Neler Yeni

2K Monitör tavsiyesi

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Canberk Canbolat
Kral bende bu var çokta memnunum
Beyaz olması sıkıntı ya benim tüm sistem siyah gereksiz yere "Beyaz vergisi" ödemek istemiyorum, zaten çok yakın paraya bu monitörün Quantum Dot'lusu var belki onu tercih edebilirim ama bunu almam.

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,803
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
Beyaz olması sıkıntı ya benim tüm sistem siyah gereksiz yere "Beyaz vergisi" ödemek istemiyorum, zaten çok yakın paraya bu monitörün Quantum Dot'lusu var belki onu tercih edebilirim ama bunu almam.
Beyaz vergisi yok la siyahı 13k zaten keyfin bilir aga bişey diyemem
Mesaj otomatik birleştirildi:

Quantum dot ne oluyor onu bilmiyorum

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bu model yanlış değilsem G274QDF-QD ile aynı paneli kullanıyordu. G274QDF-QD modelinin arka aydınlatması farklı o yüzden QD.

Bizim attıklarımız hem yeni versiyonu hem daha iyisi.

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Canberk Canbolat
Beyaz vergisi yok la siyahı 13k zaten keyfin bilir aga bişey diyemem
Mesaj otomatik birleştirildi:

Quantum dot ne oluyor onu bilmiyorum
Bu model yanlış değilsem G274QDF-QD ile aynı paneli kullanıyordu. G274QDF-QD modelinin arka aydınlatması farklı o yüzden QD.

Bizim attıklarımız hem yeni versiyonu hem daha iyisi.
https://www.akakce.com/monitor/en-u...wqhd-pivot-ips-oyuncu-u-fiyati,625154094.html
Bu model o beyaz msi'in siyahı değil mi ya? değilse niye adları nerdeyse aynı? Ben anlamıyorum şu monitör isimlerini valla neye göre nasıl adlandırıyorlar falan çok saçma kesinlikle son kullanıcı özellikle anlamasın diye itliğine böyle adlandırıyolarmış gibi geliyor.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
https://www.akakce.com/monitor/en-u...wqhd-pivot-ips-oyuncu-u-fiyati,625154094.html
Bu model o beyaz msi'in siyahı değil mi ya? değilse niye adları nerdeyse aynı? Ben anlamıyorum şu monitör isimlerini valla neye göre nasıl adlandırıyorlar falan çok saçma kesinlikle son kullanıcı özellikle anlamasın diye itliğine böyle adlandırıyolarmış gibi geliyor.
Değil hocam. Çok farklı. Biri quantum dot bir defa :ROFLMAO:

Aman karışmasın bu arada. Benim dediğim MAG 274QRF-QD E2 modeli. E2 olanı yeni versiyon.

Edit: Ben de anlamıyorum. Görünüşe göre diğer monitör toplulukları da anlamıyor bu isimleri. Çok saçmalar ya.

Belith

80+
Değil hocam. Çok farklı. Biri quantum dot bir defa :ROFLMAO:

Aman karışmasın bu arada. Benim dediğim MAG 274QRF-QD E2 modeli. E2 olanı yeni versiyon.

Edit: Ben de anlamıyorum. Görünüşe göre diğer monitör toplulukları da anlamıyor bu isimleri. Çok saçmalar ya.
Hoca merhaba ben G274QPX modelini aldım 4 gün önce dün de söylediğin modeli gördüm ancak renkleri daha iyi veriyor diye 240hzden 180e geçilmeli mi bilmiyorum. Görüntünün güzel olması iyi bir şey tabii ama genel olarak fps oyunları oynuyorum 240dan 180e düşmek mantıklı mı? Bütçem 14 bin başka bir monitör önerisi de olur.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hoca merhaba ben G274QPX modelini aldım 4 gün önce dün de söylediğin modeli gördüm ancak renkleri daha iyi veriyor diye 240hzden 180e geçilmeli mi bilmiyorum. Görüntünün güzel olması iyi bir şey tabii ama genel olarak fps oyunları oynuyorum 240dan 180e düşmek mantıklı mı? Bütçem 14 bin başka bir monitör önerisi de olur.
Yok hocam doğru yapmışsınız. Detaylı bilgi için bknz.:
Ağırlıklı ne oynadığınıza bağlı. Eğer çok ağırlıklıysa M27Q X öneririm. Yok hikayeli de oynuyorum, fil izliyorum, rekabetçide üst seviyede değilim donanımın en iyisi olmasına gerek yok diyorsanız G65B (şerhli) ya da G274QPX öneririm.

Evet değil. Ultra fast VA denilen VA türünden. Samsung Display ve TCL CSOT'un ürettiği VA'lar. Hala biraz black smearing olsa da yukarıda bahsettiğim durum dışında rahatsız edecek bir şey yok. Hatta 10 normal insandan 9'u IPS ile arasındaki farkı anlayamaz. Başka bir arkadaşa milyar birinci sefer bu monitörü açıklıyordum tam da. O mesajı ve açtığım konuyu okumanız anlamanıza yeterli olacaktır:

Yalnız scanline (tarama çizgisi) probleminden haberiniz var mı bu monitörün? Başka mesajlarda bahsetmiştim ama siz görmediyseniz tekrar yazabilirim.

Samsung alınmayacaksa açıkcası 240Hz 274QPX dururken değmez gibi. Renk performansında QD olduğu için 274QRF QD E2 daha iyi. Hem gamut hem doğruluk olarak. Ama parlaklık ve kontrast olarak her ikisi de çok iyi olmakla birlikte G274QPX daha iyi. Sonuç olarak aralarında aman aman bir fark yok. Fiyat farkı da 700-800TL galiba.

274QPX'in tek sıkıntısı 240Hz için fazla yavaş olması:
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
(Resmi anlamadıysanız MSI'ın IPS, Samsung'un VA olduğunu hatırlatayım.)

Ama yine Samsung'da dediğim geçerli bu konuda.
Ha Samsung alınmayacaksa, G274QPX fazla yavaş bulunduysa bu sefer de M27Q X'e bakılabilir. Her açıdan MAG274QRF QD ya da G274QPX'den daha kötü ama aralarında devasa bir fark yok ve M27Q X daha hızlı:
Alıntıyı görüntüle

Demem o ki MAG274QRF QD E2 çok güzel ama fiyat bir tık tuzlu. İnmesi lazım.

Evet ama Samsung'da söylediğim geçerli + Samsung'a öyle dememin nedeni sadece karanlık renklerde biraz yavaş olması. Yavaştan kastım da G274QPX ile kapışır durumda hızlı hala (Samsung daha yavaş). Kalan renklerde gayet hızlı:

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Ufonun netliğine bakınız :ROFLMAO:

Bu arkadaş geçen öneri konusu açmıştı. Öneri yapacak kadar monitör bilgisi ve model bilgisi olmadığını söyledim diye benle dalga geçiyordu. Açıklamak ile uğraşmak istememiştim büyük ihtimalle egosuna yenilecekti ve dinlemeyecekti çünkü. Açıklamama gerek kalmadı buradaki mesajlarımızdan zaten anlamıştır da... Çok güldüm yahu. İyi kayaya toslayınca cevabını güzel almış.

Aynen @Canberk86 'nın dediği gibi. Birkaç gömlek üst segmenti MAG veya 274QPX dururken alt model önerim bir de göz kırpma atıyor. Dünyadan haberi yok.

Bu modeli forumda yaygınlaştıran ben, conkbayırı, berkay VS. idik ama artık önermiyorum. 2024 modeller daha F/P + Dell bu modelde biraz çakallık yapıyor. Pek çok kullanıcı farklı panel varyantının olduğundan ve bu monitörü güçlü yapan kontrast VS. değerlerin o panellerde çok kötü olduğundan bahsediyor. Girilecek risk değil.

Yukarıda açıkladım hocam.

Güzel model, berbat TR fiyatı maalesef. MAG274QRF QD E2, Samsung Odyysey G6 G65B, G274QPX, M27Q X dururken alınmaz.

-----

@Canberk86 Araştırmışsınız he hocam :ROFLMAO: Az çok anlıyorsunuz. Tebrikler.

Belith

80+
Teşekkürler hocam. G274QPX'den üst model olarak ne önerebilirsiniz? Cidden iyi bir şey var ise bütçemi 15-16ya çıkartabilirim. @Fantastiktürk

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Teşekkürler hocam. G274QPX'den üst model olarak ne önerebilirsiniz? Cidden iyi bir şey var ise bütçemi 15-16ya çıkartabilirim. @Fantastiktürk
Birkaç gün önce Neo G8 OLED 34" (3440X1440) monitor 18K'ya düşmüştü. Bilseydim size aldırırdım.
15K'ya Mini-LED vardı sene başında. Şu anda stoklarda gözükmüyor.

Bu ikisinden daha F/P model olması çok çok zor ama ikisi de artık yok. O fiyatlardaki diğer modellere de bakamadım henüz. 2024'de çok fazla yeni model çıktı.

Belith

80+
Birkaç gün önce Neo G8 OLED 34" (3440X1440) monitor 18K'ya düşmüştü. Bilseydim size aldırırdım.

Bu ikisinden daha F/P model olması çok çok zor ama ikisi de artık yok. O fiyatlardaki diğer modellere de bakamadım henüz. 2024'de çok fazla yeni model çıktı.
Anladım hocam ben de daha yeni aldım monitörü, acaba daha iyisini alabilir miydim diye düşündüm de dediklerinize göre bu bütçelerde ve bu özelliklerde ya da daha iyi özelliklerde bir monitör yok. G274QPX'i iade etmeyeyim o zaman bununla devam edeyim.

Philosophies

80+ Bronze

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Asus Tuf olanı al. Ana mesaj da en altta olan

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Canberk Canbolat

LG 27GR83Q-B hakkında hiç yorum yapmadın kaçırmadıysam, ona nersin?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,554
Üyeler
166,229
Son üye
Xoumers
Top Bottom