2x8 GB vs. 4x4 GB RAM

EXec

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
196
Arkadaşlar meraktan soruyorum bi sisteme 16gb ram takılcak olsa 8+8 rammi yoksa 4+4+4+4 rammi takmak daha mantıklı olur eğer 8+8 ide neden veya 4 tane 4gb ise neden şimdiden cevaplariniz için teşekkürler

8+8 gayet yeterli. 4+4+4+4 ile 8+8 performansının aşırı derecede bir farkı yok, sonuçta ikisi de dual channel. 8+8 alman fiyat konusunda daha iyi olur.

Son düzenleme:
4x4 dediğiniz Quad Channel oluyor. Daha performanslı çalışırlar. Ne kadar çok yol o kadar çok veri hızı.

8+8 gayet yeterli. 4+4+4+4 ile 8+8 performansının herhangi bir farkı yok, sonuçta ikisi de dual channel. 8+8 alman fiyat konusunda daha iyi olur.
Performansta fark var. 8+8 daha performanslı.

4x4 daha performanslı knk. +20 fps veriyor.
İşlemciden işlemciye değişiyor. Genellikle 8+8 daha optimizasyonlu bir şekilde çalışıp daha yüksek performans veriyor. Aynı şekilde 16+16 veya 32+32 de.

4x4 dediğiniz Quad Channel oluyor. Daha performanslı çalışırlar. Ne kadar çok yol o kadar çok veri hızı.

4 kanal daha fazla performans demek evet. Attığın videoyu i7 6800K'lı bir sistemde çekmişler. Yani LGA 2011 V3 soket, o da HEDT yani Enthusiast platformu.

Bu platformlar Mainstream platformlardan bir üst seviye platformlar. 4 kanal bellek mimarisini bu platformlarda kullanırlar, Mainstream platformlarında kullanmazlar, dolayısıyla AM4 soketli veya LGA 1200, LGA 1700 soketli işlemcilerde sadece 2 kanal (128 bit) bellek veri yolu var. Bu sistemlerde 4 modül RAM kullanmak performansı kanal yönünden daha fazla performanslı kılmaz. Ancak kanal başına Single Rank'den fazla kullanıldığı için performans artabilir, o da işlemcinin bellek kontrolcüsüne bağlı. Her zaman Dual Rank daha iyi olacak diye bir kaide yok.

Konu sahibinin hangi sistemle kullanacağını bilmek lazım, ona göre net bir cevap verilebilir.

4x4 yapılmaya değmez onu bunu geçtim şu süper zekalı arkadaşlara bir sorum var yok +20fps öyle böyle diyorsunuz iyi hoş ama siz bana hele bir söyleyin dual channel destekli bir işlemciye quad module yapsan nasıl performans farkı olacak bir açıklama istiyorum.

Adamda 4300GE var dual channel destekliyor isterse 8x8 yapsın yine de performans farkı olmayacak.

Sistemde kullanılmış 6800K Quad Module destekli bir sürüm bir zahmet performans farkı olsun ee adamın işlemcisi desteklemiyor nasıl bu kadar fark etsin söyleyin. Etti diyelim 3-4 fps oynarsa oynar.

4x8 yapacaksa eğer tamam en azından 32gb olur bellek ama 4x4 değmez.

Hay bir de forumun değer gören üyelerinden geliyor böyle mesajlar komik açıkçası.

Anakart ve işlemci eğer Quad channel destekliyorsa 4x ram takılabilir. Fakat desteklemiyorsa 4x4 yapsanız bile Ramler dual channel çalışacaktır.

• Beğen
Reaksiyonlar: EXec
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,662
Üyeler
186,925
Son üye
diorr
Geri