Çözüldü✓ 2K monitör tavsiyesi

2 sefer sipariş verdim 2si de sıkıntılı geldi. İlki hele ölü piksel, sıkışmış piksel + ekranın ortasında 8-10 piksel kaplayan bir lekeye sahipti. Amazon değerlendirmesi de düşük. LG kalite kontrolünü çok beğendiğimi söyleyemem ama şansını denemek isteyebilirsin. Görüntü kalitesi olarak güzeldi.

VG27AQML1A olan monitörü de sıkı oyuncuysan al. Renk doğruluğu konusunda çok iyi bir monitör değilmiş. Aynı zamanda bazı kişiler monitörü kullandıktan 6 ay - 1 yıl içinde yatay çizgiler oluşmuş kendiliğinden.

Şu an şu monitörlerden birini almaya düşünüyorum;
1- Samsung G65B
2- MSI G274QPF-QD
3- Gigabyte M27QA veya M27Q X
2. ve 3. monitörler yok maalesef şu an. Amazon indirimlerinde stok gelirse alacağım. Gelmezse G65B'den yana şansımı kullanacağım.
Renk doğruluğu 10 tane aynı monitörden bile alsan hepsinde farklı çıkar. Haliyle direkt iyi veya kötü demek doğru olmaz. Kalibrasyonlu olduğu belirtilmişse o zaman iyi olduğunu söyleyebiliriz.

G724QPF QD almanı önermem. Vasat kontrast oranı, vasat siyah tekdüzelik, ortalamanın altında tepki süresi ve kötü overdrive optimizasyonuna sahip. Ki incelemelerde renk doğruluğu da iyi olmayan bir model. Overdrive modunu fastte kullanmak maksimum yenileme hızında iyiyken 100hz ve altında çok fazla inverse ghosting yapıyor, haliyle hikayeli oyunlarda normal, fps oyunlarında fast modunda kullanman lazım. Sürekli bir ayar yapıcaksın yani. Ayrıca normal modda tepki süresi kötü. Overpriced bir model. QD olmasından ötürü konudaki modellerden çok daha yüksek renk gamutuna sahip fakat renk gamutu tek başına yeterli değil. Şahsen kesinlikle önermem.

Buradan da bakabilirsin.

2 sefer sipariş verdim 2si de sıkıntılı geldi. İlki hele ölü piksel, sıkışmış piksel + ekranın ortasında 8-10 piksel kaplayan bir lekeye sahipti. Amazon değerlendirmesi de düşük. LG kalite kontrolünü çok beğendiğimi söyleyemem ama şansını denemek isteyebilirsin. Görüntü kalitesi olarak güzeldi.

VG27AQML1A olan monitörü de sıkı oyuncuysan al. Renk doğruluğu konusunda çok iyi bir monitör değilmiş. Aynı zamanda bazı kişiler monitörü kullandıktan 6 ay - 1 yıl içinde yatay çizgiler oluşmuş kendiliğinden.

Şu an şu monitörlerden birini almaya düşünüyorum;
1- Samsung G65B
2- MSI G274QPF-QD
3- Gigabyte M27QA veya M27Q X
2. ve 3. monitörler yok maalesef şu an. Amazon indirimlerinde stok gelirse alacağım. Gelmezse G65B'den yana şansımı kullanacağım.
Hocam öncelikle bilgiler için teşekkür ederim. Söylediğiniz MSI modeli PTTAVM'de gözüküyor ne kadar tercih edilir orası tartışılır ama bakabilirsiniz. Gigabyte M27QA modeli de İtopya üzerinde var.

Hocam öncelikle bilgiler için teşekkür ederim. Söylediğiniz MSI modeli PTTAVM'de gözüküyor ne kadar tercih edilir orası tartışılır ama bakabilirsiniz. Gigabyte M27QA modeli de İtopya üzerinde var.
Amazon üzerinden almayı düşünüyorum. Şu anda maalesef amazonda yok. İtopyada sipariş etmiştim fakat sonrasında vazgeçtim. Sipariş iptali yaptıktan 2 gün sonra ürünü kargoya verdiler. Ardından 20 gün iadeyi beklettiler. Ve iade ederken kargoyu kesip iade ediyorlar. İyi ki iptal etmişim, daha ürünü almadan yaşadığım deneyim bu oldu :D

ASUS almak istersen şu anda indirimde: https://amzn.eu/d/bgWN9Au
Aşırı renk doğruluğu aramıyorsan tercih edebilirsin.
Satın aldım ve izleme açıları gerçekten kötü. Ayağa kalkıp yukarıdan baktığınızda parlaklık azalıyor ve renkler kayıyor. Bu fiyat etiketine sahip bir IPS panelden bunu beklemiyordum, hele ki IPS olmasına rağmen! Panel modeli BOE ME270QHM_NF1. Ayrıca renkler inanılmaz derecede kötü (insan tenleri kırmızımsı, renkler aşırı doygun ve canlı – özellikle kırmızı). SRGB modu bunu düzeltmiyor. ASUS bu monitöre sözde bir sRGB modu koymuş ama bu mod monitörün DCI-P3 renk gamını sRGB’ye daraltmıyor. Üstelik web sitesinin başlığında ‘%100 sRGB’ diyorlar ama gerçekte bu monitör %90-96 DCI-P3 gamına sahip. Neyse ki, bunu “novideo_srgb tool” (NVIDIA kullanıcıları için) adlı bir yazılımla düzeltebildim. Bu aracı kullanacaksanız, Windows ayarlarında ICC profillerini kaldırın; yoksa renkler yetersiz doygunlukta (soluk) olur.

Arkadaşıma önerdiğiniz tüm modelleri gönderdim. Asus olanı tercih etti hepinize teşekkür ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,277
Üyeler
183,088
Son üye
furkanellibes
Geri