullanan. Eğer Türkiyede ki revizeli modelse MSI ile bu kadar farkı yok demektir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ahmet
Şu dediğimi iyi okumanızı tavsiye ederim:

Hocam satıcıya güvensem g6 yı direkt alırım ama adamların politikası saçma geldiği için Amazon stoklarını bekleyeceğim arkadaşım da msi MAG 274qrf qd e2 aldı ilk aslında niyetim onu almaktı ama arkadaşa gelince testini falan yaptı 5 6 tane ölü piksel çıktı o yüzden onu da almaktan vazgeçtim çocuğun bu 4. Monitör değişimi olacak 😂

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Hocam ghosting benim en kafayı taktığım şeylerden biri ya TAA denilen iğrenç anti alasing'i kullanmıyorum sırf aşırı ghosting ve bulanıklaştırma yapıyor diye.
Bu arada Gigabyte modelin revizyonu çıkmış, MSI ile aynı paneli kullanan. Eğer Türkiyede ki revizeli modelse MSI ile bu kadar farkı yok demektir.
Ne ara revizyonu çikti ya? Zaten 2024 model bu.

Kaynak paylaşabilir misiniz?
Hocam satıcıya güvensem g6 yı direkt alırım ama adamların politikası saçma geldiği için Amazon stoklarını bekleyeceğim arkadaşım da msi MAG 274qrf qd e2 aldı ilk aslında niyetim onu almaktı ama arkadaşa gelince testini falan yaptı 5 6 tane ölü piksel çıktı o yüzden onu da almaktan vazgeçtim çocuğun bu 4. Monitör değişimi olacak 😂
3 ölü pikseli neden dert ettiğinizi anlamadım ki ben. Tamam sorunsuz istemek hakkinız %100 katılıyorum, bu ölü piksel işi saçmalık ama işte monitörler çoğunlukla öyle gelmiyor. O 3 piksel göze batan bir yerde değilse, yakın değilse ve zamanla artmazsa sorun olmaz benim için. Sonuçta bundan daha 2560x1440-3=3686397 tane daha var 😅 Benim monitöre üstün körü baktım yoktu. Belki var ben fark etmiyorum şu an. Bu kadar pikseli nasıl tek tek kontrol edeyim?

Benim için ışık sızması ve glow daha önemli açıkçası.

Bir de @deepinhell bu konudaki mesajları okumanizi tavsiye ederim 274QRF-QD, M27Q X ve G274QPX hakkında.

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Canberk Canbolat
Ne ara revizyonu çikti ya? Zaten 2024 model bu.

Kaynak paylaşabilir misiniz?
Yurtdışında 2022'den beri olan bir model bu 2024'te türkiyeye girdi.
Zaten linkler farklı ordan anlayabilirsin, birde geçikme olarak birisi 1ms gtg iken diğeri 1ms mprt
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Fantastiktürk Asus hakkında ne diyorsunuz? Vatanda stok gelmiş, eski fiyatı kadar iyi değil ama diğer monitörlerle yakın bir fiyatta.
Birde 7800XT için 240 hz biraz abartı mı ya sence? 180HZ'lere mi düşsem acaba bütçe kısıp?

Son düzenleme:
Top Bottom