Neler Yeni

30000 TL Bütçeye Laptop Tercihi

endoplazmiketikulum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Mahir Cengiz
https://ty.gl/ay5kif3agqwha Bu ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anladım hocam
12500 4050 laptop çok ısınıyor diye duymuştum ısındığı için işlemci kendini limitleyip tam performans vermeyi kesiyormuş. Asus ryzen işlemcisi sayesinde 9 saate kadar pil ömrü sunuyor acer da yarısını bile alamazsınız. Ben her türlü tufu alırım çok daha mantıklı ve ucuz

Omerturen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Ömer Faruk
12500 4050 laptop çok ısınıyor diye duymuştum ısındığı için işlemci kendini limitleyip tam performans vermeyi kesiyormuş. Asus ryzen işlemcisi sayesinde 9 saate kadar pil ömrü sunuyor acer da yarısını bile alamazsınız. Ben her türlü tufu alırım çok daha mantıklı ve ucuz
30000 binlerde bu özellikler bir yanımda kasalara bakıyor ddr5 4060 lı sistemler var çok karsrsız kalıyorum 1 aydır hep araştırıyorum ama işte …

endoplazmiketikulum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Mahir Cengiz
Ram olarak ne almam gerekiyor ?
Ram eklemekle neden uğraşmak istemiyorsun anlamadım vidaları söküp yuvaya yerleştiriyorsun 5 dknı almaz. Ytb da tonla video var gerekli ayrıntıları izlesen ne kadar kolay bir iş olduğunu anlarsın gözünde büyütmene gerek yok. Mevcut ramin mhz ve cl değerlerini bilmiyorum cihaz gelince cpu z yi açar mhz cl ve voltaj değerlerini öğrenir marka farketmeksizin aynı değerlere sahip 16 lık ram takar düz 30k ya getirirsinin laptopu uzun yıllar kullanırsın.

endoplazmiketikulum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Mahir Cengiz
30000 binlerde bu özellikler bir yanımda kasalara bakıyor ddr5 4060 lı sistemler var çok karsrsız kalıyorum 1 aydır hep araştırıyorum ama işte …
Ben üniversite öğrencisiyim mecbur laptop kullanıyorum ama eğer evde kalıyorsan laptopa bulaşma sistem al daha rahat kullanırsın karar senin.

mikar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
mhmt
merhaba, asuslar çok ısınıyor batarya ömrü iyi işlemci iyi ekran kartı 140w oluyor hakkını yemeyelım asus un ama uzun vadede kullanım düşünüyorsan loq lenovo modeli iyi hem yeni kasa donanım soğutma iyi amazondan 24.5 k sipariş verdim bende 12450h modelini 3 bilgisayarcı bu cihazı almamı önermişti. trendyolda şuan 26.5k 16gb ram olanı. biraz daha bekleyim dersen ekim ilk haftası amazon prime fırsatı başlatıyor istediğin cihazı daha uyguna düşürebilirsin. hepsiburada kampanyada 24.200 e 2 gün önce ben asus amd işlemciyi tercih etmedim şimdi 28 30 olmuş fiyatlar acil değilse ekimi beklemeni tavsiye ederim.

yusuf34

80+ Silver
hocam seyhatt ediyorsanıx laptop almak mantıklı kasayı her yere götürremiyorsunuz

merhaba, asuslar çok ısınıyor batarya ömrü iyi işlemci iyi ekran kartı 140w oluyor hakkını yemeyelım asus un ama uzun vadede kullanım düşünüyorsan loq lenovo modeli iyi hem yeni kasa donanım soğutma iyi amazondan 24.5 k sipariş verdim bende 12450h modelini 3 bilgisayarcı bu cihazı almamı önermişti. trendyolda şuan 26.5k 16gb ram olanı. biraz daha bekleyim dersen ekim ilk haftası amazon prime fırsatı başlatıyor istediğin cihazı daha uyguna düşürebilirsin. hepsiburada kampanyada 24.200 e 2 gün önce ben asus amd işlemciyi tercih etmedim şimdi 28 30 olmuş fiyatlar acil değilse ekimi beklemeni tavsiye ederim.
hocam ryzenli modeller neden aşırı ısınması yok diye biliyorum

Omerturen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Ömer Faruk
Acil değil bekleyebilirim teşekkür ederim

mikar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
mhmt
hocam seyhatt ediyorsanıx laptop almak mantıklı kasayı her yere götürremiyorsunuz

hocam ryzenli modeller neden aşırı ısınması yok diye biliyorum
Tuf A15 modeli önerdi bilgisayarcı arkadaş batarya ömrünün uzun olduğunu işlemcisinin iyi ve biraz ısındığını söylemişti. Uzun Ömürlü kullanmak istediğim için ısınma olayının az veya cok olması işime gelmedi çünkü ısınan cihazın ömrü kısa oluyor.
Bende LOQ 12450h yeni aldım zaten Asus ile lenovo arasında cok gittim geldim. soğutma, garanti, teknik servis kolaylığı ve en az arıza veren cihazların lenovo olması sebebi ile onu tercih ettim.
Lenovo LOQ 15IAX9 modele pek yanaşmadım 12450hx modelin hem batarya sorunu olduğu söyleniyor eski şarj aletini garantiye yollayıp yerine 230w alınması gerekiyormus + olarak hintli modellerin anakart yanması gibi sorunları olduğunu okudum bizlerde varmı bilmiyorum.

Tercih tabii ki @Omerturen arkadasımızın olacak​

Son düzenleme:

Omerturen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Ömer Faruk
Tuf A15 modeli önerdi bilgisayarcı arkadaş batarya ömrünün uzun olduğunu işlemcisinin iyi ve biraz ısındığını söylemişti. Uzun Ömürlü kullanmak istediğim için ısınma olayının az veya cok olması işime gelmedi çünkü ısınan cihazın ömrü kısa oluyor.
Bende LOQ 12450h yeni aldım zaten Asus ile lenovo arasında cok gittim geldim. soğutma, garanti, teknik servis kolaylığı ve en az arıza veren cihazların lenovo olması sebebi ile onu tercih ettim.
Lenovo LOQ 15IAX9 modele pek yanaşmadım 12450hx modelin hem batarya sorunu olduğu söyleniyor eski şarj aletini garantiye yollayıp yerine 230w alınması gerekiyormus + olarak hintli modellerin anakart yanması gibi sorunları olduğunu okudum bizlerde varmı bilmiyorum.

Tercih tabii ki @Omerturen arkadasımızın olacak​

Teşekkür ederim hocam sen hangi modeli almıştın atabilir misin acaba

mikar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
mhmt
ben bu modeli aldım 24.5k seneye kadar bu sekıl kullanır gelecek sene 8gb ram eklemesi yaparak diye ama 1.5 zam gelmiş

aynı model 16gb ramli trendyolda 26.500tl şuan

Omerturen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Ömer Faruk
ben bu modeli aldım 24.5k seneye kadar bu sekıl kullanır gelecek sene 8gb ram eklemesi yaparak diye ama 1.5 zam gelmiş

Evet bu modele bakmıştım hatta cihaz tv de incelemesi var 8 gb ram ile bile oyunlarda güzel fps alıyordu

https://ty.gl/hzkwg9rllscw0 Nasıl ?

https://ty.gl/f8d68kq1fvuh3 ?

Son düzenleme:

mikar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
mhmt
hocam iyide fiyatlar balon bu cihazı ben 26.100e almadım 3 gün önce ... dün kampanyalar bitince fiyatlar şişmiş dediğim gibi bu 12450hx işlemcili olanlarda adaptör ve batarya sıkıntısı varmıs adaptörü garantiye yollayıp 230w adaptör ile değişim gerekiyormus 170w adaptör ile sorun olduğu söylenıyor. 30k fazla bu ürüne

bu ürün de iyi işlemci olarak benim sana gösterdiğimden üstte ama kasa ve donanım olarak benim attığım üstte uzun vade düşündüğüm için ben tercihi intel olarak yaptım hx işlemciler extra güçlü olduğu için ısınma cok olur diye düşünüyorum bence sen fırsatları kolla acele etme 4050 cihazların edeceği 25 - 28 arası bizim esnafımız balon cok yapıyor ve satıyorda millet alıyor . bi süre sonra bi kampanya 4 -5 lira aşağı çekiyor zaten aradaki 5 lirayı en bastan kazanmış oluyor.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,180
Üyeler
164,627
Son üye
keinnn
Top Bottom