Neler Yeni

2K Monitör tavsiyesi

Fantastiktürk

80+ Bronze
LG 27GR83Q-B hakkında hiç yorum yapmadın kaçırmadıysam, ona nersin?
M27Q X ile G274QPX arasında bir model. Parlaklık ve kontrast olarak M27Q X'e eşit (1100:1 ve 440-480 nit). M27Q X kadar hızlı değil ama G274QPX kadar yavaş değil. Gamut olarak M27Q X'ten biraz daha kötü ama Adobe gamutu dışında -ki kullanmayacaksınız- fark edilir bir şey yok.

Her 3'ü de memnun eder. Özellikle M27Q X ve 27GR83Q-B'nin hiçbir göze çarpan rahatsızlıği yok. 274QPX'de ise 2 sorun var: en yavaşı bu bariz ghosting var ve minimum parlaklık çok yüksek yani gece ışık kapalı kullanılamaz. Ama dediğim gibi, 274QPX'teki ghosting miktarı çoğu kullanıcıyı rahatsız etmeyecektir. Üst düzeyde oynamıyorsanız ya da çok ağırlıkli rekabetçi değilse sorun olmaz. Gece ışık kapalı kullanmıyorsaniz onu da eleyin. Bu durumda G274QPX bariz daha iyi bir seçim çünkü diğerlerine göre hem gamut hem kontrast olarak bariz daha iyi. LG ve Gigabyte ortalama 1150 iken MSI 1400. Siyahlarda yan yana koyduğunuzda göze çarpan bir fark olacaktır. Dolayısıyla üstteki durumlar saydığım şekilde sorun değilse G274QPX öneririm. Yoksa LG ya da Gigabyte. Bu durumda da satıcıya, kalite kontrole ve fiyata bakarak tercih yapmanızı öneririm. Açıkcası LG bana pahalı geliyor. Aynı segment olmalarına rağmen 1000TL daha pahalı ve Techburada (bilmiyorum nasıllar) satıyor. G274QPX'i ise İncehesap.

Son düzenleme:

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Canberk Canbolat
Amazon iademi kabul etti, bu sabah muhtemelen G6'yi sipariş geçeceğim ama MSI MAG 274QRF QD E2'yide alabilirim satıcı amazon. Bu iade işi amazona karşı güvenimi tazeledi.

Son düzenleme:

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Canberk Canbolat
Hocam son bir kullanıcı yorumlarını incelemek istedim, 2-3 kişinin gamemode açılmadan 240hz yapamadığını gamemode'u açtıklarda ise kalitenin kötüleştiğini yazmış. Var mı böyle bir durum? Eğer varsa IPS seçeneklere kayarım hafiften. Görüş açısı, renkler ve curved olmama gibi artılarıda göz önünde bulundurarak.

Fantastiktürk

80+ Bronze
Amazon iademi kabul etti, bu sabah muhtemelen G6'yi sipariş geçeceğim ama MSI MAG 274QRF QD E2'yide alabilirim satıcı amazon. Bu iade işi amazona karşı güvenimi tazeledi.
274QPX önermiştim yerine. Olmazsa LG ya da Gigabyte demiştim. Neden MAG 274'ü tercih ediyorsunuz ki anlamadım.
, 2-3 kişinin gamemode açılmadan 240hz yapamadığını gamemode'u açtıklarda ise kalitenin kötüleştiğini yazmış. Var mı böyle bir durum?
Yok hocam. O mod input lag yani giriş gecikmesini yani monitörün iç gecikmesini düşürmek için. Hz VS. ile alakası yok. Bizde de olmadı.

Eskiden o açılmadan dediğinize neden olan bir bug varmış. Fakat firmware güncellemesi var monitörün. Bunu diyenler yapmamışlardır.

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Canberk Canbolat
274QPX önermiştim yerine. Olmazsa LG ya da Gigabyte demiştim. Neden MAG 274'ü tercih ediyorsunuz ki anlamadım.
Satıcı amazon olduğu için düşündüm birde 60 hz'den vazgeçilmez sırf onun için.
ok hocam. O mod input lag yani giriş gecikmesini yani monitörün iç gecikmesini düşürmek için. Hz VS. ile alakası yok. Bizde de olmadı.

Eskiden o açılmadan dediğinize neden olan bir bug varmış. Fakat firmware güncellemesi var monitörün. Bunu diyenler yapmamışlardır.
Okey o zaman geçiyorum siparişi birazdan.

Fantastiktürk

80+ Bronze
Ha bir de Samsung'un renkleri daha iyi zaten?

Evet QD IPS'in gamut çok daha iyi ama DCI gamutları arasındaki fark SDR'da yani %95 göze pek belli olmaz. Ama Samsung daha iyi kontrasta ve daha yüksek parlaklığa sahip.

Yav bazen yeterince açık yazamıyorum mesajlarım karışıyor. Fazla kişiye az sürede uzun mesajlar yazmam gerektiğinden...

Son düzenleme:

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Canberk Canbolat
Ha bir de Samsung'un renkleri daha iyi zaten?

Evet QD olanın gamut çok daha iyi ama DCI gamutları arasındaki fark SDR'da yani %95 göze pek belli olmaz. Ama Samsung daha iyi kontrasta ve daha yüksek parlaklığa sahip.

Yav bazen yeterince açık yazamıyorum mesajlarım karışıyor. Fazla kişiye az sürede uzun mesajlar yazmam gerektiğinden...
Evet hocam Quantum Dot teknolojiside varmış Samsungta onu yeni görüyorum, şimdi sipariş verdim Hepsiburadadan yarın geleceği yazıyor.
Gelince etiklediğiniz konuyada bakarım, belki novaya ayarlarını sorarım.

Yeterince açık yazıyorsunuz bu arada sorun yok yine teşekkürler yardımlarınız, cevaplarınız için.

Fantastiktürk

80+ Bronze
Evet hocam Quantum Dot teknolojiside varmış Samsungta onu yeni görüyorum, şimdi sipariş verdim Hepsiburadadan yarın geleceği yazıyor.
Gelince etiklediğiniz konuyada bakarım, belki novaya ayarlarını sorarım.

Yeterince açık yazıyorsunuz bu arada sorun yok yine teşekkürler yardımlarınız, cevaplarınız için.
QD yok Samsung'da.

Aman neyse 😅

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Canberk Canbolat
QD yok Samsung'da.

Aman neyse 😅
Epey'de var gösteriyor, Samsung sitesinde baktım yazmıyor. Bunlar neye göre yazmış acaba?
Mesaj otomatik birleştirildi:

1729489306483.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ahmet
Epey'de var gösteriyor, Samsung sitesinde baktım yazmıyor. Bunlar neye göre yazmış acaba?

Alıntıyı görüntüle
Samsung sitesinde yazıyor bakmıştım ben bir de Hepsiburada üzerinden aldım dedin creature game store olması lazım satıcısı eğer bu satıcı üzerinden aldıysanız 3 piksel üzeri iade ve değişim yapıyorlarmış bu yüzden almaktan vazgeçtim.

Alıntıyı görüntüle

Ekler

• Screenshot_20241021_095753_Cc Cc.jpg
    Screenshot_20241021_095753_Cc Cc.jpg
    332.4 KB · Hit: 14

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Canberk Canbolat
Samsung sitesinde yazıyor bakmıştım ben bir de Hepsiburada üzerinden aldım dedin creature game store olması lazım satıcısı eğer bu satıcı üzerinden aldıysanız 3 piksel üzeri iade ve değişim yapıyorlarmış bu yüzden almaktan vazgeçtim.
Satıcı soru sorma kısmından sordum bakalım eğer dediğiniz gibiyse iptal edebilirim siparişi. Kanun üzerinde 14 gün koşulsuz iade hakkımız var sonuçta.

Samsung sitesinde yazıyor bakmıştım
1729494901501.png
Türkçe sitede de varmış

Fantastiktürk

80+ Bronze
Satıcı soru sorma kısmından sordum bakalım eğer dediğiniz gibiyse iptal edebilirim siparişi. Kanun üzerinde 14 gün koşulsuz iade hakkımız var sonuçta.

Alıntıyı görüntüleTürkçe sitede de varmış
Hmm.
Burada mesele QD'nin gamutlarının daha yüksek olması. Gamut yüksek olduktan sonra QD yazıp yazmamaları da fark etmiyor aslında. Aynı şey tersi için de geçerli. Ve bakıyorum Samsung %68Rec.2020 gamutuna sahip. QD olanlar ise genelde %78+ oluyorlar. Mesela MAG274-QRF-QD %80. Dolayısıyla Samsung'un pazarlama amacıyla yazmış olabileceği ya da burada yazan QD'nin farklı bir şey olabileceği aklıma geliyor.

Ha dediğim gibi çok da önemli değil. Bu monitörler HDR'da iyi değil. Rec.2020 tüketeceğiniz içerikleri de bilemiyorum, HDR film falan herhalde.

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Canberk Canbolat
Bu monitörler HDR'da iyi değil.
20 bin lira altına HDR deneyimlemek imkansız ya, senenin başında AOC'un Mini-Led'li 15k'lık bir monitör vardı. Onunda stoklar bitti heralde dahada gelmiyor. Şuan Cooler Master'ın Miniledli monitörü var en ucuz o galiba oda 20k

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,005,657
Üyeler
159,376
Son üye
OusFury
Top Bottom