3 Aylık PC'de Ani Donma Problemi

emirhail

80+
Reaksiyon skoru
5
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 ay önce donanım arşivi'nin instagramdan paylaştığı öneri sistemi satın aldım. Ancak bilgisayarımda ani donmalar yaşıyorum. Görüntü 1 Fps'e düşüyor ve oyundan gelen sesler patlıyor. Sizce neden olabilir? Lütfen yardımcı olun.

Parçalar şu şekilde;
A620MS Anakart
RX 9060 XT
R5 7500F
Kingsman DDR5 6000Mhz Ram
WD GREEN 1TB SN3000

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 ay önce donanım arşivi'nin instagramdan paylaştığı öneri sistemi satın aldım. Ancak bilgisayarımda ani donmalar yaşıyorum. Görüntü 1 Fps'e düşüyor ve oyundan gelen sesler patlıyor. Sizce neden olabilir? Lütfen yardımcı olun.

Parçalar şu şekilde;
A620MS Anakart
RX 9060 XT
R5 7500F
Kingsman DDR5 6000Mhz Ram
WD GREEN 1TB SN3000
olay görüntüleyicisini takip et sorun olduktan hemen sonra ne yazıyor diye psu bilgisi de ver

Açık diye biliyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

olay görüntüleyicisini takip et sorun olduktan hemen sonra ne yazıyor diye psu bilgisi de ver
Herhangi bir hata almıyorum. Sadece anlık donuyor ve rekabetçi oyunlarda canımı sıkıyor bu durum. 2-3 Saniye sonra kendiliğinden düzeliyor. PSU XPG Lander 500 Kasayla geldi 650 W.

Açık diye biliyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Herhangi bir hata almıyorum. Sadece anlık donuyor ve rekabetçi oyunlarda canımı sıkıyor bu durum. 2-3 Saniye sonra kendiliğinden düzeliyor. PSU XPG Lander 500 Kasayla geldi 650 W.
Tamam işte sorun oluyorken bir şeyde sorun yaşanıyor ya ısı sorunun var ya voltaj sorunun var olay görüntüleyicisi + hwinfo ile sistem takibi yap

Tamam işte sorun oluyorken bir şeyde sorun yaşanıyor ya ısı sorunun var ya voltaj sorunun var olay görüntüleyicisi + hwinfo ile sistem takibi yap
Ben işlemcinin çok ısındığından şüpheleniyorum çünkü 3DMark'ta 83 dereceleri falan görmüştüm. HWInfo'dan inceliyorum şu anda. Boşta bu şekilde çalışması normal mi ?

Ekler

• 2.webp
    2.webp
    6.1 KB · Hit: 5
Ben işlemcinin çok ısındığından şüpheleniyorum çünkü 3DMark'ta 83 dereceleri falan görmüştüm. HWInfo'dan inceliyorum şu anda. Boşta bu şekilde çalışması normal mi ?
Normal bende de öyle zaten :D 4ün altına düşmüyor

ChatGPT'ye sordum bir kaç tane TPM – Event ID 14 hatası var. AMD Cihazlarda ani takılma yapıyormuş. Bundan kaynaklı olabilir mi benim donmalarım da ?
1801 veriyorsa olamaz bendede var ondan tonla bios update için o

1801'de var ancak 6-7 tane 14 var. ChatGPT'ye göre donduran buymuş. Bios update yapınca düzelir veya expoyu kapatıp 5600Mhz'e çek diyor. Bunları yapıp bilgi vereceğim tekrardan.
Expo 2ye geç bakalım bi dediğin gibi tpm donduruyorsa kendi pcmede bakacağım

Geri